PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
Havalı Mibzer Kullanımı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="8066" data-source="post: 1337999" data-attributes="member: 44"><p>Diskli ekim makinalarını ağır tavda kullanmak genellikle sıkıntılıdır, toplama yapar. Balta ayaklar daha sorunsuz ekim yapar. Sizde benim anladığım ve bu sene benimde yaşadığım ağır tavda derine ekme sorunu var. Bende balta ayak 4lü ünite var. Bu sene ekerken sadece en soldaki ayakta toplama sorunu vardı. Yani o baltanın ayak arasına nemli toprak sıkışıyor ve sıra sonuna geldiğimizde toprağı temizlerken bir avuç tohum birden boşalıyordu. Bu yüzden ekim derinliği hepsinde 7 basamakta olmasına rağmen sadece toplayan ayağı 6. kademeye çektik ve sorun düzeldi. Sizin de kademe kademe ekim derinliğini yüzeye yaklaştırarak bu sorunu çözebileceğinizi düşünüyorum. </p><p></p><p>Ayrıca şu noktayı atlamayın. Ekim öncesi tarla hazırladıktan sonra en az 1 tam gün yerin oturmasını bekleyin. Bizim burada küllendirme derler. Yani misal salı günü yeri hazırlama işi bittiyse ekime perşembe günü başlayın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="8066, post: 1337999, member: 44"] Diskli ekim makinalarını ağır tavda kullanmak genellikle sıkıntılıdır, toplama yapar. Balta ayaklar daha sorunsuz ekim yapar. Sizde benim anladığım ve bu sene benimde yaşadığım ağır tavda derine ekme sorunu var. Bende balta ayak 4lü ünite var. Bu sene ekerken sadece en soldaki ayakta toplama sorunu vardı. Yani o baltanın ayak arasına nemli toprak sıkışıyor ve sıra sonuna geldiğimizde toprağı temizlerken bir avuç tohum birden boşalıyordu. Bu yüzden ekim derinliği hepsinde 7 basamakta olmasına rağmen sadece toplayan ayağı 6. kademeye çektik ve sorun düzeldi. Sizin de kademe kademe ekim derinliğini yüzeye yaklaştırarak bu sorunu çözebileceğinizi düşünüyorum. Ayrıca şu noktayı atlamayın. Ekim öncesi tarla hazırladıktan sonra en az 1 tam gün yerin oturmasını bekleyin. Bizim burada küllendirme derler. Yani misal salı günü yeri hazırlama işi bittiyse ekime perşembe günü başlayın. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
Havalı Mibzer Kullanımı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt