PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
hayvanlarımda döl tutma sorunu yaşıyorum önerileriniz nelerdir
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="nailyetek" data-source="post: 328470" data-attributes="member: 8099"><p><strong>Ynt: DÖL TUTMAMA SORUNU</strong></p><p></p><p>Döl tutmama sorunun 1. nedeni; ilk kızgınlığın yani 20-30 gün arasındaki günler ve 50. gün civarındaki 2. kızgınlığın es geçilmesi veya kaçırılmasıdır.. Daha sonraki dönemlerde hayvanlar kilo alır ve gebelik % deleri düşer. Zayıf hayvanlarda döllenme daha kolay olur, bunu tecrübelere dayanarak söylüyorum..Hele ki 4 ay civarında kızgınlık belirlmişse bu % de çok çok düşer.. 15 yaşımdan bu yana inekcilikle uğraşırız ve gözlemlerimde bu yöndedir.. Bizim ki aile işletmesi olduğundan bu işlere babam bakar ve ilk kızgınlığı rahimin temizlenmesi için es geçer, 2. kızgınlık da ya farkedilmez veya evde olmayız.. Bir şekilde buda atlatılırsa, diğerlerinde tutma yüzdesi düşer. Fatura kesin tohumlamacınındır.. Çünkü babam kendinin herşeyin en iyisini bildiğini sanır ve böyle düşünür, aksi yönde bişey anlatamazsın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nailyetek, post: 328470, member: 8099"] [b]Ynt: DÖL TUTMAMA SORUNU[/b] Döl tutmama sorunun 1. nedeni; ilk kızgınlığın yani 20-30 gün arasındaki günler ve 50. gün civarındaki 2. kızgınlığın es geçilmesi veya kaçırılmasıdır.. Daha sonraki dönemlerde hayvanlar kilo alır ve gebelik % deleri düşer. Zayıf hayvanlarda döllenme daha kolay olur, bunu tecrübelere dayanarak söylüyorum..Hele ki 4 ay civarında kızgınlık belirlmişse bu % de çok çok düşer.. 15 yaşımdan bu yana inekcilikle uğraşırız ve gözlemlerimde bu yöndedir.. Bizim ki aile işletmesi olduğundan bu işlere babam bakar ve ilk kızgınlığı rahimin temizlenmesi için es geçer, 2. kızgınlık da ya farkedilmez veya evde olmayız.. Bir şekilde buda atlatılırsa, diğerlerinde tutma yüzdesi düşer. Fatura kesin tohumlamacınındır.. Çünkü babam kendinin herşeyin en iyisini bildiğini sanır ve böyle düşünür, aksi yönde bişey anlatamazsın. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
hayvanlarımda döl tutma sorunu yaşıyorum önerileriniz nelerdir
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt