PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Hayvancılık tehlikede ...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="satocan58" data-source="post: 308429" data-attributes="member: 22267"><p><strong>Ynt: Hayvancılık tehlikede ...</strong></p><p></p><p>Köylü gardas senin dedigin gibi kac köy kaldiki. Bak örnek verim sana. 90 larin basina kadar bizim köyde 2 tane kücük bas sürüsü vardi. Her biri 2000 er baslik ve yine 2 tane kuzu icin sürü vardi. Sayi yine o kadar. Manda inek karisik büyük bas sürüsü 700 kadardi. Koyun son 15 yildir yok. Büyük bas ise sadece 100 tane kadar var. Su kredi falan derken 15 tane geldi fazladan, ama onlar gelmeden zaten bi o kadar eksilmisti. Oysaki köylü icin ne kadar karli bir is hayvancilik. Tamam belki büyük isletmeler kadar kazanamaz ama 10 inegi olan su sartlarda yilda 20000 lira kazanir. HAyvanciligin en büyük gideri yemdir ve biz 7 ay buna para vermeyiz, sadece hayvan basi 100 lira kadar cobana veririz. Kalan 5 ayida sen hesapla iste. Hayvan basi belki 600 700. Tabi bu sartlarda inekden günlük 30 litre süt almak mümkün degil ama 10 inekle hergün yine 150 kilo süt satarsin ve elinde bir danan olur. Ama köylü rahat artik. En azindan bizim köylü. Herkes emekli, ve tarlayi destek icin ekiyorlar. Hani devlet verdigi üc kurusuda kessin herkes moturunu satar. Ben almanyada gökdelenlerin camini siliyorum ve ayda 1400 euro kazaniyorum. Aylik en az 200 saat calisiyorum, buda haftada 6 gün 8 er saat demek. Ama hesaba bakiyorum bunun yarisini calissam köyde daha fazla kazanabilirim. Ben kulaklarimi tikayip gidecem 2012 de ama herkes almanyayi birakip geldi bok temizliyo diycek eminimki. Ama emin olun o almanin kokusu bazen inek bokundan daha kötü gelebiliyor.....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="satocan58, post: 308429, member: 22267"] [b]Ynt: Hayvancılık tehlikede ...[/b] Köylü gardas senin dedigin gibi kac köy kaldiki. Bak örnek verim sana. 90 larin basina kadar bizim köyde 2 tane kücük bas sürüsü vardi. Her biri 2000 er baslik ve yine 2 tane kuzu icin sürü vardi. Sayi yine o kadar. Manda inek karisik büyük bas sürüsü 700 kadardi. Koyun son 15 yildir yok. Büyük bas ise sadece 100 tane kadar var. Su kredi falan derken 15 tane geldi fazladan, ama onlar gelmeden zaten bi o kadar eksilmisti. Oysaki köylü icin ne kadar karli bir is hayvancilik. Tamam belki büyük isletmeler kadar kazanamaz ama 10 inegi olan su sartlarda yilda 20000 lira kazanir. HAyvanciligin en büyük gideri yemdir ve biz 7 ay buna para vermeyiz, sadece hayvan basi 100 lira kadar cobana veririz. Kalan 5 ayida sen hesapla iste. Hayvan basi belki 600 700. Tabi bu sartlarda inekden günlük 30 litre süt almak mümkün degil ama 10 inekle hergün yine 150 kilo süt satarsin ve elinde bir danan olur. Ama köylü rahat artik. En azindan bizim köylü. Herkes emekli, ve tarlayi destek icin ekiyorlar. Hani devlet verdigi üc kurusuda kessin herkes moturunu satar. Ben almanyada gökdelenlerin camini siliyorum ve ayda 1400 euro kazaniyorum. Aylik en az 200 saat calisiyorum, buda haftada 6 gün 8 er saat demek. Ama hesaba bakiyorum bunun yarisini calissam köyde daha fazla kazanabilirim. Ben kulaklarimi tikayip gidecem 2012 de ama herkes almanyayi birakip geldi bok temizliyo diycek eminimki. Ama emin olun o almanin kokusu bazen inek bokundan daha kötü gelebiliyor..... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Hayvancılık tehlikede ...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt