PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Hayvancılık açısından düşünceniz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ertansinan" data-source="post: 292058" data-attributes="member: 20611"><p>Arkadaşlar bursa da 110 dönüm çiftliğim var henüz başlangıç aşamasındayım.Piyasadan 12 tane başlangıç aşamalı düve aldım ve ocakta tohumlatacağım bu işe yeni girdiğim için temkinli davranıyorum.Bugün de erkunt 70 e traktör anlaşması yaptım.Araziye 40 dönüm yulaf ektim.Arazimin kalan kısmını meralık kullanıyorum.Arkadaşlar bir bakıcım var güvenilir biri hayvanlar da holştayn.Bu aşamada hayvanlar mera otu ve günde onar kilo mısır slajı ve az da yonca veriyorum.Hayvanlar yağmurlu havalar dışında merada yayılıyor.Ahırım şu aşama da trapez saç üç tarafı ikişer metre yükseklikle çevrili ve güney cephe açık.Yer henüz beton değil toprak.arazimiz oldukça havadar bir yer.Köylüyle konuştuğumda daha önce burda koyunculuk yapılıyormuş daha uygun diyor masraf açısından.Bazı endişelerim var </p><p>Şİmdi sorunumuz</p><p>1.Bakıcım hayvanlar üşür diyor ayrıca hayvanların yağmurlu ortamda merada kalmasının zararı var mı,ayrıca çamurlu zemin ne tür zararı olur?</p><p>2.Yukarda ki yem miktarı uygun mu ?ayrıca hazır yem almama gerek var mı?</p><p>3.Hayvanlar süt verme aşamasına geldiğinde ortalama hayvan başı süt verimi günlük ne olabilir ve yem rasyonum ne olmalıdır.?Burda yulaf mısır slajı ve yonca uygun fiyata bulunuyor</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ertansinan, post: 292058, member: 20611"] Arkadaşlar bursa da 110 dönüm çiftliğim var henüz başlangıç aşamasındayım.Piyasadan 12 tane başlangıç aşamalı düve aldım ve ocakta tohumlatacağım bu işe yeni girdiğim için temkinli davranıyorum.Bugün de erkunt 70 e traktör anlaşması yaptım.Araziye 40 dönüm yulaf ektim.Arazimin kalan kısmını meralık kullanıyorum.Arkadaşlar bir bakıcım var güvenilir biri hayvanlar da holştayn.Bu aşamada hayvanlar mera otu ve günde onar kilo mısır slajı ve az da yonca veriyorum.Hayvanlar yağmurlu havalar dışında merada yayılıyor.Ahırım şu aşama da trapez saç üç tarafı ikişer metre yükseklikle çevrili ve güney cephe açık.Yer henüz beton değil toprak.arazimiz oldukça havadar bir yer.Köylüyle konuştuğumda daha önce burda koyunculuk yapılıyormuş daha uygun diyor masraf açısından.Bazı endişelerim var Şİmdi sorunumuz 1.Bakıcım hayvanlar üşür diyor ayrıca hayvanların yağmurlu ortamda merada kalmasının zararı var mı,ayrıca çamurlu zemin ne tür zararı olur? 2.Yukarda ki yem miktarı uygun mu ?ayrıca hazır yem almama gerek var mı? 3.Hayvanlar süt verme aşamasına geldiğinde ortalama hayvan başı süt verimi günlük ne olabilir ve yem rasyonum ne olmalıdır.?Burda yulaf mısır slajı ve yonca uygun fiyata bulunuyor [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Hayvancılık açısından düşünceniz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt