PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Diğer Traktörler
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Gerçek/Özgül Yakıt Tüketimi Nedir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YUSUFTUYLUOGLU" data-source="post: 1076723" data-attributes="member: 26155"><p>harika konu..</p><p>birkaç ayrıntıda ben aktarayım.</p><p>iklim şartları..</p><p>Kullanıcı farkları..</p><p>çalıştığı ortam..</p><p>yağ ve vs. filtre temizliği..</p><p>lastik kalite,basınç,ve diş çapı..</p><p>motorun o anki rodaj parametersi..</p><p>yakıt tüketim değerlerini alt üst eden etmenlerdir..</p><p>Ayrıca şöyle bir örnek daha ..</p><p>iki adet 100 hp motor düşünelim</p><p>marka mesela perkins 44TA</p><p>Arkasındaki şanzımandan altındaki tekere kadar uzanan güç iletim elemanlarındaki farklılık değişkendir..</p><p>dahada açmak gerekirse..</p><p>aynı motorun arkasındaki</p><p>(a)marka şanzıman 100 hp'lik bu gücü 92 hp olarak anca akslardan tekere ulaştırır..bu uyumsuzluk ve zorunluluk halinde piyasaya atılmış bir modeldir..</p><p>(b) marka başka bir şanzıman 100hp'lik bu gücü alır belki 2 hp kendine harcar geri kalan 98 hp'yi tekerlere iletir..</p><p>buda o şanzımanın o motorla harika bir ahenk içinde çalışması demektir..</p><p>yani verilen hp değerleri bence</p><p>aynı yerde çakılı değildir..</p><p>burada önemli olan..</p><p>bilinçli bir kullanıcı olarak elimizdeki makineyi en verimli ve ekonomik şekilde kullanmaktır..</p><p>onun halinden anlamaktır..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YUSUFTUYLUOGLU, post: 1076723, member: 26155"] harika konu.. birkaç ayrıntıda ben aktarayım. iklim şartları.. Kullanıcı farkları.. çalıştığı ortam.. yağ ve vs. filtre temizliği.. lastik kalite,basınç,ve diş çapı.. motorun o anki rodaj parametersi.. yakıt tüketim değerlerini alt üst eden etmenlerdir.. Ayrıca şöyle bir örnek daha .. iki adet 100 hp motor düşünelim marka mesela perkins 44TA Arkasındaki şanzımandan altındaki tekere kadar uzanan güç iletim elemanlarındaki farklılık değişkendir.. dahada açmak gerekirse.. aynı motorun arkasındaki (a)marka şanzıman 100 hp'lik bu gücü 92 hp olarak anca akslardan tekere ulaştırır..bu uyumsuzluk ve zorunluluk halinde piyasaya atılmış bir modeldir.. (b) marka başka bir şanzıman 100hp'lik bu gücü alır belki 2 hp kendine harcar geri kalan 98 hp'yi tekerlere iletir.. buda o şanzımanın o motorla harika bir ahenk içinde çalışması demektir.. yani verilen hp değerleri bence aynı yerde çakılı değildir.. burada önemli olan.. bilinçli bir kullanıcı olarak elimizdeki makineyi en verimli ve ekonomik şekilde kullanmaktır.. onun halinden anlamaktır.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Diğer Traktörler
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Gerçek/Özgül Yakıt Tüketimi Nedir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt