PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
Güncel Ayçiçek Fiyatları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 733915" data-attributes="member: 33118"><p><strong>Ynt: ayçiçek fiyatları</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>malesef birbirimizi anlamıyoruz </p><p>sen diyorsun ki verimli oalcak ürünü ek kendi bölgende </p><p>bende diyorum ki verimli ürün ekiyorum fakat mazot gübre işçilik vs vs vs pahalı olupta benim ektigim ürünün fiyatıda ucuz olunca nekadar verim alırsam alayım ucu ucuna denkleşiyor</p><p>birde şu dışardan alırım dışarda ucuz konusu başlı başına bir yanlış ve bu yanlışıda asıl çiftçiler degil hükümet kanadıyla ihracat ithalat işiyle ugraşan firmalar yapıyro kısaca adamlar zevk alıyor çiftçisini ezdirmekten</p><p>osmanlı neden battı bitti yok oldu hiç düşündünmü</p><p>elin gavuru sanayi devrimi yaptı makinalaştı bizimkiler el emegi göz nuru dedi sonra noldu dışarda ucuz ordan alalım kapitilasyonlar vs vs derken koca imparatorluk battı savaşlarda alınan yenilgiler hikae en büyük sebep dışarda ucuz ordan alalım mantıgıdır</p><p>cumhuriyet döneminde de aynı yanlışlar yapılmaya devam etti uçak fabrikasının kapanmasıda bunla alakalıdır</p><p>son bir örnekte çinden vereyim</p><p>çini birçogumuz sevmeyiz veya begenmeyiz ne insanını nede ürettiklerini</p><p>fakatadamlar bir şeyi çok iyi becerdiler </p><p>oda kapalı ekonomi öncede bunu uyguladılar sonra dünyaa açıldılar ve sonuç ortada </p><p>şuanda abd çin ve hindistan dünya liderligine oynayan ülkeler ve abd kısasüre içinde koltugu çine devrecek muhtemelen</p><p>burda çözüm basit eger ki devlet ve tarım bakanlıgı herşeyi biliyorlar herşeyi ben yaptım diyorlar ya hani</p><p>on mahsusen bende diyorum ki madem herşey elinizde ozaman çıksın tarım bakanlıgı kim nerde ne ekecek kaç dekar ekecek bu işi yapanlara netür destekler vererek ayakta tutulacak bunları yapsın tarım politikası zor birşey degil enazından praktikte kolay ugyulamada pek müdahale edilemesede</p><p>kaldıki pratigini yapsın devlet uygulamasını bzi çiftçiler paşa paşa yaaprız yapmazsakta olan bize olur</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 733915, member: 33118"] [b]Ynt: ayçiçek fiyatları[/b] malesef birbirimizi anlamıyoruz sen diyorsun ki verimli oalcak ürünü ek kendi bölgende bende diyorum ki verimli ürün ekiyorum fakat mazot gübre işçilik vs vs vs pahalı olupta benim ektigim ürünün fiyatıda ucuz olunca nekadar verim alırsam alayım ucu ucuna denkleşiyor birde şu dışardan alırım dışarda ucuz konusu başlı başına bir yanlış ve bu yanlışıda asıl çiftçiler degil hükümet kanadıyla ihracat ithalat işiyle ugraşan firmalar yapıyro kısaca adamlar zevk alıyor çiftçisini ezdirmekten osmanlı neden battı bitti yok oldu hiç düşündünmü elin gavuru sanayi devrimi yaptı makinalaştı bizimkiler el emegi göz nuru dedi sonra noldu dışarda ucuz ordan alalım kapitilasyonlar vs vs derken koca imparatorluk battı savaşlarda alınan yenilgiler hikae en büyük sebep dışarda ucuz ordan alalım mantıgıdır cumhuriyet döneminde de aynı yanlışlar yapılmaya devam etti uçak fabrikasının kapanmasıda bunla alakalıdır son bir örnekte çinden vereyim çini birçogumuz sevmeyiz veya begenmeyiz ne insanını nede ürettiklerini fakatadamlar bir şeyi çok iyi becerdiler oda kapalı ekonomi öncede bunu uyguladılar sonra dünyaa açıldılar ve sonuç ortada şuanda abd çin ve hindistan dünya liderligine oynayan ülkeler ve abd kısasüre içinde koltugu çine devrecek muhtemelen burda çözüm basit eger ki devlet ve tarım bakanlıgı herşeyi biliyorlar herşeyi ben yaptım diyorlar ya hani on mahsusen bende diyorum ki madem herşey elinizde ozaman çıksın tarım bakanlıgı kim nerde ne ekecek kaç dekar ekecek bu işi yapanlara netür destekler vererek ayakta tutulacak bunları yapsın tarım politikası zor birşey degil enazından praktikte kolay ugyulamada pek müdahale edilemesede kaldıki pratigini yapsın devlet uygulamasını bzi çiftçiler paşa paşa yaaprız yapmazsakta olan bize olur [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
Güncel Ayçiçek Fiyatları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt