PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Gübresiz veya az gübreli Buğday
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="adurak59" data-source="post: 1417531" data-attributes="member: 77588"><p>Tohumu selektörde eletirken geçen sene yaptığım gibi fungisit kullanmadım. Onun yerine merkez anadolu kimyanın makcover ürününü kullandım. Onda 3 adet mikoriza mantarı, 3 adet bakteri, deniz yosunu, fulvik asit ve çimlenmede toksik etki yapmayacak kadar makro ve mikro elementler var. Growbati azot fikse eden bakterileri ve trikoderma mantarı için kullandık. Growbat'te 30'a yakın bakteri var. İçinde fosfor çözen bakteriler de var. Bu bakteriler esasında toprak altında kök bölgesinde, oradan bitki sapı ve yapraklarına geçerek bitkiyi birçok açıdan destekliyor. Stres şartlarına karşı bitkiyi koruyor.. Besin elementlerinin alımını arttırıyor. Bitkiyi sürekli bir dengede tutuyor. Growbati mibzerde tohuma pet şişeyle sıkarak ve tohuma karıştırarak bulaştırma metoduyla uyguladık. Tohum ıslak olduğu için de üzerine elle diatomit tozu serptim ve elle karıştırarak tohuma bulaşmasını sağladım. Diatomit tozu, hem bitkiye silisyum kaynağı olması açısından, hem fazla suyu çekmesi ve akışkanlığı engellememesi için hem de gözenekli yapısıyla bu bakteri ve mantar dostlara tohuma bitişik şekilde bir koruma alanı olması için kullandık. Diatomit tozunu (kedi kumu olarak ta satılıyor) İngilliz ve yenileyici tarım konusunda birçok ödülü olan Timothy Parton tavsiye etti. Çok iyi bir biostimulant etkisi olduğunu söyledi. Diatomit tozunun ayrıca sürüngen böcekleri öldürme özelliği var. Bunu da böceklerin üzerinde açtığı yaralarla yapıyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="adurak59, post: 1417531, member: 77588"] Tohumu selektörde eletirken geçen sene yaptığım gibi fungisit kullanmadım. Onun yerine merkez anadolu kimyanın makcover ürününü kullandım. Onda 3 adet mikoriza mantarı, 3 adet bakteri, deniz yosunu, fulvik asit ve çimlenmede toksik etki yapmayacak kadar makro ve mikro elementler var. Growbati azot fikse eden bakterileri ve trikoderma mantarı için kullandık. Growbat'te 30'a yakın bakteri var. İçinde fosfor çözen bakteriler de var. Bu bakteriler esasında toprak altında kök bölgesinde, oradan bitki sapı ve yapraklarına geçerek bitkiyi birçok açıdan destekliyor. Stres şartlarına karşı bitkiyi koruyor.. Besin elementlerinin alımını arttırıyor. Bitkiyi sürekli bir dengede tutuyor. Growbati mibzerde tohuma pet şişeyle sıkarak ve tohuma karıştırarak bulaştırma metoduyla uyguladık. Tohum ıslak olduğu için de üzerine elle diatomit tozu serptim ve elle karıştırarak tohuma bulaşmasını sağladım. Diatomit tozu, hem bitkiye silisyum kaynağı olması açısından, hem fazla suyu çekmesi ve akışkanlığı engellememesi için hem de gözenekli yapısıyla bu bakteri ve mantar dostlara tohuma bitişik şekilde bir koruma alanı olması için kullandık. Diatomit tozunu (kedi kumu olarak ta satılıyor) İngilliz ve yenileyici tarım konusunda birçok ödülü olan Timothy Parton tavsiye etti. Çok iyi bir biostimulant etkisi olduğunu söyledi. Diatomit tozunun ayrıca sürüngen böcekleri öldürme özelliği var. Bunu da böceklerin üzerinde açtığı yaralarla yapıyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Gübresiz veya az gübreli Buğday
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt