PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Gübre fiyatları son 1 yılda yüzde 90'a yakın zamlandı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1384240" data-attributes="member: 86165"><p>Toplansak 1000 tane çiftçi gerekirse günlerce telefonlarını kilitlesek? Bugün ticaret bakanlığı fahiş zam yapan 375 firmaya toplam 11 milyon 885 bin ceza yazmış. </p><p></p><p>Bu işin oluru yok artık dolar artıyor zam geliyor dolar düşüyor yine zam geliyor. Üç beş tane büyük baş istediği gibi oynuyor piyasada. Her yıl aynı terane. Yok fabrikalarda üretim durmuş yok mal kalmamış depolarda bi söylenti hop 1 ayda ekstradan %20-40 zam yapıştırıyorlar en yoğun kullanılacak dönemlerde.</p><p></p><p>Avrupalılar müslümanlardan korkmazlarmış severlermiş mülayim böyle vur ensesine al ekmeğini tipinde olanlar en sevdiği müslümanlarmış. Korktukları çekindikleri sevmedikleri ise örgütlü müslümanlarmış. Türkiye'de çiftçi malesef ne sendikası var ne kooperatifi ne odası ne barosu ne bilmem ne kuruluşu. Çiftçiyi savunması gerekenler çiftçiyi en çok sömürenler. O zaman biz organize olacaz. </p><p></p><p>Almıyoruz ekmiyoruz satmıyoruz demekle de olacak iş değil. Toprağa küsmek, toprağa nankörlük etmek olmaz. Toplanıcaz burda boş boş ağlayıp sızlanacağımıza milyonlarca kuru kalabalık olmaya da gerek yok. 1000 kişi bile fazla. 100 kişi yeter arkadaşlar. </p><p></p><p>100 kişi. Günde 20-25 kere telefonunu açıp sırayla odaları bakanlıkları vs arayacak. Ne oluyor diyecekler. Ulaşmak isteyen ulaşamayacak kilitlenecek telefonları bir hafta 2 hafta o zaman duyacaklar sesimizi. Eylem yapma toplanma gibi şeylerde organize olmak zor bizler için yapamayız da zaten kimse de çıkmaz. En kolayı bu. Elinden gelen anlayan cimere yazsın, iletişim başkanlığına yazsın. İfşa edelim hangi Tkk şubesi hangi pancar koop. şubesi hangi tüccar ne fiyat çekiyor ne yalan söylüyor tek tek ifşa edip sürekli arayıp şikayet etmek gerek. Dolandırılıyorum! Soyuluyorum! Hırsız var diye bağırmak gerek. </p><p></p><p>Benim nacizane aklıma bu geliyor. İşi gücü yerinde olan büyük çiftçi için çok dert değil bu zamlar. Ekim ayında üre 2300ken aldılar koydular depolarına. Buğdayı da 1600den değil 2300 den sattılar. Şimdi harmanda 1600den satan adam 3000den nasıl üre alsın? Şu işlerde sezon boyunca sabit fiyat garantisi verilmesi lazım çiftçiye. Malımı kaçtan satacağımı bile bilmeme gerek yok. Gübremi ilacımı kaçtan alacağımı bilsem bana yeter başka bişey istemiyorum.</p><p></p><p>Varsa aklına başka bişey gelen yapalım ben varım. Şurdan başka azıcık organize olabileceğimiz başka bir yer var mı ben bilmiyorum. Burdan da bu işi yapacak adam çıkmazsa kusura bakmayın bizden hiç bişey olmaz. Sermayenin oyuncağı oluruz. Gözünü açan gübresini erken alan ürününü geç satan şanslılar para kazanır yapamayanlar onların kazandığına bakıp dövünüp oturur. </p><p></p><p>Ben gübremi 2650 vade dahil ödenecek tutar ile aldım. Buğdayımı da 1800den 2300e kadar sattım. Kendi adıma konuşuyorum. Geçen yıl da 1800den üre 1200den Can almıştım. Bir kaç yıldır uyanıklık yapıyorum üttürmüyorum kendimi. Ama erken almayıp %20-30 fazla para veren adama içim acıyor. Beni çok etkilemedi ama gelin birlik olalım azıcık organize olalım çok içten çağrımdır. Yaparız diyenler varsa burda aranabilecek neresi varsa numaraları mail adreslerini, cimer,iletişim başkanlığı linklerini vs paylaşalım var mısınız?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1384240, member: 86165"] Toplansak 1000 tane çiftçi gerekirse günlerce telefonlarını kilitlesek? Bugün ticaret bakanlığı fahiş zam yapan 375 firmaya toplam 11 milyon 885 bin ceza yazmış. Bu işin oluru yok artık dolar artıyor zam geliyor dolar düşüyor yine zam geliyor. Üç beş tane büyük baş istediği gibi oynuyor piyasada. Her yıl aynı terane. Yok fabrikalarda üretim durmuş yok mal kalmamış depolarda bi söylenti hop 1 ayda ekstradan %20-40 zam yapıştırıyorlar en yoğun kullanılacak dönemlerde. Avrupalılar müslümanlardan korkmazlarmış severlermiş mülayim böyle vur ensesine al ekmeğini tipinde olanlar en sevdiği müslümanlarmış. Korktukları çekindikleri sevmedikleri ise örgütlü müslümanlarmış. Türkiye'de çiftçi malesef ne sendikası var ne kooperatifi ne odası ne barosu ne bilmem ne kuruluşu. Çiftçiyi savunması gerekenler çiftçiyi en çok sömürenler. O zaman biz organize olacaz. Almıyoruz ekmiyoruz satmıyoruz demekle de olacak iş değil. Toprağa küsmek, toprağa nankörlük etmek olmaz. Toplanıcaz burda boş boş ağlayıp sızlanacağımıza milyonlarca kuru kalabalık olmaya da gerek yok. 1000 kişi bile fazla. 100 kişi yeter arkadaşlar. 100 kişi. Günde 20-25 kere telefonunu açıp sırayla odaları bakanlıkları vs arayacak. Ne oluyor diyecekler. Ulaşmak isteyen ulaşamayacak kilitlenecek telefonları bir hafta 2 hafta o zaman duyacaklar sesimizi. Eylem yapma toplanma gibi şeylerde organize olmak zor bizler için yapamayız da zaten kimse de çıkmaz. En kolayı bu. Elinden gelen anlayan cimere yazsın, iletişim başkanlığına yazsın. İfşa edelim hangi Tkk şubesi hangi pancar koop. şubesi hangi tüccar ne fiyat çekiyor ne yalan söylüyor tek tek ifşa edip sürekli arayıp şikayet etmek gerek. Dolandırılıyorum! Soyuluyorum! Hırsız var diye bağırmak gerek. Benim nacizane aklıma bu geliyor. İşi gücü yerinde olan büyük çiftçi için çok dert değil bu zamlar. Ekim ayında üre 2300ken aldılar koydular depolarına. Buğdayı da 1600den değil 2300 den sattılar. Şimdi harmanda 1600den satan adam 3000den nasıl üre alsın? Şu işlerde sezon boyunca sabit fiyat garantisi verilmesi lazım çiftçiye. Malımı kaçtan satacağımı bile bilmeme gerek yok. Gübremi ilacımı kaçtan alacağımı bilsem bana yeter başka bişey istemiyorum. Varsa aklına başka bişey gelen yapalım ben varım. Şurdan başka azıcık organize olabileceğimiz başka bir yer var mı ben bilmiyorum. Burdan da bu işi yapacak adam çıkmazsa kusura bakmayın bizden hiç bişey olmaz. Sermayenin oyuncağı oluruz. Gözünü açan gübresini erken alan ürününü geç satan şanslılar para kazanır yapamayanlar onların kazandığına bakıp dövünüp oturur. Ben gübremi 2650 vade dahil ödenecek tutar ile aldım. Buğdayımı da 1800den 2300e kadar sattım. Kendi adıma konuşuyorum. Geçen yıl da 1800den üre 1200den Can almıştım. Bir kaç yıldır uyanıklık yapıyorum üttürmüyorum kendimi. Ama erken almayıp %20-30 fazla para veren adama içim acıyor. Beni çok etkilemedi ama gelin birlik olalım azıcık organize olalım çok içten çağrımdır. Yaparız diyenler varsa burda aranabilecek neresi varsa numaraları mail adreslerini, cimer,iletişim başkanlığı linklerini vs paylaşalım var mısınız? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Gübre fiyatları son 1 yılda yüzde 90'a yakın zamlandı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt