PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
Güncel Ayçiçek Fiyatları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="soner2222" data-source="post: 1311308" data-attributes="member: 83988"><p>Arkadaşlar kimsenim moralini bozmak istemem ama ayçiçek fiyatlarını düşünürken tekrar bir hesaplama yaptım. Şu anda harman fiyatlarının tam 150 lira üstünde. Ben verdiğimde 40 yağ 2500 üstünde her birpuan 35 liraydı. 46 yağ oranı çıktı. 2710 tlye verdim. Bugün aynı yağ oranına ayçiçeği 2860 tl. Bu da 4 ayda %5,535’lik bir artışa tekabül eder. Paraya hiç ihtiyacımız olmadığını düşünelim. Tamamını faize koysak %4’lük bir kısmını faizden kazanacaktık. Geri kalan da depolama masrafı olsa boşuna tüccara hamallık yapmış oluyuruz maalesef. Dört o parayı kullanmaya ihtiyamız olduğu durumu söylemiyorum bile. Her neyse zun lafın kısası ayçiçeği depoculuğunda iki yıldır buz gibi soğudum. Hiç kazandırmıyor. Geçen yıl zarar bile ettirdi. Depo yapan arkadaşlarımıza daha iyi hesap yapmalarını tavsiye ederim. Hiç bir çiftçinin zarar etmesini, kendi ürettiği malıyla rezil olmasını istemem. </p><p>Buğday için aynı şeyleri söyleyemem. Yazı. 1330 verdikleri buğdayıma şimdi1550 veriyorlar. </p><p></p><p></p><p>Sene seneyi tutmaz haklısın. 2 yıl çok ciddi kar etmiştik ayçiçeğinden. Geçen sene zarardı. Bu yıl da en azından kar ertirmiyor görünüyor. Demek istediğim şuydu. Son yıllara baktığımızda ayçiçeği depoculuğunda kazansak bile attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değmiyor. Kazandırdığı yıl sayısı her geçen gün azalıyor. Gittikçe kumara döndü. Herkes kendi bilir tabii kendi hesabını. Mart ayında 45-46 yağ 3 tl de olabilir. Ama her sene bu işin getirisi azalıyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="soner2222, post: 1311308, member: 83988"] Arkadaşlar kimsenim moralini bozmak istemem ama ayçiçek fiyatlarını düşünürken tekrar bir hesaplama yaptım. Şu anda harman fiyatlarının tam 150 lira üstünde. Ben verdiğimde 40 yağ 2500 üstünde her birpuan 35 liraydı. 46 yağ oranı çıktı. 2710 tlye verdim. Bugün aynı yağ oranına ayçiçeği 2860 tl. Bu da 4 ayda %5,535’lik bir artışa tekabül eder. Paraya hiç ihtiyacımız olmadığını düşünelim. Tamamını faize koysak %4’lük bir kısmını faizden kazanacaktık. Geri kalan da depolama masrafı olsa boşuna tüccara hamallık yapmış oluyuruz maalesef. Dört o parayı kullanmaya ihtiyamız olduğu durumu söylemiyorum bile. Her neyse zun lafın kısası ayçiçeği depoculuğunda iki yıldır buz gibi soğudum. Hiç kazandırmıyor. Geçen yıl zarar bile ettirdi. Depo yapan arkadaşlarımıza daha iyi hesap yapmalarını tavsiye ederim. Hiç bir çiftçinin zarar etmesini, kendi ürettiği malıyla rezil olmasını istemem. Buğday için aynı şeyleri söyleyemem. Yazı. 1330 verdikleri buğdayıma şimdi1550 veriyorlar. Sene seneyi tutmaz haklısın. 2 yıl çok ciddi kar etmiştik ayçiçeğinden. Geçen sene zarardı. Bu yıl da en azından kar ertirmiyor görünüyor. Demek istediğim şuydu. Son yıllara baktığımızda ayçiçeği depoculuğunda kazansak bile attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değmiyor. Kazandırdığı yıl sayısı her geçen gün azalıyor. Gittikçe kumara döndü. Herkes kendi bilir tabii kendi hesabını. Mart ayında 45-46 yağ 3 tl de olabilir. Ama her sene bu işin getirisi azalıyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
Güncel Ayçiçek Fiyatları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt