PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Günlük Ne kadar Süt Alıyorsunuz ( Yorum)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismail_17" data-source="post: 951281" data-attributes="member: 25443"><p><strong>Ynt: Günlük Ne kadar Süt Alıyorsunuz ( Yorum)</strong></p><p></p><p>Holstein biri simental melezi , 16 Anaç 15 sağılır çogu gebe sağılır, biri kuruda .20 kadar dana düve , 240 kg süt günlük sabah akşam koop a götürüyorum sütü, 170 kg kadar kesif yem veriyorum.</p><p></p><p>Gece gündüz yaz kış 28 dönüm yerin içinde salma hayvanlar su ve yiyebildikleri kadar ot serbest.</p><p></p><p>Ayrıca ben 600 dönüm civarı yarısı kendimizin yarısı hicar , bayır kıraç ta olsa çiftçilik yapıyorum , amacım hayvanların kaba ve kesif yemini çıkartmak , tabi yıl uygun olursa çıkıyor yem fazlasını satarım diyorum , yıl uygun olmazsa satın almaktan daha pahalıya geliyor yem .</p><p></p><p>İmkan meselesi arkadaşlar süt sığırı hele holstein imkanı olmayanlar hiç bulaşmasın .</p><p></p><p>Ne demek imkan , doğal imkanlardan bahsediyorum , güzel iklim uygun arazi , bunun sonucudur başarılı bir işletme .</p><p></p><p>Bir örnek , Ankara tarafından bir işletme sahibi baya büyük bir işletme gelmiş bizim buradan damızlık düve toplamaya , bizim buraları görünce demiş ki , o aracılık yapan Biga lı arkadaşa ben çok yanlış yaptım işletmeyi yanlış yere kurdum demiş , sizin buraları çok uygunmuş demiş .</p><p></p><p>Yani sılaj yonca sulu tarım yada mera yok sa yada iklim sertse yada yada yol çok uzaksa hiç bulaşmayın , çok karlı bir iş değil zaten temelli batırır insanı .</p><p></p><p>Çünkü yoncayı iyi toprakta salma bedava su ile sulayıp yılda 6 biçim yapan ile, yine sılajı iyi toprakta bedava salma su ile sulayıp 10 ton sılaj biçen ile ,kuru saman ve fabrika yemi ile bakılan hayvanın geliri bir olmaz </p><p></p><p></p><p>Yukarıda dediğim gibi imkan meselesi , imkan yoksa imkana göre koyun olur başka iş olur , ama süt ineği zor , bende çok memnun değilim mecburen yapıyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismail_17, post: 951281, member: 25443"] [b]Ynt: Günlük Ne kadar Süt Alıyorsunuz ( Yorum)[/b] Holstein biri simental melezi , 16 Anaç 15 sağılır çogu gebe sağılır, biri kuruda .20 kadar dana düve , 240 kg süt günlük sabah akşam koop a götürüyorum sütü, 170 kg kadar kesif yem veriyorum. Gece gündüz yaz kış 28 dönüm yerin içinde salma hayvanlar su ve yiyebildikleri kadar ot serbest. Ayrıca ben 600 dönüm civarı yarısı kendimizin yarısı hicar , bayır kıraç ta olsa çiftçilik yapıyorum , amacım hayvanların kaba ve kesif yemini çıkartmak , tabi yıl uygun olursa çıkıyor yem fazlasını satarım diyorum , yıl uygun olmazsa satın almaktan daha pahalıya geliyor yem . İmkan meselesi arkadaşlar süt sığırı hele holstein imkanı olmayanlar hiç bulaşmasın . Ne demek imkan , doğal imkanlardan bahsediyorum , güzel iklim uygun arazi , bunun sonucudur başarılı bir işletme . Bir örnek , Ankara tarafından bir işletme sahibi baya büyük bir işletme gelmiş bizim buradan damızlık düve toplamaya , bizim buraları görünce demiş ki , o aracılık yapan Biga lı arkadaşa ben çok yanlış yaptım işletmeyi yanlış yere kurdum demiş , sizin buraları çok uygunmuş demiş . Yani sılaj yonca sulu tarım yada mera yok sa yada iklim sertse yada yada yol çok uzaksa hiç bulaşmayın , çok karlı bir iş değil zaten temelli batırır insanı . Çünkü yoncayı iyi toprakta salma bedava su ile sulayıp yılda 6 biçim yapan ile, yine sılajı iyi toprakta bedava salma su ile sulayıp 10 ton sılaj biçen ile ,kuru saman ve fabrika yemi ile bakılan hayvanın geliri bir olmaz Yukarıda dediğim gibi imkan meselesi , imkan yoksa imkana göre koyun olur başka iş olur , ama süt ineği zor , bende çok memnun değilim mecburen yapıyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Günlük Ne kadar Süt Alıyorsunuz ( Yorum)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt