PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Hayvancılık ile ilgili fikirleriniz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="samimisami" data-source="post: 645966" data-attributes="member: 47408"><p><strong>Ynt: Hayvancılık ile ilgili fikirleriniz</strong></p><p></p><p>fikirleriniz için teşekkürler</p><p></p><p>koyun işi merasız olmaz diyorlar ve mera işi cok karışık köylerde mera kalmamış muhtarlar köy arazılerini ihaleyle kiralıyor ve mera değilde köy arazisi dedikleri bu yerler yüzünden insanlar birbirine girmiş benim dışardan köye gelip bu curcunaya girmem mümkün değil.</p><p></p><p>besihane kiralama işini düşündum ve 5-6 tane gezdim inanırmısınız bunu yapanların neyi düşünerek yaptıklarını anlamadım öyle ortamlar varki hayvanın ordan canlı cıkması mümkün değil ne havalandırma ne temizlik nede yemleme konusunda plan yapılmadan yapmışlar en son 75 tane dananın olduğu bir yere gittim baktım hayvanlar nerdeyse dizlerine kadar çamurda, niye zemini toprak bıraktın beton atsana boyle rahat etmezler dedim meğer zemin zaten betonmuş.......</p><p></p><p>zaten bende en az 50 hayvanla başlamayı düşünüyorum ve süt işine girmeyi düşünmüyorum çünkü bu kısım teçrübe istiyor</p><p></p><p>internetteki yarı acık hayvan barınağı planlarında hayvan başına en az 10 hatta 20mt2 alan öneriliyor temizliğin devamı ve hayvanın rahatı için küçük barınaklarda hastalık riskinin arttığ (eklem hast ve enfeksiyonlar)ve verimin düştüğünü yazıyorlar teorik bilgi bu pratiği için sizin fikirlerinize başvurdum zaten. inekte olsalar kesilecekte olsalar yaşadıkları müddetce rahatı hakediyorlar bence biraz duygusal olacak ama hayvanlara eziyet ederek para kazanmayı istemiyorum...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samimisami, post: 645966, member: 47408"] [b]Ynt: Hayvancılık ile ilgili fikirleriniz[/b] fikirleriniz için teşekkürler koyun işi merasız olmaz diyorlar ve mera işi cok karışık köylerde mera kalmamış muhtarlar köy arazılerini ihaleyle kiralıyor ve mera değilde köy arazisi dedikleri bu yerler yüzünden insanlar birbirine girmiş benim dışardan köye gelip bu curcunaya girmem mümkün değil. besihane kiralama işini düşündum ve 5-6 tane gezdim inanırmısınız bunu yapanların neyi düşünerek yaptıklarını anlamadım öyle ortamlar varki hayvanın ordan canlı cıkması mümkün değil ne havalandırma ne temizlik nede yemleme konusunda plan yapılmadan yapmışlar en son 75 tane dananın olduğu bir yere gittim baktım hayvanlar nerdeyse dizlerine kadar çamurda, niye zemini toprak bıraktın beton atsana boyle rahat etmezler dedim meğer zemin zaten betonmuş....... zaten bende en az 50 hayvanla başlamayı düşünüyorum ve süt işine girmeyi düşünmüyorum çünkü bu kısım teçrübe istiyor internetteki yarı acık hayvan barınağı planlarında hayvan başına en az 10 hatta 20mt2 alan öneriliyor temizliğin devamı ve hayvanın rahatı için küçük barınaklarda hastalık riskinin arttığ (eklem hast ve enfeksiyonlar)ve verimin düştüğünü yazıyorlar teorik bilgi bu pratiği için sizin fikirlerinize başvurdum zaten. inekte olsalar kesilecekte olsalar yaşadıkları müddetce rahatı hakediyorlar bence biraz duygusal olacak ama hayvanlara eziyet ederek para kazanmayı istemiyorum... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Hayvancılık ile ilgili fikirleriniz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt