PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Massey Ferguson
Teknik Bilgiler-Yorumlar
gübre çuvalı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 900612" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: gübre çuvalı</strong></p><p></p><p>50 dekar yeri MF240 ile sürmek ile</p><p>50 dekar yeri 100 ' lük JD ile sürmek arasındaki farklar:</p><p></p><p>1-) 50 dekar yer için MF240 alınır, 100 ' lük JD alınmaz. Alınırsa, motoru ödemek için o 50 dekar tarla da satmak zorunda kalınır. </p><p></p><p>2-) 50 dekar yeri MF240 3 günde sürer, 100 ' lük JD 1 günde. JD sahibi Kalan 2 günde de aysan çekip tarlayı eker. MF240 ' lık ekmeye başladığında JD sahibinin ekinleri tarlayı örter. </p><p></p><p>3-) JD sahibi çizel/patlatan çeker, kurakta derin sürer, tarlası su tutar, ektiğinden verim alır. MF sahibi neden 400 kg ' ı geçemediğini sorgular. </p><p></p><p>4-) JD sahibi icar ile yer alır, 1000 dekara kadar bana mısın demez, MF sahibi 200 dekarda kayış atar. </p><p></p><p>5-) JD sahibi sezon dışında sıra bağımsızla, 3 metre şanzımanlı mibzerle, balya makinasıyla, sıkmalı biçme ile, pancar sökme ile, gübre dağıtma ile dışarı çalışır, ekstra iş yapar, kendi işleri için mazot, makinalar için bakım parasını çıkarır, MF sahibi bol bol onu izler. </p><p></p><p>Özetle 100 ' lük JD sahibi, birim alandan kazanılacak para zaten az olduğu için sürümden kazanır, çarkı döndürür, MF sahibi o çarkı döndüremez. </p><p></p><p>Daha da önemlisi, makineleşme demek, sadece büyük traktör sahibi olmak demek değildir. </p><p></p><p>Makineleşme demek, insana muhtaç olmadan az kişi ile çok iş yapabilerek sürümden kazanmaktadır. </p><p></p><p>Makineleşme demek, zeytinleri toplarken verdiğin yevmiye parasının en az %70 ' inin şu an cebinde kalması demek. (Yanlış hatırlamıyorsam 1500-2000 ağaç zeytin çalışıyordun)</p><p></p><p>Bu yıl 15.000 lira sadece balya hammaliyesine vermiş biri olarak söylüyorum bunları. Eğer bir makineleşebilseydim, şu an en az 12.000 lira olacaktı cebimde. </p><p></p><p>Makineleşmezsek kazanamayacağız kısaca. Ne sen, ne ben.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 900612, member: 21067"] [b]Ynt: gübre çuvalı[/b] 50 dekar yeri MF240 ile sürmek ile 50 dekar yeri 100 ' lük JD ile sürmek arasındaki farklar: 1-) 50 dekar yer için MF240 alınır, 100 ' lük JD alınmaz. Alınırsa, motoru ödemek için o 50 dekar tarla da satmak zorunda kalınır. 2-) 50 dekar yeri MF240 3 günde sürer, 100 ' lük JD 1 günde. JD sahibi Kalan 2 günde de aysan çekip tarlayı eker. MF240 ' lık ekmeye başladığında JD sahibinin ekinleri tarlayı örter. 3-) JD sahibi çizel/patlatan çeker, kurakta derin sürer, tarlası su tutar, ektiğinden verim alır. MF sahibi neden 400 kg ' ı geçemediğini sorgular. 4-) JD sahibi icar ile yer alır, 1000 dekara kadar bana mısın demez, MF sahibi 200 dekarda kayış atar. 5-) JD sahibi sezon dışında sıra bağımsızla, 3 metre şanzımanlı mibzerle, balya makinasıyla, sıkmalı biçme ile, pancar sökme ile, gübre dağıtma ile dışarı çalışır, ekstra iş yapar, kendi işleri için mazot, makinalar için bakım parasını çıkarır, MF sahibi bol bol onu izler. Özetle 100 ' lük JD sahibi, birim alandan kazanılacak para zaten az olduğu için sürümden kazanır, çarkı döndürür, MF sahibi o çarkı döndüremez. Daha da önemlisi, makineleşme demek, sadece büyük traktör sahibi olmak demek değildir. Makineleşme demek, insana muhtaç olmadan az kişi ile çok iş yapabilerek sürümden kazanmaktadır. Makineleşme demek, zeytinleri toplarken verdiğin yevmiye parasının en az %70 ' inin şu an cebinde kalması demek. (Yanlış hatırlamıyorsam 1500-2000 ağaç zeytin çalışıyordun) Bu yıl 15.000 lira sadece balya hammaliyesine vermiş biri olarak söylüyorum bunları. Eğer bir makineleşebilseydim, şu an en az 12.000 lira olacaktı cebimde. Makineleşmezsek kazanamayacağız kısaca. Ne sen, ne ben. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Massey Ferguson
Teknik Bilgiler-Yorumlar
gübre çuvalı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt