PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
HAYVAN TOHUMLAMA ÜCRETLERİ SİZCE UYGUNMU
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="üsük" data-source="post: 499753" data-attributes="member: 36146"><p><strong>Ynt: HAYVAN TOHUMLAMA ÜCRETLERİ SİZCE UYGUNMU</strong></p><p></p><p>Merhaba;</p><p></p><p>Benim elimde 12 yıllık bir sürü var. Hala damızlıkta kullandığım ineklerimin tamamı aynı soydan sayılır, belli dönemlerde sürü içersin den seçmiş olduğum 1 boğa bulunduruyorum, ama yetişkin iyi boğanın bakımı pahalı yaklaşık yıllık 4.500 tl gibi bir masrafı var, boğanın da kendi bedelini ortaya koyarsak yıllık 10.000 tl gibi bir rakam karşımıza çıkıyor. Bizim işletmemizde hayvanların suni tohumlamadan gebe kalma oranı yaklaşık % 65 civarı pek başarılı sayılmaz ama yatsınamazda. Kendi sürümüz dışından asla başka bir boğayı doğal aşımda kullanmıyoruz, nedeni aşikar sarılık, brusella ve en önemlisin hayvanların verim özelliklerini kestiremiyorsun yıllardır ari bir şekilde koruduğunuz sürünüzü bu şekilde hasta edebilirsiniz. Suni tohumlamada kullanacağınız boğa ile sürünüzün eksik ve zayıf yönlerini doğacak yavrularla geliştirebilirsiniz suni tohumlama bu nedenle çok önemli. Ayrıca boğa bulundurma masrafıda ortadan kalkıyor sunni tohumlamadan gebe kalan ineklerden alacağınız destek buraya harcanan masraflarınızı fazlası ile telafi eder ve doğan yavrular doğal aşım sonrasında meydana gelen yavrulardan her zaman daha iyi olur bunu her birimiz tecrübe etmişizdir kimsenin buna karşı çıkacağını sanmıyorum.Dikkat etmemiz gereken husus şu kimse suni tohumlamada kullandığı boğanın katalogtaki resmine aldanmasın, orada gördüğümüz fotoğraf shovv amaçlı hazırlanmış ürünün görsel hali, büyük beklentilere girmeden makul ve yaşama isteği yüksek, güçlü buzağılar hedef alınmalı. Bütün bunlardan dolayı suni tohumlamayı şiddetle öneriyorum fiyatlar çokta pahalı değil. </p><p></p><p>Saygılarımla.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="üsük, post: 499753, member: 36146"] [b]Ynt: HAYVAN TOHUMLAMA ÜCRETLERİ SİZCE UYGUNMU[/b] Merhaba; Benim elimde 12 yıllık bir sürü var. Hala damızlıkta kullandığım ineklerimin tamamı aynı soydan sayılır, belli dönemlerde sürü içersin den seçmiş olduğum 1 boğa bulunduruyorum, ama yetişkin iyi boğanın bakımı pahalı yaklaşık yıllık 4.500 tl gibi bir masrafı var, boğanın da kendi bedelini ortaya koyarsak yıllık 10.000 tl gibi bir rakam karşımıza çıkıyor. Bizim işletmemizde hayvanların suni tohumlamadan gebe kalma oranı yaklaşık % 65 civarı pek başarılı sayılmaz ama yatsınamazda. Kendi sürümüz dışından asla başka bir boğayı doğal aşımda kullanmıyoruz, nedeni aşikar sarılık, brusella ve en önemlisin hayvanların verim özelliklerini kestiremiyorsun yıllardır ari bir şekilde koruduğunuz sürünüzü bu şekilde hasta edebilirsiniz. Suni tohumlamada kullanacağınız boğa ile sürünüzün eksik ve zayıf yönlerini doğacak yavrularla geliştirebilirsiniz suni tohumlama bu nedenle çok önemli. Ayrıca boğa bulundurma masrafıda ortadan kalkıyor sunni tohumlamadan gebe kalan ineklerden alacağınız destek buraya harcanan masraflarınızı fazlası ile telafi eder ve doğan yavrular doğal aşım sonrasında meydana gelen yavrulardan her zaman daha iyi olur bunu her birimiz tecrübe etmişizdir kimsenin buna karşı çıkacağını sanmıyorum.Dikkat etmemiz gereken husus şu kimse suni tohumlamada kullandığı boğanın katalogtaki resmine aldanmasın, orada gördüğümüz fotoğraf shovv amaçlı hazırlanmış ürünün görsel hali, büyük beklentilere girmeden makul ve yaşama isteği yüksek, güçlü buzağılar hedef alınmalı. Bütün bunlardan dolayı suni tohumlamayı şiddetle öneriyorum fiyatlar çokta pahalı değil. Saygılarımla. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
HAYVAN TOHUMLAMA ÜCRETLERİ SİZCE UYGUNMU
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt