PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
HAYVANCILIKTA İŞİN DOĞRUSU NEDİR.. UYGULAMADAKİ ÇARPIKLIKLAR
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ceya023" data-source="post: 215664" data-attributes="member: 2401"><p><strong>Ynt: HAYVANCILIKTA İŞİN DOĞRUSU NEDİR.. UYGULAMADAKİ ÇARPIKLIKLAR</strong></p><p></p><p>cagrı kardeş..zaten ben sütten öle böle para kazanırsınız demiyorum inegin buzagısından para kazanırsınız diyorum yeni duve ve tosun yetiştirmekten.. süt yemini samanını karsılasın yeter... biz peynir olaraka satıyoruz.. kilosu 5tl civarı peynirin 5kg inek sutunden 1kg dan fazla peynir cıkar.. biz 1tlye veriyor gibiyiz sütü..</p><p></p><p>saf ırk konusuna gelince ben saf ırk beslemem zamanında besledik deneme amaçlı ama randumanlı degil.. onlardan döl aldık tohumluk tosun sadece.. bizim kırma dedigimiz ineklerinde saf ırktan öle aşagı kalır yanı yok tosunları tam besi yapsanız 400kg rahat et atıyor.. inekler merada ilk 3ay 20kg civarı sut veriyor sonraları 15kg a falan düşüyor.. ama dikkat edin yemsiz bu süt miktarları inege yemde verirseniz 20kg civarı süt alırsınız sürekli.. buda yeterli bence.. profesyönel yapacaksanız cok buyuk sermayeniz olmalı en az 200 baş buyuk bas saf ırk ineginiz olmalı.. artı sütüde işlemelisiniz ozaman para kazanırsınız..</p><p></p><p>benim kırma dedigim ineklerin neredeyse hepsi aşı ile döllendiler şuan ki ineklerimizin hepsini biz yetiştirdik anneleri yaslanınca sattık yerine daha iyi duveleri inek yaptık böle yani.. kırma deyince genelde 8-10kg sut veren inekler akla geliyor.. benim kast ettigim kırmalar saf ırkın bi altı sadece.. ve dayanıklılarda.. saf ırk beslemenin entegre tesisileriniz yoksa hiç bi anlamı yok.. yeni bu işe başlamış birinin bu işten kar etmesi zor saf ırkla.. bi inek ölse uyumsaglayamassa iklime falan en az 5-6bin tl zararın olur.. saf ırk fiyatlarınıda bilmiyorum ama tahminen 5bin tl üzeridir..biliyorsanız paylaşın bende merak ediyorum.. </p><p></p><p>saf ırk bile beslemeyi düşünürseniz buzagı olarak alıp yetiştirmenizi tavsiye ederim ozaman adaptasyon süresini rahat atlatır ve verim alabilirisniz bagışıklıgı artmış olur yasayacagı yere..</p><p></p><p>dikkat edin inekcilikte sadece sütten para kazanılır demiyorum buzagı + sütten aldıgın danalarını yetiştirirsen bide 3,yıldan itibaren devir daim yapar ve buda nakit ve toplu para demek ozaman iyi gelişim kaydede bilirsiniz..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceya023, post: 215664, member: 2401"] [b]Ynt: HAYVANCILIKTA İŞİN DOĞRUSU NEDİR.. UYGULAMADAKİ ÇARPIKLIKLAR[/b] cagrı kardeş..zaten ben sütten öle böle para kazanırsınız demiyorum inegin buzagısından para kazanırsınız diyorum yeni duve ve tosun yetiştirmekten.. süt yemini samanını karsılasın yeter... biz peynir olaraka satıyoruz.. kilosu 5tl civarı peynirin 5kg inek sutunden 1kg dan fazla peynir cıkar.. biz 1tlye veriyor gibiyiz sütü.. saf ırk konusuna gelince ben saf ırk beslemem zamanında besledik deneme amaçlı ama randumanlı degil.. onlardan döl aldık tohumluk tosun sadece.. bizim kırma dedigimiz ineklerinde saf ırktan öle aşagı kalır yanı yok tosunları tam besi yapsanız 400kg rahat et atıyor.. inekler merada ilk 3ay 20kg civarı sut veriyor sonraları 15kg a falan düşüyor.. ama dikkat edin yemsiz bu süt miktarları inege yemde verirseniz 20kg civarı süt alırsınız sürekli.. buda yeterli bence.. profesyönel yapacaksanız cok buyuk sermayeniz olmalı en az 200 baş buyuk bas saf ırk ineginiz olmalı.. artı sütüde işlemelisiniz ozaman para kazanırsınız.. benim kırma dedigim ineklerin neredeyse hepsi aşı ile döllendiler şuan ki ineklerimizin hepsini biz yetiştirdik anneleri yaslanınca sattık yerine daha iyi duveleri inek yaptık böle yani.. kırma deyince genelde 8-10kg sut veren inekler akla geliyor.. benim kast ettigim kırmalar saf ırkın bi altı sadece.. ve dayanıklılarda.. saf ırk beslemenin entegre tesisileriniz yoksa hiç bi anlamı yok.. yeni bu işe başlamış birinin bu işten kar etmesi zor saf ırkla.. bi inek ölse uyumsaglayamassa iklime falan en az 5-6bin tl zararın olur.. saf ırk fiyatlarınıda bilmiyorum ama tahminen 5bin tl üzeridir..biliyorsanız paylaşın bende merak ediyorum.. saf ırk bile beslemeyi düşünürseniz buzagı olarak alıp yetiştirmenizi tavsiye ederim ozaman adaptasyon süresini rahat atlatır ve verim alabilirisniz bagışıklıgı artmış olur yasayacagı yere.. dikkat edin inekcilikte sadece sütten para kazanılır demiyorum buzagı + sütten aldıgın danalarını yetiştirirsen bide 3,yıldan itibaren devir daim yapar ve buda nakit ve toplu para demek ozaman iyi gelişim kaydede bilirsiniz.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
HAYVANCILIKTA İŞİN DOĞRUSU NEDİR.. UYGULAMADAKİ ÇARPIKLIKLAR
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt