PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
HAYVANCILIKTA İŞİN DOĞRUSU NEDİR.. UYGULAMADAKİ ÇARPIKLIKLAR
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sinoplu" data-source="post: 479942" data-attributes="member: 10112"><p><strong>Ynt: HAYVANCILIKTA İŞİN DOĞRUSU NEDİR.. UYGULAMADAKİ ÇARPIKLIKLAR</strong></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>arkadaşlar ahırlarda havalandırma çok önemli çoğu veterinerler yemleme bakım iyi olursa hayvan üşümez hasta olmaz diyorlar ama ben araştırmalarımda bişeye dikkat ettim serbest ve açık besi yeriniz varsa bu söylenenlere sonuna kadar katılıyorum kar ' ın içinde bile olsa çünkü üşüdükçe inek hareket ediyo oraya buraya gidiyo yemlerden aldığı enerjiyle kurtarıyo üşümüyo...ama bağlı duraklardaysa hayvanlar siz ne kadar beslerseniz besleyin nafile belli bi derce soğukluğa gerek yok kısa süreliğine de soğuk hava girse içeri onu bünyesine alıyo atamıyor birde altı betonsa üşümeyi dahada hızlandırıyor çünkü kan dolaşımı olmuyor vucutta (çağrı) arkadaşımızın da dediği gibi hasta oluyor kısa sürede, doğal olarak ta ahır çok kötü kokuyo çözüm ne olabilir havanlandırmalar muutlaka tavanda olmalı,pencereleri sık sık açıp kapatarak temiz bi hava akımı oluşturma yada boynuzsuz hayvanlardan tercih yaparak akşam yemlemesi bittikten sonra ortak bi alan belirleyip hyvanlar için orada başı boş bırakmak....daha iyi çözümler bekliyoruz yanlışım olduğu yerleri düzeltin doğru bilginin merkezinde hepimiz ikna olalım..kazanc artsın bilgi çoğalsın...mümkün olduğu kadar aynı yaş grubu hayvanları birarada tutalım ..ineklerin olduğu ahırda buzağılar varsa büyük hayvanın nefesi küçük hayvanı çok etkiler büyümelerini yavaşlatır buzağılar için bağırsak hastalıkları ishal oluşturur...yalama taşı tuz,vb vitaminler kesif yem çok kullanmayanlar mutlaka kullanmalı asla ihmal edilmemeli,birde önemli gördüğüm tırnak bakımı biraz sosyete gibi düşünenler olabilir ama vucut denge oranı için ihmal edilemez bi bakım. bu kadar yazdımmmmmm ama 1 tane bile hayvanım yok..2 sene önce baba vefat etti başka kardeş yok köyü bırakıp istanbula geldim barınak iyi olmaması vesaire vesaire..geldim pişmanmıyım ewt...yaş 26 saygılar sevgiler..................artı hayvanları üşütmemek için zıplamayı öğretin + REP *098*-</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sinoplu, post: 479942, member: 10112"] [b]Ynt: HAYVANCILIKTA İŞİN DOĞRUSU NEDİR.. UYGULAMADAKİ ÇARPIKLIKLAR[/b] arkadaşlar ahırlarda havalandırma çok önemli çoğu veterinerler yemleme bakım iyi olursa hayvan üşümez hasta olmaz diyorlar ama ben araştırmalarımda bişeye dikkat ettim serbest ve açık besi yeriniz varsa bu söylenenlere sonuna kadar katılıyorum kar ' ın içinde bile olsa çünkü üşüdükçe inek hareket ediyo oraya buraya gidiyo yemlerden aldığı enerjiyle kurtarıyo üşümüyo...ama bağlı duraklardaysa hayvanlar siz ne kadar beslerseniz besleyin nafile belli bi derce soğukluğa gerek yok kısa süreliğine de soğuk hava girse içeri onu bünyesine alıyo atamıyor birde altı betonsa üşümeyi dahada hızlandırıyor çünkü kan dolaşımı olmuyor vucutta (çağrı) arkadaşımızın da dediği gibi hasta oluyor kısa sürede, doğal olarak ta ahır çok kötü kokuyo çözüm ne olabilir havanlandırmalar muutlaka tavanda olmalı,pencereleri sık sık açıp kapatarak temiz bi hava akımı oluşturma yada boynuzsuz hayvanlardan tercih yaparak akşam yemlemesi bittikten sonra ortak bi alan belirleyip hyvanlar için orada başı boş bırakmak....daha iyi çözümler bekliyoruz yanlışım olduğu yerleri düzeltin doğru bilginin merkezinde hepimiz ikna olalım..kazanc artsın bilgi çoğalsın...mümkün olduğu kadar aynı yaş grubu hayvanları birarada tutalım ..ineklerin olduğu ahırda buzağılar varsa büyük hayvanın nefesi küçük hayvanı çok etkiler büyümelerini yavaşlatır buzağılar için bağırsak hastalıkları ishal oluşturur...yalama taşı tuz,vb vitaminler kesif yem çok kullanmayanlar mutlaka kullanmalı asla ihmal edilmemeli,birde önemli gördüğüm tırnak bakımı biraz sosyete gibi düşünenler olabilir ama vucut denge oranı için ihmal edilemez bi bakım. bu kadar yazdımmmmmm ama 1 tane bile hayvanım yok..2 sene önce baba vefat etti başka kardeş yok köyü bırakıp istanbula geldim barınak iyi olmaması vesaire vesaire..geldim pişmanmıyım ewt...yaş 26 saygılar sevgiler..................artı hayvanları üşütmemek için zıplamayı öğretin + REP *098*- [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
HAYVANCILIKTA İŞİN DOĞRUSU NEDİR.. UYGULAMADAKİ ÇARPIKLIKLAR
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt