PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Hayvan yeminde nelere dikkat edilmeli?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="köylü" data-source="post: 457188" data-attributes="member: 988"><p>Dünyadaki nüfusun hızla artması gıda maddelerine olan ihtiyaç ve talebinde aynı nispette artmasını beraberinde getiriyor. İnsanların beslenmesinde et, süt, yumurta gibi hayvansal ürünlerin üretiminin artırılması da büyük önem kazanıyor.</p><p></p><p>Hayvanlardan daha fazla istifa etmek ve daha kısa besleme dönemlerinde istenen verimleri sağlamak üzere yedirilen yemler kalite bakımından çok önem arz ediyor.</p><p></p><p>Çorum Benli Yem sahibi Ahmet Benli, besicileri, kış mevsiminde artan, hayvanlarına yedirilen yemler konusunda uyardı. Benli 'Ülkemizde 6,000,000 ton civarında yem üretilmektedir. Bunun içinde ülkemizde üretilen bütün hayvanların yemlerini bulabilmek mümkündür. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda yem alırken besicilerimizin oldukça dikkatli olması gerekir. Yanlış yem tercihi hayvanlarda verimi etkileyebilir' dedi. </p><p></p><p>KALİTELİ BİR YEMDE OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLER</p><p></p><p>1 - Yem hayvana hangi amaç için veriliyorsa o amaca ulaştıracak tüm besin maddelerini, gerekli miktarlarda ihtiva etmelidir. </p><p></p><p>2 - Vücutta kolay hazmolabilecek hammaddeler kullanılmalıdır. Kolay hazmolabilen besinler ürün kalitesini yükseltir. </p><p></p><p>3 - Karışım tam olmalıdır. 1000 kg. yemdeki hammaddeler 1 kg. da hatta 10 gr. da da aynı olmalıdır. </p><p></p><p>4 - Bileşimi değişken olmamalıdır. Bugün üretilenle üç ay sonra üretilen yem aynı kalitede olmalıdır. </p><p></p><p>5 - Hammaddelerin öğütülmesi iyi olmalıdır. Yemin içerisinde bulunan kırılmamış daneler, yemden yararlanmayı azaltır. </p><p></p><p>6 - Kullanılan tüm hammaddeler taze olmalıdır. Hammadde bayatladıkça besin değerleri azalır, kalitesi bozulur, küflü olan maddeler zehirlenmelere sebep olabilir. </p><p></p><p>7 - Yemin kendiside küflenmemiş kokuşmamış ve etiketindeki , üretim tarihi üzerinden fazla zaman geçmiş olmamalıdır. </p><p></p><p>8 - Üretilen hayvansal ürünlerin insan beslenmesinde kullanıldığı dikkate alınarak, ürünü artırıcı katkı maddelerinin ete süte bulaşmamasına dikkat edilmelidir. </p><p></p><p>9 - Ambalajları muntazam olmalı açık, delik daha önce kullanılmış olmamalıdır. Yem etiketinde bildirilen bilgiler doğru olmalıdır. </p><p></p><p>10 - Depolama şartlarına dikkat etmelidir. Altlarına tahta ızgaralar konmalı ve en çok 5 çuval üstüste konarak depo edilmelidir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="köylü, post: 457188, member: 988"] Dünyadaki nüfusun hızla artması gıda maddelerine olan ihtiyaç ve talebinde aynı nispette artmasını beraberinde getiriyor. İnsanların beslenmesinde et, süt, yumurta gibi hayvansal ürünlerin üretiminin artırılması da büyük önem kazanıyor. Hayvanlardan daha fazla istifa etmek ve daha kısa besleme dönemlerinde istenen verimleri sağlamak üzere yedirilen yemler kalite bakımından çok önem arz ediyor. Çorum Benli Yem sahibi Ahmet Benli, besicileri, kış mevsiminde artan, hayvanlarına yedirilen yemler konusunda uyardı. Benli 'Ülkemizde 6,000,000 ton civarında yem üretilmektedir. Bunun içinde ülkemizde üretilen bütün hayvanların yemlerini bulabilmek mümkündür. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda yem alırken besicilerimizin oldukça dikkatli olması gerekir. Yanlış yem tercihi hayvanlarda verimi etkileyebilir' dedi. KALİTELİ BİR YEMDE OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLER 1 - Yem hayvana hangi amaç için veriliyorsa o amaca ulaştıracak tüm besin maddelerini, gerekli miktarlarda ihtiva etmelidir. 2 - Vücutta kolay hazmolabilecek hammaddeler kullanılmalıdır. Kolay hazmolabilen besinler ürün kalitesini yükseltir. 3 - Karışım tam olmalıdır. 1000 kg. yemdeki hammaddeler 1 kg. da hatta 10 gr. da da aynı olmalıdır. 4 - Bileşimi değişken olmamalıdır. Bugün üretilenle üç ay sonra üretilen yem aynı kalitede olmalıdır. 5 - Hammaddelerin öğütülmesi iyi olmalıdır. Yemin içerisinde bulunan kırılmamış daneler, yemden yararlanmayı azaltır. 6 - Kullanılan tüm hammaddeler taze olmalıdır. Hammadde bayatladıkça besin değerleri azalır, kalitesi bozulur, küflü olan maddeler zehirlenmelere sebep olabilir. 7 - Yemin kendiside küflenmemiş kokuşmamış ve etiketindeki , üretim tarihi üzerinden fazla zaman geçmiş olmamalıdır. 8 - Üretilen hayvansal ürünlerin insan beslenmesinde kullanıldığı dikkate alınarak, ürünü artırıcı katkı maddelerinin ete süte bulaşmamasına dikkat edilmelidir. 9 - Ambalajları muntazam olmalı açık, delik daha önce kullanılmış olmamalıdır. Yem etiketinde bildirilen bilgiler doğru olmalıdır. 10 - Depolama şartlarına dikkat etmelidir. Altlarına tahta ızgaralar konmalı ve en çok 5 çuval üstüste konarak depo edilmelidir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Hayvan yeminde nelere dikkat edilmeli?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt