PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Hangi ırk koyun.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafabalkes" data-source="post: 1161743" data-attributes="member: 77335"><p>Hocam bayadır giremedim forum a geç yazıyorum kusura bakma </p><p> </p><p>1-) En çok methedilen çeşit Azkan, antraknoza biraz daha dayanıklı daha verimli ama kalkıpta Azkan diye bir kilosuna 18-20 lira verme tohumunun eğer çok pahalıysa nohut eken birinden o yılın yeni nohutundan al şahsen ben öyle yapıyorum boşuna yüksek paralar verme tohuma.</p><p>2-)Eğer havalı mimzer ile ekeceksen 70 cm sıra arası sıra üzerinde 8-9 cm e ektim ben bir kere verim düşük oldu seyrek çünkü bu ekim ama az tohum gidiyor yani benim tespit ettiğim en iyi ekim tipi 35-40 cm sıra arası 8-10 cm sıra üzeri ekim tohum miktarıda yani dönüm e 12-13 kg al hocam sen hatta nohut iriyse 15 kg al artarsa akmaz kokmaz satarsın,evde durur başka eken birine verirsin yani fazlasının zararı olmaz</p><p>3-) Hocam nohutun ekimini geçe bırakma yani en geç nisanda ek yani nohut yağmur alsın yoksa verimi çok düşük olur biçimide biz temmuz gibi yaptık sen bakarsın biraz sarardığında yolar tarlada bekletirsin 15 gün sonra patozu yapılır </p><p>Başka sorun olursa beklerim herzaman</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafabalkes, post: 1161743, member: 77335"] Hocam bayadır giremedim forum a geç yazıyorum kusura bakma 1-) En çok methedilen çeşit Azkan, antraknoza biraz daha dayanıklı daha verimli ama kalkıpta Azkan diye bir kilosuna 18-20 lira verme tohumunun eğer çok pahalıysa nohut eken birinden o yılın yeni nohutundan al şahsen ben öyle yapıyorum boşuna yüksek paralar verme tohuma. 2-)Eğer havalı mimzer ile ekeceksen 70 cm sıra arası sıra üzerinde 8-9 cm e ektim ben bir kere verim düşük oldu seyrek çünkü bu ekim ama az tohum gidiyor yani benim tespit ettiğim en iyi ekim tipi 35-40 cm sıra arası 8-10 cm sıra üzeri ekim tohum miktarıda yani dönüm e 12-13 kg al hocam sen hatta nohut iriyse 15 kg al artarsa akmaz kokmaz satarsın,evde durur başka eken birine verirsin yani fazlasının zararı olmaz 3-) Hocam nohutun ekimini geçe bırakma yani en geç nisanda ek yani nohut yağmur alsın yoksa verimi çok düşük olur biçimide biz temmuz gibi yaptık sen bakarsın biraz sarardığında yolar tarlada bekletirsin 15 gün sonra patozu yapılır Başka sorun olursa beklerim herzaman [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Hangi ırk koyun.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt