PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Gübretaş Ekin Gübresi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="umut71" data-source="post: 421601" data-attributes="member: 25346"><p><strong>Ynt: Gübretaş Ekin Gübresi</strong></p><p></p><p> evet ben kullandım 10,25,5+5+15 bayiden almadan önce bir kaba az bişey koymuşlar görüntüsü kötü taşa benzeyen maddeler falan vardı ağzıma aldım ısırdım yumuşaktı taş olmadığını anlayınca almaya karar verdim ve aldım buğdayda kullandım diger tarla komşularım da 20,20 kullandılar çok yağmur yağdığı için pek bişey anlayamadık verim 20,20 ile aynıydı ben almadan önce formülünü internetten incelediğim için benim tarlalarda kireç oranı yöksek için de kükütr falan da var o yüz den aldım 25 kilo kadar uyguladım mibzerden kolay akıyordu tıkanma toz falan yoktu bitkinin ihtiyacı olan azot fosfor potasyum +kalsiyum kükürt harmanlanmış gübre oldugu için değerler biraz düşük kalıyor en az 20 25 kilo uygulayacaksınki azot ve fosfor bitkinin ihtiyacı olan değere denk gelsin ama 20,20 minimun 15 dap minimun 12 ,13 kilo uygulansa kafi geliyor yani hesap yapınca bu gübre pahalıya geliyor kireçli topraklar ın ıslahı için ilave kükürt yapmaya kalsan daha maliyetli olurtoprağınızda kireç sorunu yoksa buğdaydan önce topraktan potasyum alan bitki ekmediyseniz bugübreden 25 kilo kullanacağına aynı vazifeyi daptan 15 kilo20,20 den 15 atınca da yapar o yüzden cuvallarla hamallık yapmaya gerek yok...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="umut71, post: 421601, member: 25346"] [b]Ynt: Gübretaş Ekin Gübresi[/b] evet ben kullandım 10,25,5+5+15 bayiden almadan önce bir kaba az bişey koymuşlar görüntüsü kötü taşa benzeyen maddeler falan vardı ağzıma aldım ısırdım yumuşaktı taş olmadığını anlayınca almaya karar verdim ve aldım buğdayda kullandım diger tarla komşularım da 20,20 kullandılar çok yağmur yağdığı için pek bişey anlayamadık verim 20,20 ile aynıydı ben almadan önce formülünü internetten incelediğim için benim tarlalarda kireç oranı yöksek için de kükütr falan da var o yüz den aldım 25 kilo kadar uyguladım mibzerden kolay akıyordu tıkanma toz falan yoktu bitkinin ihtiyacı olan azot fosfor potasyum +kalsiyum kükürt harmanlanmış gübre oldugu için değerler biraz düşük kalıyor en az 20 25 kilo uygulayacaksınki azot ve fosfor bitkinin ihtiyacı olan değere denk gelsin ama 20,20 minimun 15 dap minimun 12 ,13 kilo uygulansa kafi geliyor yani hesap yapınca bu gübre pahalıya geliyor kireçli topraklar ın ıslahı için ilave kükürt yapmaya kalsan daha maliyetli olurtoprağınızda kireç sorunu yoksa buğdaydan önce topraktan potasyum alan bitki ekmediyseniz bugübreden 25 kilo kullanacağına aynı vazifeyi daptan 15 kilo20,20 den 15 atınca da yapar o yüzden cuvallarla hamallık yapmaya gerek yok... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Gübretaş Ekin Gübresi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt