PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Hayvancılık ile ilgili fikirleriniz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="samimisami" data-source="post: 645364" data-attributes="member: 47408"><p><strong>Ynt: Hayvancılık ile ilgili fikirleriniz</strong></p><p></p><p>Cevaplarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim.</p><p></p><p>Önce ziraat sonra hayvancılık cok doğru ideal olanı bu 4-5 yıl tarım yap bu esnada 2-3 inek bak hem ziraati öğren hemde hayvanlar hakkında tecrube kazan bu fikre katılıyorum ama 47 yaşındayım ..............37sinde olsaydım her dediğinizi hiç düşünmeden yapardım.</p><p></p><p>Zaten bende sizin gibi düşünüp depo yapıp(bu planımı ilk mesajımda yazmıştım)hasat zamanı daha uygun fiyatlarda olacağını düşünduğum zaman yemi alıp depolayıp kendi rasyonumu yapmak.</p><p></p><p>Birde bu saman konusu var ben unuv.veterinerlikte yard.doç olan bir arkadaşımla konuştuğumda samanın hayvanın et ve süt verimine hiç bir faydası olmadığı rümen fonksiyonları için gereken selüloz ihtiyacını karşıladığı bunun yerine yonca kuru ot gibi kaba yemlerin verilmesini öneriyor hem selüloz hemde prot+karbonhidrat+mineral(mineral ihtiyacı süt inekleri için cok önemliymiş) alacağını samanın sağlayacağı doygunluk hissi hayvanın daha az yemesine ve verim düşüklüğüne sebeb olur diyor. banada cok mantıklı geldi. peki uygulamada bu doğrumu(o yalnızca teorisyen sonuçta)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samimisami, post: 645364, member: 47408"] [b]Ynt: Hayvancılık ile ilgili fikirleriniz[/b] Cevaplarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim. Önce ziraat sonra hayvancılık cok doğru ideal olanı bu 4-5 yıl tarım yap bu esnada 2-3 inek bak hem ziraati öğren hemde hayvanlar hakkında tecrube kazan bu fikre katılıyorum ama 47 yaşındayım ..............37sinde olsaydım her dediğinizi hiç düşünmeden yapardım. Zaten bende sizin gibi düşünüp depo yapıp(bu planımı ilk mesajımda yazmıştım)hasat zamanı daha uygun fiyatlarda olacağını düşünduğum zaman yemi alıp depolayıp kendi rasyonumu yapmak. Birde bu saman konusu var ben unuv.veterinerlikte yard.doç olan bir arkadaşımla konuştuğumda samanın hayvanın et ve süt verimine hiç bir faydası olmadığı rümen fonksiyonları için gereken selüloz ihtiyacını karşıladığı bunun yerine yonca kuru ot gibi kaba yemlerin verilmesini öneriyor hem selüloz hemde prot+karbonhidrat+mineral(mineral ihtiyacı süt inekleri için cok önemliymiş) alacağını samanın sağlayacağı doygunluk hissi hayvanın daha az yemesine ve verim düşüklüğüne sebeb olur diyor. banada cok mantıklı geldi. peki uygulamada bu doğrumu(o yalnızca teorisyen sonuçta) [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Hayvancılık ile ilgili fikirleriniz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt