PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Hayvan ithalatını sadece devlet yapacak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KüreLee" data-source="post: 1035928" data-attributes="member: 74139"><p>İnşallah hayırlısı olur. Ben iyi bi program yaparak, erkek değil de etçi, kombine ve sütçü ırkları damızlık dişi olarak, bu şekilde devletimizin ithal edip, kendi yeterli damızlıklarımız oluştuktan sonra, ithale de gerek kalmayacak bi proje yapılması taraftarıyım. Benim kıt aklıma göre elimizde şu an, 8 milyon etçil (angus, Simental, Hereford, Piedmentosa vb.) dişi damızlık olması lazım. Ya da bu sayı çok daha düşürülüp, iyi bi planlamayla dışarıdan embriyo alınabilir devlet olarak. Genomic indeks testleri ile birlikte olması lazım tabi. Bu mera ıslahları, yem bitkileri ekimi ile düşünülmesi gereken komplike bi proje olmalı. Belki şu an Holstein ithal etmeye gerek yok artık. Fakat yeterli Jersey, simental, Brown Swiss, Angler ırkları dişi damızlıkları yok şu anda elimizde. Böylece 2-5-10-15 yıllık yol haritaları ile sorunlar çözülür. Bu proje süt ve et hayvancılığını birlikte düşünerek yürütülmesi gerekli bir proje olmalıdır diye düşünüyorum. İlk yapılması gereken de her önüne gelen 5 hayvanı damızlık diye kayıt etmeyip, Ari işletmelere damızlık belgeleri ve desteklemeleri vermektir. Diğer dişilere ise damızlık kategorisinden ayrı olarak anaç desteği verilmelidir. ya da desteklemeleri tamamen kaldırıp, bu paraları hayvancıyı kendi ayakları üzerinde durabilecek halde kullanmaktır. Mera ıslahıyla ucuz ot, yapay mera oluşturmada, sulama, sontaj masrafında kullanma, Ucuz mazot verme gibi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KüreLee, post: 1035928, member: 74139"] İnşallah hayırlısı olur. Ben iyi bi program yaparak, erkek değil de etçi, kombine ve sütçü ırkları damızlık dişi olarak, bu şekilde devletimizin ithal edip, kendi yeterli damızlıklarımız oluştuktan sonra, ithale de gerek kalmayacak bi proje yapılması taraftarıyım. Benim kıt aklıma göre elimizde şu an, 8 milyon etçil (angus, Simental, Hereford, Piedmentosa vb.) dişi damızlık olması lazım. Ya da bu sayı çok daha düşürülüp, iyi bi planlamayla dışarıdan embriyo alınabilir devlet olarak. Genomic indeks testleri ile birlikte olması lazım tabi. Bu mera ıslahları, yem bitkileri ekimi ile düşünülmesi gereken komplike bi proje olmalı. Belki şu an Holstein ithal etmeye gerek yok artık. Fakat yeterli Jersey, simental, Brown Swiss, Angler ırkları dişi damızlıkları yok şu anda elimizde. Böylece 2-5-10-15 yıllık yol haritaları ile sorunlar çözülür. Bu proje süt ve et hayvancılığını birlikte düşünerek yürütülmesi gerekli bir proje olmalıdır diye düşünüyorum. İlk yapılması gereken de her önüne gelen 5 hayvanı damızlık diye kayıt etmeyip, Ari işletmelere damızlık belgeleri ve desteklemeleri vermektir. Diğer dişilere ise damızlık kategorisinden ayrı olarak anaç desteği verilmelidir. ya da desteklemeleri tamamen kaldırıp, bu paraları hayvancıyı kendi ayakları üzerinde durabilecek halde kullanmaktır. Mera ıslahıyla ucuz ot, yapay mera oluşturmada, sulama, sontaj masrafında kullanma, Ucuz mazot verme gibi. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Hayvan ithalatını sadece devlet yapacak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt