PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Hayvancılık Düşünüyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="SEZzZER" data-source="post: 865483" data-attributes="member: 54859"><p><strong>Ynt: Hayvancılık Düşünüyorum</strong></p><p></p><p>Hocam yazdıklarınız için çok teşekkürler. üşenmeden özene bezene yazmışsınız. Sıra bende alk-*s</p><p></p><p>Konuyu siz açmışssınız tüm yazılanları okudum ve niyetinizi tam olarak anladım. Ve şu anda ne yaptığınızı merak etmiştim. Siz tamamen zevk için bakıyorsunuz olaya. kendi tanıdıklarınıza satsanız bile yeter diyorsunuz; ama biz tamamen ticari şekilde bakıyoruz. Benim durumum ise babam zaten 10 yıldır filan bu hayvancılık işinde, gerçi sadece hayvan alıp-satıyor yani komisyonculuk. Ama hiç çiftlik işine girmedi. sonradan sağlık durumları ortaya çıktı. bende 4 yıllık elektrik elektronik müh mezunuyum ankaradan ve bir yıldır da çalışıyordum. İşimden de memnunken babamın sağlık durumlarından dolayı toplanıp kırşehire geldim. O yüzden hem kesim işine devam edip hemde bir çifltlik kurmayı düşünüyoruz özsermayemizle. gerçi 2015i bekleyeceğiz çünkü 2015te tüm illere ipard desteği geliyormuş. %65-%75 hibeyle adam akıllı bir çiftlik kurmayı düşünüyoruz, sadece et üretimine dayalı.</p><p></p><p>250 hayvana yem konusunda dedikleriniz çok doğru, araştırmalarım da herkes onu söylüyor nerdeyse; ancak babamla o konulara daha gelemedik. Yada aklında bişi var ve daha ortaya çıkmadı. O yüzden yem konusunda dedikleriniz babamın düşüncesine göre elimde bir alternatif olarak kalacak.</p><p></p><p>Irk seçimi konusunda araştırmalarınız çok güzel, şimdiden not aldım ancak ben bu işle şimdiye kadar hiç ilgilenmediğim için hiç bir fikrim yok. O yüzden ilk etapda babam hangi irki beslemek istiyorsa beslesin sonrası için kendi araştırmalarımı devreye sokmayı düşünüyorum.</p><p></p><p>Şu anda alıp sattığımız hayvanları (haftalık 100 tane) istanbulda sabit iki yere rahatça satıyoruz. O yüzden kendi hayvanlarımız olunca da satma derdi olmayacak bir. İkincisi de siz tür olarak angus demişsiniz ve angusun merayı çok iyi değerlendireceğini söylemişsiniz; ancak bizimki açık besi olacağı için, direkt istanbul kasabının seveceği türlerden başlamak daha iyi olur mu?? yada daha doğrusu açık besi için en uygun tür nedir? oap*-s oap*-s</p><p></p><p>Bakalım, aslında küçük rakamlarla başlamak lazım; ama babam 250 diyorsa bir bildiği vardır. Yoksa batarızzz cçr-*-s cçr-*-s</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SEZzZER, post: 865483, member: 54859"] [b]Ynt: Hayvancılık Düşünüyorum[/b] Hocam yazdıklarınız için çok teşekkürler. üşenmeden özene bezene yazmışsınız. Sıra bende alk-*s Konuyu siz açmışssınız tüm yazılanları okudum ve niyetinizi tam olarak anladım. Ve şu anda ne yaptığınızı merak etmiştim. Siz tamamen zevk için bakıyorsunuz olaya. kendi tanıdıklarınıza satsanız bile yeter diyorsunuz; ama biz tamamen ticari şekilde bakıyoruz. Benim durumum ise babam zaten 10 yıldır filan bu hayvancılık işinde, gerçi sadece hayvan alıp-satıyor yani komisyonculuk. Ama hiç çiftlik işine girmedi. sonradan sağlık durumları ortaya çıktı. bende 4 yıllık elektrik elektronik müh mezunuyum ankaradan ve bir yıldır da çalışıyordum. İşimden de memnunken babamın sağlık durumlarından dolayı toplanıp kırşehire geldim. O yüzden hem kesim işine devam edip hemde bir çifltlik kurmayı düşünüyoruz özsermayemizle. gerçi 2015i bekleyeceğiz çünkü 2015te tüm illere ipard desteği geliyormuş. %65-%75 hibeyle adam akıllı bir çiftlik kurmayı düşünüyoruz, sadece et üretimine dayalı. 250 hayvana yem konusunda dedikleriniz çok doğru, araştırmalarım da herkes onu söylüyor nerdeyse; ancak babamla o konulara daha gelemedik. Yada aklında bişi var ve daha ortaya çıkmadı. O yüzden yem konusunda dedikleriniz babamın düşüncesine göre elimde bir alternatif olarak kalacak. Irk seçimi konusunda araştırmalarınız çok güzel, şimdiden not aldım ancak ben bu işle şimdiye kadar hiç ilgilenmediğim için hiç bir fikrim yok. O yüzden ilk etapda babam hangi irki beslemek istiyorsa beslesin sonrası için kendi araştırmalarımı devreye sokmayı düşünüyorum. Şu anda alıp sattığımız hayvanları (haftalık 100 tane) istanbulda sabit iki yere rahatça satıyoruz. O yüzden kendi hayvanlarımız olunca da satma derdi olmayacak bir. İkincisi de siz tür olarak angus demişsiniz ve angusun merayı çok iyi değerlendireceğini söylemişsiniz; ancak bizimki açık besi olacağı için, direkt istanbul kasabının seveceği türlerden başlamak daha iyi olur mu?? yada daha doğrusu açık besi için en uygun tür nedir? oap*-s oap*-s Bakalım, aslında küçük rakamlarla başlamak lazım; ama babam 250 diyorsa bir bildiği vardır. Yoksa batarızzz cçr-*-s cçr-*-s [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Hayvancılık Düşünüyorum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt