PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
hayvan gübresi kullanımı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="xdragonx" data-source="post: 275331" data-attributes="member: 1429"><p><strong>Ynt: hayvan gübresi kullanımı</strong></p><p></p><p>yılda ortalama 45 romork kkadar gübre çıkarıyorum senenin farklı aylarında gübre çıkardığım için tam olarak yanma meydana gelmiyor kullandığım romorklar tek dingil 4 lastik çift ilaveli 225-425 cm ebadında ortalama 7 ton geliyor 1 dekara 2 romork atıyorum önce buğday hasatı sonrası tarlaya çizel çekiyorum sonra gübreyi tarlaya tek noktaya değilde öbek öbek yığın olarak aynı ayarda atıyorum tırmık veya bıçak ile tarlaya düzgünce yayıp hava şartlarına göre 15-30 gün kadar bekliyorum çunkü yaş gübreden çok fazla azot çıkışı meydana geliyor hatta bu işlemler sonrası uzerıne yağmur yağarsa tarla daha çabuk otlanıyor otlandıktan sonra üzerine 5 dekara 1 litre olacak şekilde sencor denilen ot ilacı atıyorum çunku sirken - atkuyruğu-yabanifiğ-ve yabani bugday çıkıyor 3-8 gun kadar bekliyorum otlar sarardıktan sonra çok derin olmamak üzere 1 kere sürüyorum ikinci çifti ise mümkün olduğu kadar derin sürüyorum bu işlemleri aynı tarlaya 3 yılda bir yapıyorum aynı tarlaya ikinci yıl üst üste buğday ekmem gerekirse ot ilacı atmıyorum ilk surumude ikincisinide derin sürüyorum çunkü ot ilacı tarlada 1 yıl kaldığı için bugdayın verimini çok düşürüyor ben uygulamayı böyle yapıyorum</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="xdragonx, post: 275331, member: 1429"] [b]Ynt: hayvan gübresi kullanımı[/b] yılda ortalama 45 romork kkadar gübre çıkarıyorum senenin farklı aylarında gübre çıkardığım için tam olarak yanma meydana gelmiyor kullandığım romorklar tek dingil 4 lastik çift ilaveli 225-425 cm ebadında ortalama 7 ton geliyor 1 dekara 2 romork atıyorum önce buğday hasatı sonrası tarlaya çizel çekiyorum sonra gübreyi tarlaya tek noktaya değilde öbek öbek yığın olarak aynı ayarda atıyorum tırmık veya bıçak ile tarlaya düzgünce yayıp hava şartlarına göre 15-30 gün kadar bekliyorum çunkü yaş gübreden çok fazla azot çıkışı meydana geliyor hatta bu işlemler sonrası uzerıne yağmur yağarsa tarla daha çabuk otlanıyor otlandıktan sonra üzerine 5 dekara 1 litre olacak şekilde sencor denilen ot ilacı atıyorum çunku sirken - atkuyruğu-yabanifiğ-ve yabani bugday çıkıyor 3-8 gun kadar bekliyorum otlar sarardıktan sonra çok derin olmamak üzere 1 kere sürüyorum ikinci çifti ise mümkün olduğu kadar derin sürüyorum bu işlemleri aynı tarlaya 3 yılda bir yapıyorum aynı tarlaya ikinci yıl üst üste buğday ekmem gerekirse ot ilacı atmıyorum ilk surumude ikincisinide derin sürüyorum çunkü ot ilacı tarlada 1 yıl kaldığı için bugdayın verimini çok düşürüyor ben uygulamayı böyle yapıyorum [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
hayvan gübresi kullanımı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt