PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Hollanda'nın tarımsal ihracatı 116 milyar doları aşarak rekor kırdı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1388930" data-attributes="member: 59451"><p>Hollandanın Tarımsal ithalatından niye bahsetmiyor bir kesim, neden bu saçma sapan Hollanda ihracatı geyiği devam ediyor ülkemizde.</p><p></p><p>Bakın Hollandanın tarımsal faaliyeti sonucu kişi başı tarımsal hasıla ne kadar, bundan bahsedilmeli, kişi başı milli gelir gibi ülkelerin kişi başı tarımsal hasılası hesaplanıyor, Tarımsal ithalatını bulup tarımsal ihracatından çıkaracaksınızki net tarımsal ihracat geliri neymiş göreceksiniz, Tarımsal üretiminin kişi başı ne kadar olduğunu görmek lazım...</p><p></p><p>Tarımsal İhracat tarımsal ithalat tüm bunlara baktınız, ardından tarımsal hasılaya bakmalısınız.</p><p></p><p>Hollanda esasen tarımsal üretim miktarı çok düşüktür, fakat gıda ve içecek sanayisinin gücü ile, yani tarımsal ürünü yüksek miktarlarda ithal ederek tarım ürünleri işleyen teknolojisi yüksek sanayisinin gücü ile katma değer yaratarak mamül ürün haline getirme başarısını gösteriyor, bu ürünleride neredeyse tamamını ihraç ediyor, gerçek şuki bu mamül ürünler tarımsal ihracat rakamında göründüğü için tarımsal ihracatı yüksek ülke deniyor, iyide bakın bakalım 2020 yılında teknolojik dev gıda ve içeçecek sanayisi kaç milyar dolarlık tarım ürünü itahal etmiş hollandaya görün bi artık, gıda sanaayii için gerekli tarım ürünlerinin hepsini hollandada üretmiyorki, zaten imkansız üretemez...haa bir üretim var bünyesine göre elbet büyük ama tarımsal ithalatı dev rakamlarda olan bir ülkedir hollanda.</p><p></p><p>Ufacık ülke 2012 yılında 56,8 milyar dolar tarımsal ürün ithalatı yapmış</p><p></p><p>Ufacık ülke 2013 yılında 76 milyar dolarlık tarımsal ithalatı var.</p><p></p><p>Tamam sonuçta Hollandanın tarımsal üretimi fazla veriyor ama bu ihracatı kadar demek çok yanlış, ihracat rakamına bakıp hele ABD nin tarımsal ihracatı yada Türkiyenin Tarımsal ihracatı ile kıyaslamak yanlış, ülkelerin toplam tarımsal üretimi ile kıyaslayın, kişi başı tarımsal hasıla ile kıyaslayın, gıda işleme sanayisinin teknolojisi ile başarısı ile kıyaslayın, o zaman neyin ne olduğunu göreceksiniz zaten, biz işlemeden fındık üzüm kayısı şeftali herşeyi ihraç edebiliyoruz ama adamlar öyle yapmıyor.</p><p></p><p>Bizdede tarımsal ürünü işleyecek yüksek teknolojik gıda sanayi olsun ihracat yapsın tarımda üretim bakın görün nasıl olur, zaten kişi başı tarımsal hasılamız yüksek olan bir ülkeyiz.</p><p></p><p>İzmir ticaret borsasının geçmiş yıllarda bir araştırması var linkini veriyorum aşağıya, araştırma rakamları bilgilerinizi dahada artıracaktır.</p><p></p><p><a href="https://itb.org.tr/dosya/rapordosya/tarimsal-buyume-ve-dis-ticaret-uzerine-makro-deger.pdf" target="_blank">https://itb.org.tr/dosya/rapordosya/tarimsal-buyume-ve-dis-ticaret-uzerine-makro-deger.pdf</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1388930, member: 59451"] Hollandanın Tarımsal ithalatından niye bahsetmiyor bir kesim, neden bu saçma sapan Hollanda ihracatı geyiği devam ediyor ülkemizde. Bakın Hollandanın tarımsal faaliyeti sonucu kişi başı tarımsal hasıla ne kadar, bundan bahsedilmeli, kişi başı milli gelir gibi ülkelerin kişi başı tarımsal hasılası hesaplanıyor, Tarımsal ithalatını bulup tarımsal ihracatından çıkaracaksınızki net tarımsal ihracat geliri neymiş göreceksiniz, Tarımsal üretiminin kişi başı ne kadar olduğunu görmek lazım... Tarımsal İhracat tarımsal ithalat tüm bunlara baktınız, ardından tarımsal hasılaya bakmalısınız. Hollanda esasen tarımsal üretim miktarı çok düşüktür, fakat gıda ve içecek sanayisinin gücü ile, yani tarımsal ürünü yüksek miktarlarda ithal ederek tarım ürünleri işleyen teknolojisi yüksek sanayisinin gücü ile katma değer yaratarak mamül ürün haline getirme başarısını gösteriyor, bu ürünleride neredeyse tamamını ihraç ediyor, gerçek şuki bu mamül ürünler tarımsal ihracat rakamında göründüğü için tarımsal ihracatı yüksek ülke deniyor, iyide bakın bakalım 2020 yılında teknolojik dev gıda ve içeçecek sanayisi kaç milyar dolarlık tarım ürünü itahal etmiş hollandaya görün bi artık, gıda sanaayii için gerekli tarım ürünlerinin hepsini hollandada üretmiyorki, zaten imkansız üretemez...haa bir üretim var bünyesine göre elbet büyük ama tarımsal ithalatı dev rakamlarda olan bir ülkedir hollanda. Ufacık ülke 2012 yılında 56,8 milyar dolar tarımsal ürün ithalatı yapmış Ufacık ülke 2013 yılında 76 milyar dolarlık tarımsal ithalatı var. Tamam sonuçta Hollandanın tarımsal üretimi fazla veriyor ama bu ihracatı kadar demek çok yanlış, ihracat rakamına bakıp hele ABD nin tarımsal ihracatı yada Türkiyenin Tarımsal ihracatı ile kıyaslamak yanlış, ülkelerin toplam tarımsal üretimi ile kıyaslayın, kişi başı tarımsal hasıla ile kıyaslayın, gıda işleme sanayisinin teknolojisi ile başarısı ile kıyaslayın, o zaman neyin ne olduğunu göreceksiniz zaten, biz işlemeden fındık üzüm kayısı şeftali herşeyi ihraç edebiliyoruz ama adamlar öyle yapmıyor. Bizdede tarımsal ürünü işleyecek yüksek teknolojik gıda sanayi olsun ihracat yapsın tarımda üretim bakın görün nasıl olur, zaten kişi başı tarımsal hasılamız yüksek olan bir ülkeyiz. İzmir ticaret borsasının geçmiş yıllarda bir araştırması var linkini veriyorum aşağıya, araştırma rakamları bilgilerinizi dahada artıracaktır. [URL]https://itb.org.tr/dosya/rapordosya/tarimsal-buyume-ve-dis-ticaret-uzerine-makro-deger.pdf[/URL] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Hollanda'nın tarımsal ihracatı 116 milyar doları aşarak rekor kırdı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt