PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
hayvan kesimi kargas mı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="neo8787" data-source="post: 842512" data-attributes="member: 49313"><p><strong>Ynt: hayvan kesimi kargas mı</strong></p><p></p><p> o tamamen sizin kestireceğiniz hayvanın karkas kalitesine bağlı buda besi şekline kestirdiğiniz hayvanın cinsine vede yaşına bağlı dananın yaşı fazla ise yağlanma çok olur veya 1,5 - 2 yaşında ki bir zayıf danayı pazardan alıp besiye çekersen bu dananın kilo alımı daha çok yağlanma şeklinde olur. yağlanma şeklinde kilo alımları da hem maliyetli hemde yavaştır.yani dananın 2 yaşından veya 500-600 kilolardan sonra aldığı kilolar genelde yağlanma şeklindedir. bunun dışında ırk ta önemli yerli ırk bir dana da yağlanma çok fazla olabilir ama kültür ırkı danalarda daha azdır yağlanma. bu durumlara göre değerlendirip kendi hayvanını göz etceksin yağlanmanın fazla olduğunu düşünüyorsan yağlı kesim yok az diyorsan yağsız kesime sokun. mesala ben angus besisi yapıyorum aksaray ilinde yaşıyorum fakat aksaray ili mezbahalarında yağsız kesim olmadığı için ben hayvanımı kırşahirde yağsız kesim olduğu için kırşehire götürüp kestiriyorum ve angus cinsinde yağlanmada yok denecek kadar az olduğu için yağlı kesime göre en az 200-250 tl kar ediyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="neo8787, post: 842512, member: 49313"] [b]Ynt: hayvan kesimi kargas mı[/b] o tamamen sizin kestireceğiniz hayvanın karkas kalitesine bağlı buda besi şekline kestirdiğiniz hayvanın cinsine vede yaşına bağlı dananın yaşı fazla ise yağlanma çok olur veya 1,5 - 2 yaşında ki bir zayıf danayı pazardan alıp besiye çekersen bu dananın kilo alımı daha çok yağlanma şeklinde olur. yağlanma şeklinde kilo alımları da hem maliyetli hemde yavaştır.yani dananın 2 yaşından veya 500-600 kilolardan sonra aldığı kilolar genelde yağlanma şeklindedir. bunun dışında ırk ta önemli yerli ırk bir dana da yağlanma çok fazla olabilir ama kültür ırkı danalarda daha azdır yağlanma. bu durumlara göre değerlendirip kendi hayvanını göz etceksin yağlanmanın fazla olduğunu düşünüyorsan yağlı kesim yok az diyorsan yağsız kesime sokun. mesala ben angus besisi yapıyorum aksaray ilinde yaşıyorum fakat aksaray ili mezbahalarında yağsız kesim olmadığı için ben hayvanımı kırşahirde yağsız kesim olduğu için kırşehire götürüp kestiriyorum ve angus cinsinde yağlanmada yok denecek kadar az olduğu için yağlı kesime göre en az 200-250 tl kar ediyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
hayvan kesimi kargas mı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt