PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Hayvancılığa Başlamak İstiyen Kardeşlerim İlk Önce
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="PaLa." data-source="post: 1004978" data-attributes="member: 61927"><p>Hem tarım hem de hayvancılık yapıyoruz. Yaşım on sekiz. 12 yaşımdan beri traktör üzerindeyim. Tarla işinde çalışmaktan hiç bıkmadım. Babam müteahhit, artık tarla işini babam bana bıraktı, abimde hafriyat işleri yapıyor. 2000 dönüm arazi ekiyorum, yazın balya ve silaj yapıyorum. Tarım işini para kazanmak için değil sevdiğim için yapıyorum. Ama hayvancılık için aynı şeyi hissetmiyorum. Hayvan işiyle uğraşacaksanız işinizi kendiniz yapmalısınız. Çiftliğimizde 20 büyükbaş 500 küçükbaş hayvan var. Çalışanlar var ama işinizle kendiniz ilgilenmediğiniz sürece o işten hayır beklemeyin. Bir hafta çiftlikle kendiniz ilgilenmeseniz neler olur anlatayım; Hayvanların önünde yem yok, suların içi pislik dolmuş temizlenmemiş, ahırın içinde hayvanlar resmen pislik içinde yüzüyor, yem desen hayvanın yiyecek hali yok, içeride koyun ölmüş belki üç gündür orada, ölüsüne kurt düşmüş kokudan geçilmez halde. Belki çoban işi bırakıp gitti hayvanlar perişan olmuş ama siz çiftlikte değilseniz haberiniz bile yok. Tabi çalışanın umurunda değil parasını hertürlü alıyor. Ben hayvan alayım iki adam tutar baktırırım şu kadar yem yer bu kadar masraf olur diye hesap yapanlar hayal dünyasındalar. Yaptığınız işi kendiniz önce kendiniz yapın, öğrenin sonra hesap yaparsınız. Kendiniz ilgilenmeyecekseniz hiç hayvanlara yazık etmeyin...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="PaLa., post: 1004978, member: 61927"] Hem tarım hem de hayvancılık yapıyoruz. Yaşım on sekiz. 12 yaşımdan beri traktör üzerindeyim. Tarla işinde çalışmaktan hiç bıkmadım. Babam müteahhit, artık tarla işini babam bana bıraktı, abimde hafriyat işleri yapıyor. 2000 dönüm arazi ekiyorum, yazın balya ve silaj yapıyorum. Tarım işini para kazanmak için değil sevdiğim için yapıyorum. Ama hayvancılık için aynı şeyi hissetmiyorum. Hayvan işiyle uğraşacaksanız işinizi kendiniz yapmalısınız. Çiftliğimizde 20 büyükbaş 500 küçükbaş hayvan var. Çalışanlar var ama işinizle kendiniz ilgilenmediğiniz sürece o işten hayır beklemeyin. Bir hafta çiftlikle kendiniz ilgilenmeseniz neler olur anlatayım; Hayvanların önünde yem yok, suların içi pislik dolmuş temizlenmemiş, ahırın içinde hayvanlar resmen pislik içinde yüzüyor, yem desen hayvanın yiyecek hali yok, içeride koyun ölmüş belki üç gündür orada, ölüsüne kurt düşmüş kokudan geçilmez halde. Belki çoban işi bırakıp gitti hayvanlar perişan olmuş ama siz çiftlikte değilseniz haberiniz bile yok. Tabi çalışanın umurunda değil parasını hertürlü alıyor. Ben hayvan alayım iki adam tutar baktırırım şu kadar yem yer bu kadar masraf olur diye hesap yapanlar hayal dünyasındalar. Yaptığınız işi kendiniz önce kendiniz yapın, öğrenin sonra hesap yaparsınız. Kendiniz ilgilenmeyecekseniz hiç hayvanlara yazık etmeyin... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Hayvancılığa Başlamak İstiyen Kardeşlerim İlk Önce
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt