PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Güncel Saman Fiyatları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1442653" data-attributes="member: 59451"><p>Sapları her yıl tekrar tarlaya kazandırsanız, balya yapıp kazanamadığınız kadar uğraşmamış olursunuz ve tarlaya kazandırdığınız geri dönüşüm size kazançlı verimli hasatlar olarak geri döner, buda istikrarlı kazanmaya sebep olur.</p><p></p><p> Demekki fiyat belirsizliği olan piyasaya masraflı ve çok emekli iş yapıp kazanmak diye bişey yok, yani zaten istikrarlı bir ortam yok o yüzden piyasaya bu şekil çalışmak emek ve sermaye zayiliği oluyor, tarlanızın verimi için sapların toprağınıza kazandılması en garantili yol, tarlanızı nasıl olsa işliyor gübreliyor ekiyor biçiyor ürün kaldırılıyor, neden fakirleştirerek sürekli yüksek girdilerle tarladan verim almaya çalışılıyor?</p><p></p><p> Bu yanlıştan dönenler sapları tarlaya geri kazandırarak daha kazançlı olduklarını anlatıyor o yüzden yazdım, ama tabi kimisde aman kimseye söylemiyimde bilmesinler anlayışında, bikaç bölgede devlet destekli uygulamalar yapıldı ama ülke geneline yaygınlaştırılmadı nedense, çiftçi hep çok kazanıcam vole vurucam hesabının muhabbetini yapanlarla oturup kalkıyor hep aynı şekilde düzen tutmuş gidiyor, sonuç tabiyki vole yerine kazanmak yerine makine ekipmanın ve masrafın parasını kurtarayıma dönüyor, doğru uygulama yapmamanın sonucu kısırdöngü içinde kalmaktan başka bişey değil, aynı şeyleri yapıp farklı sonuç beklemek hatadır dememişler boşuna.</p><p></p><p> Sen ne yaptın diycek olursanız, ben bu yıl 3. kez üst üste ektiğim tarlanın saplarını bıraktım tarlada, bakalım normalde iki yılda bir ürün alınan yerden noolacak, ilk yıl zaten beklentimin üzerinde buğday almıştım ikisinden, birinde kurt olduydu değerlendirmek hata olur, ikinci yıl yulaf ekimi yağış az almasına rağmen verim iyiydi normaldi, bu yıl arpa ektim üçünede, ondada verim mormal olursa tüm tarlaların sapı her yıl toprakta kalacak, zaten şimdiden kararım böyle ve kıraç sulak hepsini tarlaya geri kazandırıcam.</p><p></p><p>Tek sıkıntı sapını alarak biçim yapmak isteyen biçerdöverci dolu her yer, sapını parçalayan biçim yapan lazım artık bana, fakat biçerdöverle iş yapanların geneli 2 biçer 2 balye makinesi ile komple tarlanızın biçim ve sapını alarak iş yapıyor, üstelik parçalama yapmadan biçmek için sap parçalayıcıyı hususi söküyor, ayçiçek biçim zamanı tekrar takıyorlar, Buna bir son vermenin zamanı gelmiş geçmiş haberimiz yok,Yıllar oldu biçerdöveri satalı, bir daha dönmek istemiyoruz biçim işlerine, ama baktım olmıycak sap parçalayıcılı bir tane edinmekte fayda olacak gibi, fakat bu yaştan sonra yürütmek derdine katlanmak istemiyorum naparız bilmem.</p><p></p><p> bu işler gençliğimdeki 90 yıllarda duruma döndü hatta borçlu çiftçi çoğaldı daha kötü oldu, enflasyon devalüasyonda aldığımız traktör pancar sökme makinesi çapa makinesi bilimum her alet 90 larda parasını çıkaramadan enflasyona ezilerek mahvoluyorduk, aynısı yaşanıyor, bu fiyatlara traktör almakla biçer döver ekipman söküm makinesi balya makinesi almakla bu işlerden kazanılmaz, bunların parası çıkmaz.</p><p></p><p> Ben o yıllar söz verdim ülkeye enflasyon develüasyon yaşatan babamın oğlu olsun düşmanımdır, geçliğimizi yedi bitirdi enflasyon devalüasyonu yaşatan o zamanın haysiyetsizleri, dahada devalüasyon enflasyon yaşatanların yüzünü şeytan görsün dedim o zamanlar,, sözümün eriyim şimdikilerinde gözümde hiç itibarı yok bilsin herkes., bir sözlerine dahi itibar etmem ve kazanıcam diyerek böyle bir ortamda işe kalkışmam. Bu yüzden çiftçiliğe hevesli gençlerin hevesini kırıyorum belki ama durum iyi değil gençler, bu böyle önümüzdeki yıllarda devam edecek görünüyor, benden uzun uzun söylemesi, ben ikinciye bunları yaşayan jenerasyonum şanssızım, siz daha ilk görüyorsunuz bir yılda tarktörün aletin iki kat 3 kat çıktığını, biz yıllarca yaşadık bunu, gübre her yıl kat kat pahalı, mazot hiç yerinde durmaz zaten her yıl en az iki katı vs.. vs.., aklıma geldikçe küfürler ediyorum o yıllara durum bildiğiniz gibi değil yani.</p><p></p><p> Ha bizim şansımız borçlanmıyorduk, ama elde avuçta bişey bırakmaz bu ortam tecrübeyle sabittir ve sadece bu işlerle bu fiyatlardan alacağınız traktörün parasını bile çıkaramayabilirsiniz, çünkü traktör fiyatları malum görüyorsunuz 15 yıllık ikinci el traktöre 1 milyon istiyor piyasa, sıfırını geçtim, bu işler bu paraları kurtarmaz, ithal sıfır traktörün bu fiyata olması lazımdı zaten ama noolduysa oldu oluyor işte, ,thaller 2-3 milyon, ne iş yapıcaksın çıkarıcaksın parasını.</p><p></p><p> demek istemem oki, adımınızı son derece dikkatli atın, kazanıcam derken piyasa yutar, ne hamuduyla bitenler biliyoruz bilseniz aklınız oynar, piyasa hiç affetmez, kimsede kimsenin gözünün yaşına bakmaz sizin derdinizmi var diyen olmaz, temkinli olmak her zaman iyidi,r gaza gelmeyin haybeye hırslanarak boşa kürek çekmeyin isterim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1442653, member: 59451"] Sapları her yıl tekrar tarlaya kazandırsanız, balya yapıp kazanamadığınız kadar uğraşmamış olursunuz ve tarlaya kazandırdığınız geri dönüşüm size kazançlı verimli hasatlar olarak geri döner, buda istikrarlı kazanmaya sebep olur. Demekki fiyat belirsizliği olan piyasaya masraflı ve çok emekli iş yapıp kazanmak diye bişey yok, yani zaten istikrarlı bir ortam yok o yüzden piyasaya bu şekil çalışmak emek ve sermaye zayiliği oluyor, tarlanızın verimi için sapların toprağınıza kazandılması en garantili yol, tarlanızı nasıl olsa işliyor gübreliyor ekiyor biçiyor ürün kaldırılıyor, neden fakirleştirerek sürekli yüksek girdilerle tarladan verim almaya çalışılıyor? Bu yanlıştan dönenler sapları tarlaya geri kazandırarak daha kazançlı olduklarını anlatıyor o yüzden yazdım, ama tabi kimisde aman kimseye söylemiyimde bilmesinler anlayışında, bikaç bölgede devlet destekli uygulamalar yapıldı ama ülke geneline yaygınlaştırılmadı nedense, çiftçi hep çok kazanıcam vole vurucam hesabının muhabbetini yapanlarla oturup kalkıyor hep aynı şekilde düzen tutmuş gidiyor, sonuç tabiyki vole yerine kazanmak yerine makine ekipmanın ve masrafın parasını kurtarayıma dönüyor, doğru uygulama yapmamanın sonucu kısırdöngü içinde kalmaktan başka bişey değil, aynı şeyleri yapıp farklı sonuç beklemek hatadır dememişler boşuna. Sen ne yaptın diycek olursanız, ben bu yıl 3. kez üst üste ektiğim tarlanın saplarını bıraktım tarlada, bakalım normalde iki yılda bir ürün alınan yerden noolacak, ilk yıl zaten beklentimin üzerinde buğday almıştım ikisinden, birinde kurt olduydu değerlendirmek hata olur, ikinci yıl yulaf ekimi yağış az almasına rağmen verim iyiydi normaldi, bu yıl arpa ektim üçünede, ondada verim mormal olursa tüm tarlaların sapı her yıl toprakta kalacak, zaten şimdiden kararım böyle ve kıraç sulak hepsini tarlaya geri kazandırıcam. Tek sıkıntı sapını alarak biçim yapmak isteyen biçerdöverci dolu her yer, sapını parçalayan biçim yapan lazım artık bana, fakat biçerdöverle iş yapanların geneli 2 biçer 2 balye makinesi ile komple tarlanızın biçim ve sapını alarak iş yapıyor, üstelik parçalama yapmadan biçmek için sap parçalayıcıyı hususi söküyor, ayçiçek biçim zamanı tekrar takıyorlar, Buna bir son vermenin zamanı gelmiş geçmiş haberimiz yok,Yıllar oldu biçerdöveri satalı, bir daha dönmek istemiyoruz biçim işlerine, ama baktım olmıycak sap parçalayıcılı bir tane edinmekte fayda olacak gibi, fakat bu yaştan sonra yürütmek derdine katlanmak istemiyorum naparız bilmem. bu işler gençliğimdeki 90 yıllarda duruma döndü hatta borçlu çiftçi çoğaldı daha kötü oldu, enflasyon devalüasyonda aldığımız traktör pancar sökme makinesi çapa makinesi bilimum her alet 90 larda parasını çıkaramadan enflasyona ezilerek mahvoluyorduk, aynısı yaşanıyor, bu fiyatlara traktör almakla biçer döver ekipman söküm makinesi balya makinesi almakla bu işlerden kazanılmaz, bunların parası çıkmaz. Ben o yıllar söz verdim ülkeye enflasyon develüasyon yaşatan babamın oğlu olsun düşmanımdır, geçliğimizi yedi bitirdi enflasyon devalüasyonu yaşatan o zamanın haysiyetsizleri, dahada devalüasyon enflasyon yaşatanların yüzünü şeytan görsün dedim o zamanlar,, sözümün eriyim şimdikilerinde gözümde hiç itibarı yok bilsin herkes., bir sözlerine dahi itibar etmem ve kazanıcam diyerek böyle bir ortamda işe kalkışmam. Bu yüzden çiftçiliğe hevesli gençlerin hevesini kırıyorum belki ama durum iyi değil gençler, bu böyle önümüzdeki yıllarda devam edecek görünüyor, benden uzun uzun söylemesi, ben ikinciye bunları yaşayan jenerasyonum şanssızım, siz daha ilk görüyorsunuz bir yılda tarktörün aletin iki kat 3 kat çıktığını, biz yıllarca yaşadık bunu, gübre her yıl kat kat pahalı, mazot hiç yerinde durmaz zaten her yıl en az iki katı vs.. vs.., aklıma geldikçe küfürler ediyorum o yıllara durum bildiğiniz gibi değil yani. Ha bizim şansımız borçlanmıyorduk, ama elde avuçta bişey bırakmaz bu ortam tecrübeyle sabittir ve sadece bu işlerle bu fiyatlardan alacağınız traktörün parasını bile çıkaramayabilirsiniz, çünkü traktör fiyatları malum görüyorsunuz 15 yıllık ikinci el traktöre 1 milyon istiyor piyasa, sıfırını geçtim, bu işler bu paraları kurtarmaz, ithal sıfır traktörün bu fiyata olması lazımdı zaten ama noolduysa oldu oluyor işte, ,thaller 2-3 milyon, ne iş yapıcaksın çıkarıcaksın parasını. demek istemem oki, adımınızı son derece dikkatli atın, kazanıcam derken piyasa yutar, ne hamuduyla bitenler biliyoruz bilseniz aklınız oynar, piyasa hiç affetmez, kimsede kimsenin gözünün yaşına bakmaz sizin derdinizmi var diyen olmaz, temkinli olmak her zaman iyidi,r gaza gelmeyin haybeye hırslanarak boşa kürek çekmeyin isterim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Güncel Saman Fiyatları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt