PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Hollanda'nın tarımsal ihracatı 116 milyar doları aşarak rekor kırdı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1390057" data-attributes="member: 59451"><p>İthalat rekorunu her alanda kırıyoruz, fakir vatandaşımız var yiyecek ucuz olsun diye uğraşıyor devlet evet ama aynı fakir vatandaş ithal lüks mal tüketiminde hollandanın çok önünde, kişi başı otomobil sayısına baksalar anlayacaklar, onuda geçtim dünyanın en çok araç olan ilk 10 ülkesini sayın deseniz rakamlara google amcadan arattırsanız karşınıza 10. sırada Türkiye çıkacak.</p><p></p><p>Yani araç sayısı bakımından dünyada 10. ülke, ama üzerindeki 9 ülkeninde sayısız otomobil markası var o biçim otomobil hem üretiyor hem dışarı satıyor, sen ise tarımda bişey yapmaya çalışacan, yahu kendi oto markası olmayıp en fazla araç olan ülke sıralamasında 10, olmak ne demek, ekmeğe suya para vermeyecek gidecek oto ya cep tele lüks tüketime verecek bir halka hala çiftçilik yapacaz diye diretmenin anlamı yok, devlette plan program yapmıyor üretin dışarı satalım demiyor, işleyen gıda sektörü oluşturulmuyor daha neye zınarıyor bu üretici anlamadım gitti, halkıyla devletiyle istemiyorlar işte yahu zorlamı.</p><p></p><p>Biz yıllardır sanayileşeceğiz sermaye malı alacaz ara malı alacaz işleyip sanayi malı satacağiz ve böyle kalkınacağız diye yola çıkmış bir ülkeyiz, kalkınma modelimizi çok eski yıllarda seçmişiz, özal gelincede bu modeli serbest pazar ekonomisine girerek daha ilerletmeye çalışan model üzerinden gitmişiz, devlet hep bu yolda teşvikler yatırımlar yapmış şirketlerin önünü açmaya çalışmış, kalkıp tarım ürünü üreteceğiz tarımsal ihracatla kalkınazcağız diye yatırımlar yapmamışız, çünkü tarımla kalkınma seçtiğimiz bir kalkınma modeli değil, Hollanda bunu seçmiştir pazar bulmuştur vs bunlar bizi ilgilendirmez, sonuca bakacaksınız, seçtiğimiz modellede biyere gelemedik sanayi ürünümüzde olmadı dünya markamızda olmadı, cari açığıda sanayi mallarının ithalatı ve ihracatından vererek borcumuz arttı,</p><p></p><p> şimdi bu durumda fakir halkın karnı ucuza doyacak, herkes az maaş olmasına rağmen lüks mal tüketecek, bu nasıl olacak...işte bir kesim milletin karnını ucuza doyuracakki diğer kesimlerin sesi çıkmasın hayat normal gözüksün.... kim yönetirse yönetsin düşülen bu durumda aynısını yapacaktı çünkü başka çaresi yoktur, o zaman üretici başına geleni çekecektir, düzelten olmaz bu durumu ben bunu anlatmaya çalışıyorum.</p><p></p><p>biz tarım ile kalkınma modelini seçmedik hiçbir zaman ve seçseydik üretseydik yinede malımızı alan bir avrupa bir dünya olmazdı, yine ortada kalırdık, bakın rusya domatesi istediği zaman kapıyı kapattımı bir tane domates satamıyorsun, oysa doğal gazı satarken şu kadar yıllık milyar metreküp aldın kullanmasanda parasını vereceksin diyor, sende bana bu kadar domates siparişi verdin mecbur alacaksın diyemiyorsun çünkü sana tarım ürünü sipariş veren hiçbir ülke yok, olmazda, sen satmaya çalışıyorsun alan yok keyfe keder ister alıyor ister almıyor olay bu...avrupa zaten kota koyuyor, AB giriş müzakerelerinde dahi o kadar fasıl görüşürüz ama sizinlen tarım faslını görüşmeden üyelik müzakeresi yürütürüz diyorlardı, yani senin tarımınlan AB ye girsen AB ülkesi olsan bile kimse ilgilenmeyecekti bu ülkedeki üreticinin bundan haberi bile yok...çıkmış üretecemde kazanacam diyip duruyor, arada gaz verirler yönetimdekiler üretin diyen olabilir, o ara gazlarının maksadı günü kurtarmaktır.</p><p></p><p>Kısaca kimsenin hiçbirzaman ilgilenmeyeceği, ama başı sıkışınca az bi gazla üretim yaptırılabilen bir tarım potansiyeli ülkede varken niye uğraşsın kime uğraşmaz, bunu göre görede hala polemik hala tarım yetersizmiş gibi bişeyler kıyaslamalar falan çok saçma gerçekten.</p><p></p><p>haa anlıyorum genç üreticiler çalışıp iyi kazanmak istiyordur, ama bu o kadarda mümkün birşey değil, geniş imkanlarla olabilsede tam manasıyla yinede tatmin etmeyecektir ama gerçekten kısıtlı imkanlarla üreticilik bu ülkede hiç yapılmaz vesselam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1390057, member: 59451"] İthalat rekorunu her alanda kırıyoruz, fakir vatandaşımız var yiyecek ucuz olsun diye uğraşıyor devlet evet ama aynı fakir vatandaş ithal lüks mal tüketiminde hollandanın çok önünde, kişi başı otomobil sayısına baksalar anlayacaklar, onuda geçtim dünyanın en çok araç olan ilk 10 ülkesini sayın deseniz rakamlara google amcadan arattırsanız karşınıza 10. sırada Türkiye çıkacak. Yani araç sayısı bakımından dünyada 10. ülke, ama üzerindeki 9 ülkeninde sayısız otomobil markası var o biçim otomobil hem üretiyor hem dışarı satıyor, sen ise tarımda bişey yapmaya çalışacan, yahu kendi oto markası olmayıp en fazla araç olan ülke sıralamasında 10, olmak ne demek, ekmeğe suya para vermeyecek gidecek oto ya cep tele lüks tüketime verecek bir halka hala çiftçilik yapacaz diye diretmenin anlamı yok, devlette plan program yapmıyor üretin dışarı satalım demiyor, işleyen gıda sektörü oluşturulmuyor daha neye zınarıyor bu üretici anlamadım gitti, halkıyla devletiyle istemiyorlar işte yahu zorlamı. Biz yıllardır sanayileşeceğiz sermaye malı alacaz ara malı alacaz işleyip sanayi malı satacağiz ve böyle kalkınacağız diye yola çıkmış bir ülkeyiz, kalkınma modelimizi çok eski yıllarda seçmişiz, özal gelincede bu modeli serbest pazar ekonomisine girerek daha ilerletmeye çalışan model üzerinden gitmişiz, devlet hep bu yolda teşvikler yatırımlar yapmış şirketlerin önünü açmaya çalışmış, kalkıp tarım ürünü üreteceğiz tarımsal ihracatla kalkınazcağız diye yatırımlar yapmamışız, çünkü tarımla kalkınma seçtiğimiz bir kalkınma modeli değil, Hollanda bunu seçmiştir pazar bulmuştur vs bunlar bizi ilgilendirmez, sonuca bakacaksınız, seçtiğimiz modellede biyere gelemedik sanayi ürünümüzde olmadı dünya markamızda olmadı, cari açığıda sanayi mallarının ithalatı ve ihracatından vererek borcumuz arttı, şimdi bu durumda fakir halkın karnı ucuza doyacak, herkes az maaş olmasına rağmen lüks mal tüketecek, bu nasıl olacak...işte bir kesim milletin karnını ucuza doyuracakki diğer kesimlerin sesi çıkmasın hayat normal gözüksün.... kim yönetirse yönetsin düşülen bu durumda aynısını yapacaktı çünkü başka çaresi yoktur, o zaman üretici başına geleni çekecektir, düzelten olmaz bu durumu ben bunu anlatmaya çalışıyorum. biz tarım ile kalkınma modelini seçmedik hiçbir zaman ve seçseydik üretseydik yinede malımızı alan bir avrupa bir dünya olmazdı, yine ortada kalırdık, bakın rusya domatesi istediği zaman kapıyı kapattımı bir tane domates satamıyorsun, oysa doğal gazı satarken şu kadar yıllık milyar metreküp aldın kullanmasanda parasını vereceksin diyor, sende bana bu kadar domates siparişi verdin mecbur alacaksın diyemiyorsun çünkü sana tarım ürünü sipariş veren hiçbir ülke yok, olmazda, sen satmaya çalışıyorsun alan yok keyfe keder ister alıyor ister almıyor olay bu...avrupa zaten kota koyuyor, AB giriş müzakerelerinde dahi o kadar fasıl görüşürüz ama sizinlen tarım faslını görüşmeden üyelik müzakeresi yürütürüz diyorlardı, yani senin tarımınlan AB ye girsen AB ülkesi olsan bile kimse ilgilenmeyecekti bu ülkedeki üreticinin bundan haberi bile yok...çıkmış üretecemde kazanacam diyip duruyor, arada gaz verirler yönetimdekiler üretin diyen olabilir, o ara gazlarının maksadı günü kurtarmaktır. Kısaca kimsenin hiçbirzaman ilgilenmeyeceği, ama başı sıkışınca az bi gazla üretim yaptırılabilen bir tarım potansiyeli ülkede varken niye uğraşsın kime uğraşmaz, bunu göre görede hala polemik hala tarım yetersizmiş gibi bişeyler kıyaslamalar falan çok saçma gerçekten. haa anlıyorum genç üreticiler çalışıp iyi kazanmak istiyordur, ama bu o kadarda mümkün birşey değil, geniş imkanlarla olabilsede tam manasıyla yinede tatmin etmeyecektir ama gerçekten kısıtlı imkanlarla üreticilik bu ülkede hiç yapılmaz vesselam. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Hollanda'nın tarımsal ihracatı 116 milyar doları aşarak rekor kırdı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt