PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
HAYVANCILIKTA İŞİN DOĞRUSU NEDİR.. UYGULAMADAKİ ÇARPIKLIKLAR
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="tura30" data-source="post: 236114" data-attributes="member: 14208"><p><strong>Ynt: HAYVANCILIKTA İŞİN DOĞRUSU NEDİR.. UYGULAMADAKİ ÇARPIKLIKLAR</strong></p><p></p><p>bende size hayvancılıkla ilgili başka konu açmak isdiyorum.ben bizim kasabadan bahzetmek isdiyorum.insanlarımız moderinleşmiye başladılar.bizim kasabadan kolay kolay kız alamazsın eyer köyde oturuyorsan ve hayvancılıkla uraşıyorsan.zor.şehirde otur isdersen bilmem ne ol yeterki şehirde otur evlenirsin.kasabada otur.çifçilikle ve hayvancılıkla uraş azınla kuş kap vermezler.</p><p> ben askerden gelince evlendim evlenmez olaydım arazilerimizde var fakat o nişanlılık sırasında polislik işine girmek için uraşıyordum bu yüzden dir sanırım nişanlandım ve evlendim(polis olcak şehre gidecektim)nasip deilmiş olmadı.baktık köyde pancara kota geldi ve kota hersene düşmeye başlayınca koyun aldım 12 koyun aldım getirdikden 10 gün sonra 2 öldü meyer hasdaymış koyundanda anlamazdım fakat komşunun vardı imrendim hesapaladım kafama göre sonunda zor güç aldım annem evlatlıktan ret etdi hanım babası eve küs gitdi aldım zaman kimseyi de dinlemedim.</p><p> 10 koyunu 5 senede 70 koyun ve 90kuzuya çıkardım fakat koyuna benden başka giden olmadı için çobanda yoktu satmak zorunda kaldım. koyun varkende eşim olacak meyer sakıp sabancının kızıymış ben almadan önce araştırma yapamamışsım aynı köyn kızı.</p><p> öyle bir inceldiki üzeri kokuyormuş zormuş.kuzu öldükce gülmeler ikide bir küs gitmeler neyse sonunda boşandımda kurtuldum koyunu satınca inek aldım.</p><p> bu işle uraşmak isdeyen kardeşler benim başıma gelen kimsenin başına gelmesin inek almadan önce bu işden anlayan ve sözden çıkmıyacak sa kolunuz olcak bir eş alın.sen bir tarafa o bir tarafa çekerse ne bu işden tat alırsın nede kar edersin yaptın işde mundar olur.</p><p> inek koyun alınır huylu çıkarsa satarsın yada kesersin.ama aldın eşi ne kesebilin nede atabilirsin.</p><p> bu işi düşünen insanlar zevkinizi kırmak isdemem ama evliyseniz eşinize danışın bekarsanız evlenmeden bu işe başlayın ki gelecek insan size işinizi bilerek gelsin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tura30, post: 236114, member: 14208"] [b]Ynt: HAYVANCILIKTA İŞİN DOĞRUSU NEDİR.. UYGULAMADAKİ ÇARPIKLIKLAR[/b] bende size hayvancılıkla ilgili başka konu açmak isdiyorum.ben bizim kasabadan bahzetmek isdiyorum.insanlarımız moderinleşmiye başladılar.bizim kasabadan kolay kolay kız alamazsın eyer köyde oturuyorsan ve hayvancılıkla uraşıyorsan.zor.şehirde otur isdersen bilmem ne ol yeterki şehirde otur evlenirsin.kasabada otur.çifçilikle ve hayvancılıkla uraş azınla kuş kap vermezler. ben askerden gelince evlendim evlenmez olaydım arazilerimizde var fakat o nişanlılık sırasında polislik işine girmek için uraşıyordum bu yüzden dir sanırım nişanlandım ve evlendim(polis olcak şehre gidecektim)nasip deilmiş olmadı.baktık köyde pancara kota geldi ve kota hersene düşmeye başlayınca koyun aldım 12 koyun aldım getirdikden 10 gün sonra 2 öldü meyer hasdaymış koyundanda anlamazdım fakat komşunun vardı imrendim hesapaladım kafama göre sonunda zor güç aldım annem evlatlıktan ret etdi hanım babası eve küs gitdi aldım zaman kimseyi de dinlemedim. 10 koyunu 5 senede 70 koyun ve 90kuzuya çıkardım fakat koyuna benden başka giden olmadı için çobanda yoktu satmak zorunda kaldım. koyun varkende eşim olacak meyer sakıp sabancının kızıymış ben almadan önce araştırma yapamamışsım aynı köyn kızı. öyle bir inceldiki üzeri kokuyormuş zormuş.kuzu öldükce gülmeler ikide bir küs gitmeler neyse sonunda boşandımda kurtuldum koyunu satınca inek aldım. bu işle uraşmak isdeyen kardeşler benim başıma gelen kimsenin başına gelmesin inek almadan önce bu işden anlayan ve sözden çıkmıyacak sa kolunuz olcak bir eş alın.sen bir tarafa o bir tarafa çekerse ne bu işden tat alırsın nede kar edersin yaptın işde mundar olur. inek koyun alınır huylu çıkarsa satarsın yada kesersin.ama aldın eşi ne kesebilin nede atabilirsin. bu işi düşünen insanlar zevkinizi kırmak isdemem ama evliyseniz eşinize danışın bekarsanız evlenmeden bu işe başlayın ki gelecek insan size işinizi bilerek gelsin. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
HAYVANCILIKTA İŞİN DOĞRUSU NEDİR.. UYGULAMADAKİ ÇARPIKLIKLAR
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt