PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
hayvan kesimi kargas mı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="nailyetek" data-source="post: 842037" data-attributes="member: 8099"><p><strong>Ynt: hayvan kesimi kargas mı</strong></p><p></p><p>Hayvan mezbahanede kesilir, sonra derisi yüzülür ve iç organları çıkartılır. Deri kasabın olur, ciğer, kalp, kelle ve diğer sakadatlarıda kasaba(kesimi yaptıran) aittir. Daha sonra sizin alaşmanıza göre yağlı kesim ise sadece karın bölgesinden az bişey kesilerek tartıya çıkar, toplam kg. dan % 2 fire düşülür, Buda hayvanı astıkları kancalar ve henüz akmamış olan kan ın ağırlığıdır. Sizin anlaştığınız kesim fiyatı ile hayvanın kg.mı çarpılır ve paranızı alırsınız. Eğer kırmızı et desteği alacaksanız kasap size müstahsil makbuzu keser ve o makbuzlar ile kırmızı et üreticileri birliğine müracat ederk hayvan başı 300 Tl desteklemenizi 6 ay gibi bir süre sonra alırsınız.</p><p>Eğer Yağsız kesim anlaştıysanız, diğer işlemler aynı olur, sadece hayvan kesildikten sonra iç yağları ve vücudun dışında olan yağlı kısımlar döner gibi tıraşlanır ve öyle tartıya çıkar.</p><p>Kemikler hiçbir zaman hayvanın ağırlığından düşülmez. Karkas; kemik ve iskelet yapısı demektir.</p><p>Canlı ağırlığı 450 kg gelen dana( yaş durumuna göre) 210-235 kg Karkas gelir.</p><p>Dana metre ile hayvanın ön bacaklarının arkasını komple dolanıp ölçerek yaklaşık kaç kg geldiğini öğrenebilirsiniz.</p><p>Not: Şu an bizde Karkas Et Fiyatları peşin 17 TL, 1 ay vade 17,5 TL (dana kesimi)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nailyetek, post: 842037, member: 8099"] [b]Ynt: hayvan kesimi kargas mı[/b] Hayvan mezbahanede kesilir, sonra derisi yüzülür ve iç organları çıkartılır. Deri kasabın olur, ciğer, kalp, kelle ve diğer sakadatlarıda kasaba(kesimi yaptıran) aittir. Daha sonra sizin alaşmanıza göre yağlı kesim ise sadece karın bölgesinden az bişey kesilerek tartıya çıkar, toplam kg. dan % 2 fire düşülür, Buda hayvanı astıkları kancalar ve henüz akmamış olan kan ın ağırlığıdır. Sizin anlaştığınız kesim fiyatı ile hayvanın kg.mı çarpılır ve paranızı alırsınız. Eğer kırmızı et desteği alacaksanız kasap size müstahsil makbuzu keser ve o makbuzlar ile kırmızı et üreticileri birliğine müracat ederk hayvan başı 300 Tl desteklemenizi 6 ay gibi bir süre sonra alırsınız. Eğer Yağsız kesim anlaştıysanız, diğer işlemler aynı olur, sadece hayvan kesildikten sonra iç yağları ve vücudun dışında olan yağlı kısımlar döner gibi tıraşlanır ve öyle tartıya çıkar. Kemikler hiçbir zaman hayvanın ağırlığından düşülmez. Karkas; kemik ve iskelet yapısı demektir. Canlı ağırlığı 450 kg gelen dana( yaş durumuna göre) 210-235 kg Karkas gelir. Dana metre ile hayvanın ön bacaklarının arkasını komple dolanıp ölçerek yaklaşık kaç kg geldiğini öğrenebilirsiniz. Not: Şu an bizde Karkas Et Fiyatları peşin 17 TL, 1 ay vade 17,5 TL (dana kesimi) [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
hayvan kesimi kargas mı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt