PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
halk çiftlikleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KüreLee" data-source="post: 1028322" data-attributes="member: 74139"><p>Hocam çok güzel konu başlıkları açıyorsunuz. Beyin fırtınası yapma konusunda çok faydalı da oluyor. Gelen cevaplar da çok güzel. Ben bu konuyu yeni gördüm. Konuyu hortlatalım isterseniz. Kooperatif sistemi, Bizim gibi nüfusu devasa olmayan, kalkınma hamlesi yapmak isteyen, karma ekonomi modeli uygulayan toplumlar için iyi düşünülmüş bir sistem. Siz mühendis kökenlisiniz galiba. Çok detaylı hesaplamalarınız bana bunu hissettiriyor. Neticede hayvancılıkta canlı ile uğraşıyoruz. Ayrıca kooperatif gibi çok ortaklı sistemlerde insan faktörü, sosyal yapı vb. faktörlerde hesaba katılmalı. Bunu Sovyetler, Kolhozlar kurunca gördü. Kolhozların yanında bazı kişilerin kendilerine ait (bu normalde sosyalist ekonomi sistemine terstir; belki denemek için yapmışlardır) de bakmak için tavuk inek, koyun gibi hayvanlar verildi. Kolhozun ortak tavukları yumurta ortalaması 100 ise kişilerin yumurta ortalaması, 250, 300 gibiydi. Evet Avrupa ülkelerinin bir çoğu, kooperatif gibi birlikler ile büyük hamleler yapmışlar ve bunların bazılarının 150 yıl gibi mazisi vardır ve hala ayaktadır. Bu insanlarımızla alakalı bir durum. Maalesef bizde bırakın batırılan, kooperatiflerin çoğunu, Faizsiz sermaye ile kurulan, insanların inançları da vurgulanarak ortaklık toplanıp kurulan Konya tarzı holdinglerin çoğu, zamanla batmış, insanlarımız hayal kırıklığına düşmüştür. İnşallah Bugün ayakta olan ve hala büyüyen, Torku da aynı akıbeti yaşamaz. Fakat siyaset ile çok iç içe geçilmiş durumda.</p><p>Biz önce Toplumumuzu, insanımızı çok iyi tanımalıyız. Daha geçen gün bir arkadaşım, Allah çiftçiye zeval vermesin diye, Şampanya patlatan kooperatif yöneticisini anlatıyordu bana. Önce ikili, Üçlü Onlu birlikler kurabilelim. Sosyolojiyi iyi bilelim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KüreLee, post: 1028322, member: 74139"] Hocam çok güzel konu başlıkları açıyorsunuz. Beyin fırtınası yapma konusunda çok faydalı da oluyor. Gelen cevaplar da çok güzel. Ben bu konuyu yeni gördüm. Konuyu hortlatalım isterseniz. Kooperatif sistemi, Bizim gibi nüfusu devasa olmayan, kalkınma hamlesi yapmak isteyen, karma ekonomi modeli uygulayan toplumlar için iyi düşünülmüş bir sistem. Siz mühendis kökenlisiniz galiba. Çok detaylı hesaplamalarınız bana bunu hissettiriyor. Neticede hayvancılıkta canlı ile uğraşıyoruz. Ayrıca kooperatif gibi çok ortaklı sistemlerde insan faktörü, sosyal yapı vb. faktörlerde hesaba katılmalı. Bunu Sovyetler, Kolhozlar kurunca gördü. Kolhozların yanında bazı kişilerin kendilerine ait (bu normalde sosyalist ekonomi sistemine terstir; belki denemek için yapmışlardır) de bakmak için tavuk inek, koyun gibi hayvanlar verildi. Kolhozun ortak tavukları yumurta ortalaması 100 ise kişilerin yumurta ortalaması, 250, 300 gibiydi. Evet Avrupa ülkelerinin bir çoğu, kooperatif gibi birlikler ile büyük hamleler yapmışlar ve bunların bazılarının 150 yıl gibi mazisi vardır ve hala ayaktadır. Bu insanlarımızla alakalı bir durum. Maalesef bizde bırakın batırılan, kooperatiflerin çoğunu, Faizsiz sermaye ile kurulan, insanların inançları da vurgulanarak ortaklık toplanıp kurulan Konya tarzı holdinglerin çoğu, zamanla batmış, insanlarımız hayal kırıklığına düşmüştür. İnşallah Bugün ayakta olan ve hala büyüyen, Torku da aynı akıbeti yaşamaz. Fakat siyaset ile çok iç içe geçilmiş durumda. Biz önce Toplumumuzu, insanımızı çok iyi tanımalıyız. Daha geçen gün bir arkadaşım, Allah çiftçiye zeval vermesin diye, Şampanya patlatan kooperatif yöneticisini anlatıyordu bana. Önce ikili, Üçlü Onlu birlikler kurabilelim. Sosyolojiyi iyi bilelim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
halk çiftlikleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt