PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Göktürk." data-source="post: 1474789" data-attributes="member: 25349"><p>Atila Bey, ağır diskarom yok.Bu yağmurları da,dolayısıyla bu kadar erken ot basacağını da tahmin edemezdim.Ayrıca dört ay toprağı müdahalesiz bırakamazdım.Dört yıl önce buğday yerini toprak dinlensin diye harman sonrası sürmeyip ekim ayına bıraktım.Arada hiç yağmur yağmadı.Toprak beton gibi donmuştu (killi tınlı toprak) ,sürerken sehpa gibi kesekler çıktı.Freze ile de fazla ufalanmadı.Yakıt fazlalığı,lastiklerimin travması ,iş zorluğu, traktör zorlanması gibi kayıplarım oldu. Şu anda bahar mahsülleri yönünden köyde en ileri aşamada olan çiftçilerdenim hem de turist çiftçi olarak.Kendi çapımda işçliğimi iyi düzeyde yapmaya , kimseden geri kalmamaya çalışıyorum.</p><p>Prime extra opti'yi tanıyorum ama maliyet yönünden bir tarlada Stomp muadili tarım kredi ilacını da denemeyi düşünüyorum.Stomp'un dekar maliyeti 250 TL idi Mayıs ayında.</p><p>Amasya her nasılsa bu yıl 3,6,9,12 aylık kuraklık haritalarında en yağışlı gruptaydı.Ancak buğdaya tek su verildi ve hasata kadar iki ay damla yağmur düşmedi,verim kaybımız yüzde 20 civarı oldu.Elimden gelse yağanların birazını da sizin tarafa gönderirdim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Göktürk., post: 1474789, member: 25349"] Atila Bey, ağır diskarom yok.Bu yağmurları da,dolayısıyla bu kadar erken ot basacağını da tahmin edemezdim.Ayrıca dört ay toprağı müdahalesiz bırakamazdım.Dört yıl önce buğday yerini toprak dinlensin diye harman sonrası sürmeyip ekim ayına bıraktım.Arada hiç yağmur yağmadı.Toprak beton gibi donmuştu (killi tınlı toprak) ,sürerken sehpa gibi kesekler çıktı.Freze ile de fazla ufalanmadı.Yakıt fazlalığı,lastiklerimin travması ,iş zorluğu, traktör zorlanması gibi kayıplarım oldu. Şu anda bahar mahsülleri yönünden köyde en ileri aşamada olan çiftçilerdenim hem de turist çiftçi olarak.Kendi çapımda işçliğimi iyi düzeyde yapmaya , kimseden geri kalmamaya çalışıyorum. Prime extra opti'yi tanıyorum ama maliyet yönünden bir tarlada Stomp muadili tarım kredi ilacını da denemeyi düşünüyorum.Stomp'un dekar maliyeti 250 TL idi Mayıs ayında. Amasya her nasılsa bu yıl 3,6,9,12 aylık kuraklık haritalarında en yağışlı gruptaydı.Ancak buğdaya tek su verildi ve hasata kadar iki ay damla yağmur düşmedi,verim kaybımız yüzde 20 civarı oldu.Elimden gelse yağanların birazını da sizin tarafa gönderirdim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt