PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Massey Ferguson
Teknik Bilgiler-Yorumlar
gübre çuvalı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="anıltiraki" data-source="post: 900618" data-attributes="member: 3128"><p><strong>Ynt: gübre çuvalı</strong></p><p></p><p>Ben Yılmaz abinin söylediklerine katılıyorum.Arkadaşlar 25 kiloluk çuvallar olsun tabiki.Adam veya hamal sıkıntısı olan çiftçilerimiz var bu onlar için iyi olur.Fakat atladığınız bir konu var.Herkes tonda 5 lira 10 lira farkeder demiş.Olaya tek çerçeveden bakıyorsunuz arkadaşlar.Bu işin ipinden tutun çuvalına hammaliyesinden tutun nakliyesine kadar bir sürü kalemi var.Bu işleri sayısal olarak ele almak gerek bence.50 kiloya 25 kilo deyip maliyet yarısı diye hesaplayamayız.Örneğin ip maliyeti yarıya düşmeyecektir yine büyük çuval maliyetine yakın olacaktır.Çuvalın maliyeti her zaman büyükte az olacaktır.Ayrıca ya çuvallama kapasitesi azalacaktır ya da fazla işçi çalıştırılacaktır.Bir de bu gübre çuvallanıp bizim elimize gelene kadar kim bilir kaç kez el değiştiriyor kaç hammalın elinden geçiyor.Bir hamal 2 tane 25 ' lik çuval taşıyamayacağına göre her sefer 1 çuval getirir.20 kez gidip gelmek başka 40 kez gidip gelmek başka.Çuvallar hafif olsa bile 2 kata yakın bir hamal parası ortaya çıkar.İş yavaş olacağı için bir de tıra kamyona fark öde hadi bu da bir maliyet.Gübre şirketi özel şirket bunca şeyle uğraşıp üzerine elbet fiyat ekleyecektir(devlet olsa daha fazla ekler emin olabilirsiniz devlet hep çiftçiden alıyor zaten).Ben net fiyat olmadığı için hesaplayamadım ama ortaya çıkacak rakam tonda 100 lirayı bulacaktır.Olur mu ya 100 lirayı bulur mu hadi oradan diyecek arkadaşlar olursa 25 kiloluk torba çıktığında görürüz derim ben.Şunu eklemek gerek ayrıca 25 kilo olayını isteyen çiftçiler küçük ölçekli çiftçiler olacaktır.Kooperatif veya firma küçük çiftçiye 10 ton gübre satacaksa büyüğe 200 ton satacak.Büyük olan 25 kilo tercih etmeyecektir.Yani firma 1000 ton gübre satıyorsa bunun sadece 100 tonu 25 kiloluk olur.200 dönüm arazi eken bir trakya çiftçisini ele alalım.100 dönüm buğday 100 dönüm ayçiçeği olsun(ki artık kanolada ekilmekte ve biz 110 kilo gübre atıyoruz).80 kilo buğdaya 20 kilo da ayçiçeğine gübre atsan 10 ton gübre atarsın.Tonda 100 liradan 1000 lira para ödersin.Yılmaz abinin dediği gibi 250-500 kiloluk paketler halinde olsa tonda 100 lira ucuz olur.O 1000 lira parayı vermek yerine 3000₺ ' ye bir İMT alırsın kendine bir de cıraskal büyük paketle yükleme yaparsın.Senede 2000₺ karın olur hem de yorulmazsın.Ekstradan da oraya buraya gitmeye traktörün olur.Rakamları abartı olarak görmeyin arkadaşlar maliyetler fazla olmasa bile firmalar bunu fırsata çevirir.Kiloya da 10 kuruş eklerler.Bence 25 kilonun yanında 250-500 vb. büyük paketleri de yazmalıyız arkadaşlar.Bir işletme öğrencisi olarak benim gördüklerim bunlar.Yanlış bir şey söylediysem affola...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="anıltiraki, post: 900618, member: 3128"] [b]Ynt: gübre çuvalı[/b] Ben Yılmaz abinin söylediklerine katılıyorum.Arkadaşlar 25 kiloluk çuvallar olsun tabiki.Adam veya hamal sıkıntısı olan çiftçilerimiz var bu onlar için iyi olur.Fakat atladığınız bir konu var.Herkes tonda 5 lira 10 lira farkeder demiş.Olaya tek çerçeveden bakıyorsunuz arkadaşlar.Bu işin ipinden tutun çuvalına hammaliyesinden tutun nakliyesine kadar bir sürü kalemi var.Bu işleri sayısal olarak ele almak gerek bence.50 kiloya 25 kilo deyip maliyet yarısı diye hesaplayamayız.Örneğin ip maliyeti yarıya düşmeyecektir yine büyük çuval maliyetine yakın olacaktır.Çuvalın maliyeti her zaman büyükte az olacaktır.Ayrıca ya çuvallama kapasitesi azalacaktır ya da fazla işçi çalıştırılacaktır.Bir de bu gübre çuvallanıp bizim elimize gelene kadar kim bilir kaç kez el değiştiriyor kaç hammalın elinden geçiyor.Bir hamal 2 tane 25 ' lik çuval taşıyamayacağına göre her sefer 1 çuval getirir.20 kez gidip gelmek başka 40 kez gidip gelmek başka.Çuvallar hafif olsa bile 2 kata yakın bir hamal parası ortaya çıkar.İş yavaş olacağı için bir de tıra kamyona fark öde hadi bu da bir maliyet.Gübre şirketi özel şirket bunca şeyle uğraşıp üzerine elbet fiyat ekleyecektir(devlet olsa daha fazla ekler emin olabilirsiniz devlet hep çiftçiden alıyor zaten).Ben net fiyat olmadığı için hesaplayamadım ama ortaya çıkacak rakam tonda 100 lirayı bulacaktır.Olur mu ya 100 lirayı bulur mu hadi oradan diyecek arkadaşlar olursa 25 kiloluk torba çıktığında görürüz derim ben.Şunu eklemek gerek ayrıca 25 kilo olayını isteyen çiftçiler küçük ölçekli çiftçiler olacaktır.Kooperatif veya firma küçük çiftçiye 10 ton gübre satacaksa büyüğe 200 ton satacak.Büyük olan 25 kilo tercih etmeyecektir.Yani firma 1000 ton gübre satıyorsa bunun sadece 100 tonu 25 kiloluk olur.200 dönüm arazi eken bir trakya çiftçisini ele alalım.100 dönüm buğday 100 dönüm ayçiçeği olsun(ki artık kanolada ekilmekte ve biz 110 kilo gübre atıyoruz).80 kilo buğdaya 20 kilo da ayçiçeğine gübre atsan 10 ton gübre atarsın.Tonda 100 liradan 1000 lira para ödersin.Yılmaz abinin dediği gibi 250-500 kiloluk paketler halinde olsa tonda 100 lira ucuz olur.O 1000 lira parayı vermek yerine 3000₺ ' ye bir İMT alırsın kendine bir de cıraskal büyük paketle yükleme yaparsın.Senede 2000₺ karın olur hem de yorulmazsın.Ekstradan da oraya buraya gitmeye traktörün olur.Rakamları abartı olarak görmeyin arkadaşlar maliyetler fazla olmasa bile firmalar bunu fırsata çevirir.Kiloya da 10 kuruş eklerler.Bence 25 kilonun yanında 250-500 vb. büyük paketleri de yazmalıyız arkadaşlar.Bir işletme öğrencisi olarak benim gördüklerim bunlar.Yanlış bir şey söylediysem affola... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Massey Ferguson
Teknik Bilgiler-Yorumlar
gübre çuvalı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt