PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
Güncel Ayçiçek Fiyatları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="wallace22" data-source="post: 1055971" data-attributes="member: 52795"><p>Eyvallah abicim,</p><p></p><p>Bizim buralarda da bir ay önce hasat başladığında fiyatlar ort 1,55 TL civarıydı, zamanla fiyat yükseldi. Fiyat artışındaki temel neden aşağıda yazıyor. </p><p></p><p></p><p>Ayçiçeğinde TZOBâun talebi karşılandıâ¦</p><p>-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:</p><p>-âTalebimiz üzerine ayçiçeğinde referans fiyatın </p><p> 640 dolardan 750 dolara çıkarılmasını, </p><p>ayrıca ayçiçeği yağında gümrük vergisi oranının</p><p> yüzde 50âden yüzde 67,5âe yükseltilmesini </p><p> memnuniyetle karşılıyoruzâ</p><p>-âHasat zamanında çiftçinin elinde mal varken, referans</p><p> fiyatın yüksek tutulması, malın yok pahasına elden</p><p> çıkarılmaması için bir gereklilikti, bu yerine getirildiâ</p><p>-âBu düzenlemeler fiyatlara olumlu yansıyarak üreticimizin </p><p> zarar görmesini engelleyecek, çiftçimizi ayçiçeği üretimine</p><p> teşvik edecektirâ</p><p>-âAyçiçeği/buğday fiyat paritesi 2ânin altına düşünce </p><p> üretici ayçiçeği yerine buğdayı tercih ediyorâ</p><p>-âYağlı tohum üretim açığımızın kapatılması, yurtdışına</p><p> milyarlarca dolarlık döviz ödenmemesi için üretimi </p><p> desteklenmeye devam etmeliyizâ</p><p>-âEn önemli yağlı tohum bitkimiz ayçiçeğinde </p><p> üretim alanı da verim de üretim de artıyorâ</p><p>-âSon 10 yılda ekim alanları yüzde 12, verim yüzde 33,</p><p> üretim yüzde 49 arttıâ</p><p>-âİç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde ekim </p><p> alanlarının artması, yağ açığının kapatılması amacıyla </p><p> yapılan destekler, verim artışı ve Çukobirlikâin ayçiçeği </p><p> alımına başlaması gibi sebepler ayçiçeği üretimini </p><p> artırdıâ</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="wallace22, post: 1055971, member: 52795"] Eyvallah abicim, Bizim buralarda da bir ay önce hasat başladığında fiyatlar ort 1,55 TL civarıydı, zamanla fiyat yükseldi. Fiyat artışındaki temel neden aşağıda yazıyor. Ayçiçeğinde TZOBâun talebi karşılandı⦠-TZOB Genel Başkanı Bayraktar: -âTalebimiz üzerine ayçiçeğinde referans fiyatın 640 dolardan 750 dolara çıkarılmasını, ayrıca ayçiçeği yağında gümrük vergisi oranının yüzde 50âden yüzde 67,5âe yükseltilmesini memnuniyetle karşılıyoruzâ -âHasat zamanında çiftçinin elinde mal varken, referans fiyatın yüksek tutulması, malın yok pahasına elden çıkarılmaması için bir gereklilikti, bu yerine getirildiâ -âBu düzenlemeler fiyatlara olumlu yansıyarak üreticimizin zarar görmesini engelleyecek, çiftçimizi ayçiçeği üretimine teşvik edecektirâ -âAyçiçeği/buğday fiyat paritesi 2ânin altına düşünce üretici ayçiçeği yerine buğdayı tercih ediyorâ -âYağlı tohum üretim açığımızın kapatılması, yurtdışına milyarlarca dolarlık döviz ödenmemesi için üretimi desteklenmeye devam etmeliyizâ -âEn önemli yağlı tohum bitkimiz ayçiçeğinde üretim alanı da verim de üretim de artıyorâ -âSon 10 yılda ekim alanları yüzde 12, verim yüzde 33, üretim yüzde 49 arttıâ -âİç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde ekim alanlarının artması, yağ açığının kapatılması amacıyla yapılan destekler, verim artışı ve Çukobirlikâin ayçiçeği alımına başlaması gibi sebepler ayçiçeği üretimini artırdıâ [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
Güncel Ayçiçek Fiyatları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt