PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Goble ve Lift ve Hidrolik çıkışı sayısı hakkında.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="apsiL" data-source="post: 1161818" data-attributes="member: 38742"><p>Bölgemizde bu tür goble kullanılmıyor, dışarıdan getirme maliyetini de hesaba katarsak civarda olanlar daha bir cazip. Ortadan tekerli çok ağır, arkadan tekerli ağır, sizin kullandıklarınız ise çok hafif. Hem çekilir, hem asılır gobleler içinde ağır şaseliler de var, onları da bizim traktörler taşıyamaz. </p><p>Diğer bir husus ise, sizin goble ile pancar sökülmüş ağır toprağa girersek bırak sürmeyi çizik bile atamayız. Toprak durumu ile elimde görsel olsa paylaşacağım ama maalesef şu an yok. Bu tür bir goble almamın nedeni fiğ ve pancardan boşalan tarlaları daha iyi sürebilme maksatlıdır. Velhan ya da herg diye tabir edilen bahardan sürülmüş bir tarla için elbette hafif şase bir goble daha uygun ama benim ekim alanlarım genellikle pancar, fiğ ve patatesten boşalan tarlalardır. Bahardan herg ettiğim tarla senede 50 dekarı geçmez. </p><p></p><p>Tüm bunların dışında diğer önemli mesele ise , fır fır, yani serpme yöntemi ile ekim yaptığım için de bu goble tercihimdir. Tohumu en iyi kapatan goble , diskaro tipi de bu tip olanlardır. </p><p></p><p>Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="apsiL, post: 1161818, member: 38742"] Bölgemizde bu tür goble kullanılmıyor, dışarıdan getirme maliyetini de hesaba katarsak civarda olanlar daha bir cazip. Ortadan tekerli çok ağır, arkadan tekerli ağır, sizin kullandıklarınız ise çok hafif. Hem çekilir, hem asılır gobleler içinde ağır şaseliler de var, onları da bizim traktörler taşıyamaz. Diğer bir husus ise, sizin goble ile pancar sökülmüş ağır toprağa girersek bırak sürmeyi çizik bile atamayız. Toprak durumu ile elimde görsel olsa paylaşacağım ama maalesef şu an yok. Bu tür bir goble almamın nedeni fiğ ve pancardan boşalan tarlaları daha iyi sürebilme maksatlıdır. Velhan ya da herg diye tabir edilen bahardan sürülmüş bir tarla için elbette hafif şase bir goble daha uygun ama benim ekim alanlarım genellikle pancar, fiğ ve patatesten boşalan tarlalardır. Bahardan herg ettiğim tarla senede 50 dekarı geçmez. Tüm bunların dışında diğer önemli mesele ise , fır fır, yani serpme yöntemi ile ekim yaptığım için de bu goble tercihimdir. Tohumu en iyi kapatan goble , diskaro tipi de bu tip olanlardır. Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Goble ve Lift ve Hidrolik çıkışı sayısı hakkında.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt