PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
halk çiftlikleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KüreLee" data-source="post: 1029052" data-attributes="member: 74139"><p>Kim kimi seçerse seçsin, kim kimi denetlerse denetlesin, çok şey değişmez. Hangi genel kurulda, nerede seçilirlerse seçilsinler. Neticede insanız çiğ süt emmişiz. Bir yanımız her duruma müsaittir. Ben Behçet Hocanın sadece milimetrik mühendislik hesaplarının her zaman tutmayacağını, insan faktörü, toplum faktörü, Ahlak anlayışı vb. faktörlerin etkili olduğunu kast ettim. Bir de herhangi bir toplumda tutan modelin başka toplumlarda tutmayabileceğini kast ettim. Halk Çiftlikleri dediğimiz zaman Karl Marx'ın Ekonomi Politiğin Eleştirisine Katkı'sını veya Das Kapitalini, iyi bilmeliyiz. Anonim şirket, ortaklıklar vb. dediğimiz zaman Adam Smith'in Ulusların Zenginliği'i okumalıyız ya da Dini mezhebi ahlaki değerlerin, topluma, ortaklıklara etkilerini anlamak için, Max Weber'in Protestan Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu'nu okumalıyız. J. Locke, Thomas Hobbes gibi düşünürler Avrupayı nasıl etkilemiştir? bu toplumların ekonomilerinde, kurduğu birliklerde, tarımsal ya da ticari ilişkilerinde etkileri hala sürmekte midir? bunları bilmeliyiz. bunu kast ettim. Yoksa Fransa da şöyle bir iklim, şöyle bir model var. biz de yapabilir miyiz? gibi soruların yetmeyeceğini kast ettim.</p><p>Mesela İbn Haldun Mukaddimesinde, şehirlerin, ve sermayenin nasıl el değiştirdiğini bir güzel anlatmış bizlere.</p><p>Aslında en güzelini de şu hadiste anlatmış s.a.v. <span style="color: #FF0000">Nasıl yaşıyorsanız, öyle idare edilirsiniz!</span> fazla söze gerek yoktu aslında.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KüreLee, post: 1029052, member: 74139"] Kim kimi seçerse seçsin, kim kimi denetlerse denetlesin, çok şey değişmez. Hangi genel kurulda, nerede seçilirlerse seçilsinler. Neticede insanız çiğ süt emmişiz. Bir yanımız her duruma müsaittir. Ben Behçet Hocanın sadece milimetrik mühendislik hesaplarının her zaman tutmayacağını, insan faktörü, toplum faktörü, Ahlak anlayışı vb. faktörlerin etkili olduğunu kast ettim. Bir de herhangi bir toplumda tutan modelin başka toplumlarda tutmayabileceğini kast ettim. Halk Çiftlikleri dediğimiz zaman Karl Marx'ın Ekonomi Politiğin Eleştirisine Katkı'sını veya Das Kapitalini, iyi bilmeliyiz. Anonim şirket, ortaklıklar vb. dediğimiz zaman Adam Smith'in Ulusların Zenginliği'i okumalıyız ya da Dini mezhebi ahlaki değerlerin, topluma, ortaklıklara etkilerini anlamak için, Max Weber'in Protestan Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu'nu okumalıyız. J. Locke, Thomas Hobbes gibi düşünürler Avrupayı nasıl etkilemiştir? bu toplumların ekonomilerinde, kurduğu birliklerde, tarımsal ya da ticari ilişkilerinde etkileri hala sürmekte midir? bunları bilmeliyiz. bunu kast ettim. Yoksa Fransa da şöyle bir iklim, şöyle bir model var. biz de yapabilir miyiz? gibi soruların yetmeyeceğini kast ettim. Mesela İbn Haldun Mukaddimesinde, şehirlerin, ve sermayenin nasıl el değiştirdiğini bir güzel anlatmış bizlere. Aslında en güzelini de şu hadiste anlatmış s.a.v. [COLOR="#FF0000"]Nasıl yaşıyorsanız, öyle idare edilirsiniz![/COLOR] fazla söze gerek yoktu aslında. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
halk çiftlikleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt