PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Hamza buğdayların son durumu 20.02.2019
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="yasaraslantas1" data-source="post: 1267609" data-attributes="member: 81978"><p>Tekcan tarıma sertifikalı;</p><p></p><p>ÇEŞİT ÖZELLİKLERİ</p><p>TESCİL YILI:*Firmamız mühendislerince geliştirilip, 2015 yılında tescil olmuştur.</p><p>MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ:*Beyaz başaklı,kılıçlı bir çeşittir.Başakları uzun olup dik bir görünüm arz eder.Bitki boyu 90-100 cm'dir.Tanesi orta iri,kırmızı renkli *ve sert-yarı sert yapıdadır. Yaprakları gri-yeşil kurşuni ve mumsu renktedir.</p><p>TARIMSAL ÖZELLİKLERİ:*Adaptasyon kabiliyeti yüksektir; Hem kepir hemde kum arazilerde ekiminde randıman alınabilir. Hastalıklara dayanıklı ve stabil bir çeşit olup her koşulda iyi verim verdiği için beğeni toplamaktadır.*Kullanılacak tohumluk miktarı m2'ye 450-550 tane (18-22 kg/da), uygulanacak gübre miktarı 15-20 kg/da saf azot olacak şekilde yapılmalıdır.</p><p>PATOLOJİK ÖZELLİKLERİ:*Küllemeye orta dayanıklı, sarı ve kahverengi pasa dayanıklı, kök hastalıklarına karşı toleranslıdır.</p><p>KALİTE ÖZELLİKLERİ:*Tanesi kırmızı yarı sert ve orta iri yapıda olup ekmeklik kalitesi iyidir.Bin dane ağırlığı 40-45gr.Hektolitre ağırlığı 77-81 kg, Protein ortanı %12,5-15, Un verimi %65-70, Sedimantasyon 35-45 ml, Gecikmeli sedim 40-50 ml, Glüten %35-45, Glüten indeksi %70-80, Absorbsiyon oranı %60-65 ve Enerji değeri 250-280 arasındadır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yasaraslantas1, post: 1267609, member: 81978"] Tekcan tarıma sertifikalı; ÇEŞİT ÖZELLİKLERİ TESCİL YILI:*Firmamız mühendislerince geliştirilip, 2015 yılında tescil olmuştur. MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ:*Beyaz başaklı,kılıçlı bir çeşittir.Başakları uzun olup dik bir görünüm arz eder.Bitki boyu 90-100 cm'dir.Tanesi orta iri,kırmızı renkli *ve sert-yarı sert yapıdadır. Yaprakları gri-yeşil kurşuni ve mumsu renktedir. TARIMSAL ÖZELLİKLERİ:*Adaptasyon kabiliyeti yüksektir; Hem kepir hemde kum arazilerde ekiminde randıman alınabilir. Hastalıklara dayanıklı ve stabil bir çeşit olup her koşulda iyi verim verdiği için beğeni toplamaktadır.*Kullanılacak tohumluk miktarı m2'ye 450-550 tane (18-22 kg/da), uygulanacak gübre miktarı 15-20 kg/da saf azot olacak şekilde yapılmalıdır. PATOLOJİK ÖZELLİKLERİ:*Küllemeye orta dayanıklı, sarı ve kahverengi pasa dayanıklı, kök hastalıklarına karşı toleranslıdır. KALİTE ÖZELLİKLERİ:*Tanesi kırmızı yarı sert ve orta iri yapıda olup ekmeklik kalitesi iyidir.Bin dane ağırlığı 40-45gr.Hektolitre ağırlığı 77-81 kg, Protein ortanı %12,5-15, Un verimi %65-70, Sedimantasyon 35-45 ml, Gecikmeli sedim 40-50 ml, Glüten %35-45, Glüten indeksi %70-80, Absorbsiyon oranı %60-65 ve Enerji değeri 250-280 arasındadır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Hamza buğdayların son durumu 20.02.2019
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt