PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
hayvanlarımda döl tutma sorunu yaşıyorum önerileriniz nelerdir
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 467549" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: hayvanlarımda döl tutma sorunu yaşıyorum önerileriniz nelerdir</strong></p><p></p><p></p><p><strong> Çağrının dediğine bir yerde katılıyorum geçen yıl kullandığım damızlık boğamın danalarını doğurtamıyoruz fazlaca iri doğuyorlar onun yüzünden doğumda 2 buzağı kaybettim 2 düveminde rahim ağzı parçalandı hayvanın birinde 4. doğumunu yaptı hazırda veteriner ve doğum arabası olmasına rağmen buzağıyı çıkaramadık içerden sonuş mefta,bu yıl il tohumlamaları veterinere yaptırıyorum ve kaliteli ithal aşılar seçiyorum tutmassa şayet damızlık boğam var ona çekiyorum.</strong></p><p> <strong>Arkadaşlar döl tutmama probleminin başlıca sebebi beslenme kökenli sorunlar ama şunlarda çok önemli Doğuma erken müdehale (ben bunu çok yapıyorum sabırsızlığımdan) eşin düşmemesi,hayvanlarda doğumdan sonra genelde görülür metritis türü rahim akıntıları,doğum sonrası görülen ketois(şeker hastalığı) mastisis gibi kronik seyreden hastalıkların büyük etkisi oluyor </strong></p><p> <strong>Ben olaya şu şekilde müdehale ediyorum ve şükür döl problemi pek olmuyor doğum sonrası inekler şayet eini düşürmüsse cervix kapanmadan içeri 5 tablet atavetrin hapı atıyorum ve 5 gün eteken maddesi Ceftifor olan ilaçlardan (ceftisin,sefanel,exenel vs. süte geçmeyen antibiyotik bunlar) kullanıyorum ceftifor rahimde çok iyi çalışıyor,doğumdan sonraki 2 ay boyunca yeme ilave arpa veya yulaf kırması veriyorum ve mutlaka kaliteli toz vitamin (yem katkısı) kullanıyorm,eşini atmayan hayvanlarada veteriner eşini tam alamassa uzun süre antibiyotik tedavisi uyguluyorum yosa ateşlenme oluyor ve ondan dolayı hayvanlar iştahsızlanıp formdan düşüyorlar,birde arkadaşlar doğumun 10-11 günleri dalmazin (hormon) uyguluyorum bunun amacıda araştırdım biraz hayvan hormona bağlı kızgınlık gösterdiği için rahime kan akışı hızlanıyormuş ve doğal aolarak rahim kendini onarıyor ve temizliyormuş bu şekilde uygulama yaparsanız şayet döl tutma problemi yaşamassınız bence.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 467549, member: 17222"] [b]Ynt: hayvanlarımda döl tutma sorunu yaşıyorum önerileriniz nelerdir[/b] [b] Çağrının dediğine bir yerde katılıyorum geçen yıl kullandığım damızlık boğamın danalarını doğurtamıyoruz fazlaca iri doğuyorlar onun yüzünden doğumda 2 buzağı kaybettim 2 düveminde rahim ağzı parçalandı hayvanın birinde 4. doğumunu yaptı hazırda veteriner ve doğum arabası olmasına rağmen buzağıyı çıkaramadık içerden sonuş mefta,bu yıl il tohumlamaları veterinere yaptırıyorum ve kaliteli ithal aşılar seçiyorum tutmassa şayet damızlık boğam var ona çekiyorum. Arkadaşlar döl tutmama probleminin başlıca sebebi beslenme kökenli sorunlar ama şunlarda çok önemli Doğuma erken müdehale (ben bunu çok yapıyorum sabırsızlığımdan) eşin düşmemesi,hayvanlarda doğumdan sonra genelde görülür metritis türü rahim akıntıları,doğum sonrası görülen ketois(şeker hastalığı) mastisis gibi kronik seyreden hastalıkların büyük etkisi oluyor Ben olaya şu şekilde müdehale ediyorum ve şükür döl problemi pek olmuyor doğum sonrası inekler şayet eini düşürmüsse cervix kapanmadan içeri 5 tablet atavetrin hapı atıyorum ve 5 gün eteken maddesi Ceftifor olan ilaçlardan (ceftisin,sefanel,exenel vs. süte geçmeyen antibiyotik bunlar) kullanıyorum ceftifor rahimde çok iyi çalışıyor,doğumdan sonraki 2 ay boyunca yeme ilave arpa veya yulaf kırması veriyorum ve mutlaka kaliteli toz vitamin (yem katkısı) kullanıyorm,eşini atmayan hayvanlarada veteriner eşini tam alamassa uzun süre antibiyotik tedavisi uyguluyorum yosa ateşlenme oluyor ve ondan dolayı hayvanlar iştahsızlanıp formdan düşüyorlar,birde arkadaşlar doğumun 10-11 günleri dalmazin (hormon) uyguluyorum bunun amacıda araştırdım biraz hayvan hormona bağlı kızgınlık gösterdiği için rahime kan akışı hızlanıyormuş ve doğal aolarak rahim kendini onarıyor ve temizliyormuş bu şekilde uygulama yaparsanız şayet döl tutma problemi yaşamassınız bence.[/b] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
hayvanlarımda döl tutma sorunu yaşıyorum önerileriniz nelerdir
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt