PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
hayvancılık ve ileriki dönemler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hançer." data-source="post: 934950" data-attributes="member: 58525"><p><strong>Ynt: hayvancılık ve ileriki dönemler</strong></p><p></p><p>Hayvancılığın geleceğini biraz geniş olarak ele almaya çalışırsak tahminimce mevcut halini koruyacak veya dahada değerlenecek. Nedeni ise Dünyada gıda fiyatları hızlı bir yükselişte deniliyor ve gerçekten doğru. Türkiye ' de ekonomik model olarak dış dünya ile gittikçe dahada entegre ve geçişken olmaya çalışıyor. eğer gelecekte dünyada genelinde tarımsal ve hayvansal üretimin artacağını ve fiyatların düşeceğini öngörebilirsek buda Türkiye ' dede bu ürün fiyatlarının düşmesine ve hayvancılık ile çiftçiliğin değer kaybetmesine neden olabilir, ama gelecek için bunu şahsen öngöremiyorum dünyadaki tarımsal ve hayvansal üretimin artmayacağı inancındayım. nedeni ise çok basit: küresel iklimin yıldan yıla gidiş seyri denilebilir. Gerçekten bu küresel ısınma bir çok şeyi etkiliyor. bazı bölgeler kuraklıktan tarımsal ürün alamıyor, bazı bölgeler ise aşırı yağıştan dolayı ürün zayiatına giriyor. tabi ki önceden de kuraklık ve sel felaketi yaşanıyordu ama bu doğal olayların yaşanma miktarı istatistiksel olarak yıldan yıla azalma veya belli oranlarda kalma yerine kanımca artıyor. kendi meleketim Konya,Tokat ve benim memleketim Yozgat ta tarımsal üretimde malesef verim düşüşleri yaşanıyor son yıllarda. keşke yanılıyor olsam. Bu durumda sanırım şunu söyleyebiliriz tarım ve hayvancılık birbirine entegre iç içe meslekler olduğu için tarımsal üretimde dünya genelinde yaşanan düşüşler hayvansal üretiminde düşmesine neden olacaktır, hayvansal ürünlerdeki üretimin yani arzın talebe göre nispeten düşük olması hayvansal ürünlerin fiyatının yüksek kalmasına neden olacaktır dolayısıyla gelecekte hayvancılık değer kaybetmeyecek tahmininde bulunabiliriz sanıyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hançer., post: 934950, member: 58525"] [b]Ynt: hayvancılık ve ileriki dönemler[/b] Hayvancılığın geleceğini biraz geniş olarak ele almaya çalışırsak tahminimce mevcut halini koruyacak veya dahada değerlenecek. Nedeni ise Dünyada gıda fiyatları hızlı bir yükselişte deniliyor ve gerçekten doğru. Türkiye ' de ekonomik model olarak dış dünya ile gittikçe dahada entegre ve geçişken olmaya çalışıyor. eğer gelecekte dünyada genelinde tarımsal ve hayvansal üretimin artacağını ve fiyatların düşeceğini öngörebilirsek buda Türkiye ' dede bu ürün fiyatlarının düşmesine ve hayvancılık ile çiftçiliğin değer kaybetmesine neden olabilir, ama gelecek için bunu şahsen öngöremiyorum dünyadaki tarımsal ve hayvansal üretimin artmayacağı inancındayım. nedeni ise çok basit: küresel iklimin yıldan yıla gidiş seyri denilebilir. Gerçekten bu küresel ısınma bir çok şeyi etkiliyor. bazı bölgeler kuraklıktan tarımsal ürün alamıyor, bazı bölgeler ise aşırı yağıştan dolayı ürün zayiatına giriyor. tabi ki önceden de kuraklık ve sel felaketi yaşanıyordu ama bu doğal olayların yaşanma miktarı istatistiksel olarak yıldan yıla azalma veya belli oranlarda kalma yerine kanımca artıyor. kendi meleketim Konya,Tokat ve benim memleketim Yozgat ta tarımsal üretimde malesef verim düşüşleri yaşanıyor son yıllarda. keşke yanılıyor olsam. Bu durumda sanırım şunu söyleyebiliriz tarım ve hayvancılık birbirine entegre iç içe meslekler olduğu için tarımsal üretimde dünya genelinde yaşanan düşüşler hayvansal üretiminde düşmesine neden olacaktır, hayvansal ürünlerdeki üretimin yani arzın talebe göre nispeten düşük olması hayvansal ürünlerin fiyatının yüksek kalmasına neden olacaktır dolayısıyla gelecekte hayvancılık değer kaybetmeyecek tahmininde bulunabiliriz sanıyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
hayvancılık ve ileriki dönemler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt