PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Hisseli tapu devri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="atila" data-source="post: 766685" data-attributes="member: 1807"><p><strong>Ynt: Hisseli tapu devri</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>2 yıl önce 150 dekarlık bir tarlanın 2/3 hissesini (100 dekar) aldım. Tapuda yeni hissedar olarak görünüyorum. Devirde bir sorun oluşmadı.</p><p>Ancak hisseli mülkiyetlerde (ev/tarla vs) diğer hissedarın öncelikli alım hakkı bulunmaktadır. Bu hak hissenin satış tarihinden itibaren 2 yıl süreyle geçerlidir, dolayısıyla satışa itiraz edebilir ve/veya hissenin kendisine satılmasını isteyebilir. Birde tapuda satış değeri (az harç yatırmak için) düşük gösterildiyse, sadece bu değerden size hissedar tarafından ödeme yapılarak tarla elinizden gidebilir...</p><p></p><p>Dolayısıyla hisseli tarla alımlarında tavsiyem:</p><p>1. Mümkünse diğer (satmayan) hissedardan ' ' kendisinin almak istemediğine ve 3. kişiye satışa müsade ettiğine ' ' dair belge alın.</p><p>2. Tapuda satış değerini gerçek satış bedeli üzerinden gösterin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="atila, post: 766685, member: 1807"] [b]Ynt: Hisseli tapu devri[/b] 2 yıl önce 150 dekarlık bir tarlanın 2/3 hissesini (100 dekar) aldım. Tapuda yeni hissedar olarak görünüyorum. Devirde bir sorun oluşmadı. Ancak hisseli mülkiyetlerde (ev/tarla vs) diğer hissedarın öncelikli alım hakkı bulunmaktadır. Bu hak hissenin satış tarihinden itibaren 2 yıl süreyle geçerlidir, dolayısıyla satışa itiraz edebilir ve/veya hissenin kendisine satılmasını isteyebilir. Birde tapuda satış değeri (az harç yatırmak için) düşük gösterildiyse, sadece bu değerden size hissedar tarafından ödeme yapılarak tarla elinizden gidebilir... Dolayısıyla hisseli tarla alımlarında tavsiyem: 1. Mümkünse diğer (satmayan) hissedardan ' ' kendisinin almak istemediğine ve 3. kişiye satışa müsade ettiğine ' ' dair belge alın. 2. Tapuda satış değerini gerçek satış bedeli üzerinden gösterin. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Hisseli tapu devri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt