PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
holder ile yapraga humik asit uygulamasi nasil olur? ve leonardit??
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="doganbey1" data-source="post: 819106" data-attributes="member: 919"><p><strong>Ynt: holder ile yapraga humik asit uygulamasi nasil olur? ve leonardit??</strong></p><p></p><p>Şadan sesinizi çıkartacaksınız. Çıkartmadığınız zaman kalite olmuyor. Nasılsa bilmiyorlar diye geçirip geçirip duruyorlar.....</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Abi biraz açıklayayım: </p><p></p><p>LEONARDİT</p><p></p><p>1-1.5 milyon yıl kadar bir süre de oluşan doğal bir madendir. Bazıları LİNYİT de diyor fakat linyitten farkları vardır. Yanma ısıları, kalorileri vs vs.... </p><p></p><p>HUMİK ASİT</p><p></p><p> Sağlıkta, Tarımda, Kozmetikte kullanılır. Leonarditten çeşitli KİMYASAL PROSES ler sonucu oluşur. Yalnız şöyle bir şey var. Leonardit, bazik bir prosesde belli bir sıcaklıkta ve zamanda işleme tabi tutulur. Böylece bir çözelti ve çökelti kısmı oluşur. Bu çökelti kısmı HUMİN dir. HUMİN çözülemeyen bir maddedir. Bazı firmalar onlarıda katıyor ve bu yüzden ilaç makinaları zarar görüyor. </p><p> ÇÖZELTİ kısmında ise aslında bir çok şey vardır. Ama genelde HUMİK ASİT, FULVİK ASİT, BAZİK ELEMENTLER vardır. Genelde firmalar bu çözeltiyi şişeleyip satıyorlar. LEONARDİTİN kalitesine, REAKTÖRLERİN verimine, göre içindeki HUMİK VE FULVİK ASİT miktarı değişmekle birlikte kaliteli olanlarda %15 civarı var. Genelde BU TÜR SATILAN ÇÖZELTİLER yanlış yönlendirme ile yaprağada atılıyor. Şimdi aldığınız o ÇÖZELTİ de yüksek oranda HUMİK ASİT var. FULVİK ASİT daha düşük miktardadır. </p><p> Bitkilerin yapraklarında atıldığında HUMİK ASİTLER, STOMALARI tıkar. Ve böylece bitki hava alışverşii yapamaz. STOMALAR bitkinin burnudur. FULVİK ASİT de de aslında alamaz bitki. Ama FULVİK ASİDİN doğal ŞELATLAYICI özelliği sayesinde alınabiliyor. </p><p></p><p> Bir konuya daha değineyim. HUMİK ASİTLER uzun zamanlar sonucu ( 1-1.5 Milyon yıl) oluşur. Fakat FULVİK ASİTLER daha kıa zamanda oluşum gösterir. Hani sizlerin aldığı ŞİLEMPE esaslı gübreler varya,,,,, onlar da HUMİK ASİT bulamazsınız. Bu yanlış analiz sonucu oluşuyor. Bir kere mantıken ve bilimsel olarak TERS.... ŞİLEMPE ÇOKDA FAYDALI DEĞİL....</p><p></p><p></p><p>BUNLARIN ÜRETİM PROSESLERİ ÇOK PAHALIDIR. Fakat kısmet olursa ben çalışmalarımda başarılı olursam güzel şeyler yapacam. Hepimize faydalı olacak. Tabiki bunun yayılımını sağlamak, benim daha iyi ürünler ortaya çıkarmam bir nev-i sizlerin sayesinde olacak. Yoğun çalışmalar yapıyorum. İnşallah hepimiz için güzel olacak. TEKRAR SÖYLÜYORUM UCUZ olanlara pek aldanmayın. Çünkü cidden üretimi zahmetli ve pahalı....</p><p></p><p>Tankut; leonardiitn zararı yok atılabilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="doganbey1, post: 819106, member: 919"] [b]Ynt: holder ile yapraga humik asit uygulamasi nasil olur? ve leonardit??[/b] Şadan sesinizi çıkartacaksınız. Çıkartmadığınız zaman kalite olmuyor. Nasılsa bilmiyorlar diye geçirip geçirip duruyorlar..... Abi biraz açıklayayım: LEONARDİT 1-1.5 milyon yıl kadar bir süre de oluşan doğal bir madendir. Bazıları LİNYİT de diyor fakat linyitten farkları vardır. Yanma ısıları, kalorileri vs vs.... HUMİK ASİT Sağlıkta, Tarımda, Kozmetikte kullanılır. Leonarditten çeşitli KİMYASAL PROSES ler sonucu oluşur. Yalnız şöyle bir şey var. Leonardit, bazik bir prosesde belli bir sıcaklıkta ve zamanda işleme tabi tutulur. Böylece bir çözelti ve çökelti kısmı oluşur. Bu çökelti kısmı HUMİN dir. HUMİN çözülemeyen bir maddedir. Bazı firmalar onlarıda katıyor ve bu yüzden ilaç makinaları zarar görüyor. ÇÖZELTİ kısmında ise aslında bir çok şey vardır. Ama genelde HUMİK ASİT, FULVİK ASİT, BAZİK ELEMENTLER vardır. Genelde firmalar bu çözeltiyi şişeleyip satıyorlar. LEONARDİTİN kalitesine, REAKTÖRLERİN verimine, göre içindeki HUMİK VE FULVİK ASİT miktarı değişmekle birlikte kaliteli olanlarda %15 civarı var. Genelde BU TÜR SATILAN ÇÖZELTİLER yanlış yönlendirme ile yaprağada atılıyor. Şimdi aldığınız o ÇÖZELTİ de yüksek oranda HUMİK ASİT var. FULVİK ASİT daha düşük miktardadır. Bitkilerin yapraklarında atıldığında HUMİK ASİTLER, STOMALARI tıkar. Ve böylece bitki hava alışverşii yapamaz. STOMALAR bitkinin burnudur. FULVİK ASİT de de aslında alamaz bitki. Ama FULVİK ASİDİN doğal ŞELATLAYICI özelliği sayesinde alınabiliyor. Bir konuya daha değineyim. HUMİK ASİTLER uzun zamanlar sonucu ( 1-1.5 Milyon yıl) oluşur. Fakat FULVİK ASİTLER daha kıa zamanda oluşum gösterir. Hani sizlerin aldığı ŞİLEMPE esaslı gübreler varya,,,,, onlar da HUMİK ASİT bulamazsınız. Bu yanlış analiz sonucu oluşuyor. Bir kere mantıken ve bilimsel olarak TERS.... ŞİLEMPE ÇOKDA FAYDALI DEĞİL.... BUNLARIN ÜRETİM PROSESLERİ ÇOK PAHALIDIR. Fakat kısmet olursa ben çalışmalarımda başarılı olursam güzel şeyler yapacam. Hepimize faydalı olacak. Tabiki bunun yayılımını sağlamak, benim daha iyi ürünler ortaya çıkarmam bir nev-i sizlerin sayesinde olacak. Yoğun çalışmalar yapıyorum. İnşallah hepimiz için güzel olacak. TEKRAR SÖYLÜYORUM UCUZ olanlara pek aldanmayın. Çünkü cidden üretimi zahmetli ve pahalı.... Tankut; leonardiitn zararı yok atılabilir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
holder ile yapraga humik asit uygulamasi nasil olur? ve leonardit??
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt