PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
Güncel Ayçiçek Fiyatları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="azoxystrobin" data-source="post: 1061823" data-attributes="member: 58522"><p>Ayçiçeğini depoya atıp yükselen borsadan ekstra para kazanmak zor.Hatta çoğu zaman zararlı bile çıkabilirsiniz. Bu sene bildiğim kadarıyla ithalat vergileri bir süreliğine yükseltildi ki bu da iç piyasa fiyatlarında bir yükselme yaratmadı.Yani dışarıdan mal geliyor o yüzden malımız para etmiyor tezinin boş olduğu ortaya çıktı.İyi bir fiyat dengesi bulunduğunda işler rayında gidiyor demektir bu. Malı depoya atmak en az %10 tonajda zahiyat verdirir. Ha ben %5 le işi ayarlıyorum diyen de olabilir. Fakat hiç zahiyat vermeseniz bile her ay %15 fiyatların üstüne katlayarak koyması gerekir ki depolama işinin size bir faydası olsun. Siz hiç ayçiçek fiyatlarının 3 ayda %45-50 artacağını düşünüyor musunuz? Paraya ihtiyacım yok dursun depoda diyenlere de; satın malı, alın parayı, bankada dursun diyorum..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="azoxystrobin, post: 1061823, member: 58522"] Ayçiçeğini depoya atıp yükselen borsadan ekstra para kazanmak zor.Hatta çoğu zaman zararlı bile çıkabilirsiniz. Bu sene bildiğim kadarıyla ithalat vergileri bir süreliğine yükseltildi ki bu da iç piyasa fiyatlarında bir yükselme yaratmadı.Yani dışarıdan mal geliyor o yüzden malımız para etmiyor tezinin boş olduğu ortaya çıktı.İyi bir fiyat dengesi bulunduğunda işler rayında gidiyor demektir bu. Malı depoya atmak en az %10 tonajda zahiyat verdirir. Ha ben %5 le işi ayarlıyorum diyen de olabilir. Fakat hiç zahiyat vermeseniz bile her ay %15 fiyatların üstüne katlayarak koyması gerekir ki depolama işinin size bir faydası olsun. Siz hiç ayçiçek fiyatlarının 3 ayda %45-50 artacağını düşünüyor musunuz? Paraya ihtiyacım yok dursun depoda diyenlere de; satın malı, alın parayı, bankada dursun diyorum.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
Güncel Ayçiçek Fiyatları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt