PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Holstein Besisi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sait beylik" data-source="post: 860884" data-attributes="member: 44689"><p><strong>Ynt: Holstein Besisi</strong></p><p></p><p>arkadaşlar bugün itibariyle yeni dönem besi hayvanları almaya başladım ilk aldığım 3 hayvan 8 aylık ve 220-230kg aralarında bunlara 10 günlük alıştırma döneminden sonra yoğun yemle beslemeye geçicem kullanacağım hammaddeler arpa mısır kepek ptk canlı maya birde optijen ilk dönemde bu 10 günlük dönemde kademele olarak azaltarak 4kg saman 2 kg karma yem iki günde 0,5kg samanı azaltarak en sonunda 2kg saman ve 5kg karma yemle başlıcam besiye hayvanın canlı ağırlıkları arttıkça yemide artıracam burda kullanacağım yem ilk başta 15-16 protein 2550 enerjili orta denemde 14 protein 2700 enerjili son 1,5 aylık dönemdede 13protein 2900 enerji olacak bu besi yemlerinde ilk besi döneminde karma yemlerdeki tane yemlerin oranı %50 ikinci dönemde %60 son dönemdede %73-%75 arasında olacak son besi dönemindeki besi yeminde by pas yağ kullanıcam enerjiyi yükselmet için bu şekilde bir besleme yöntemiyle 6 ayın sonunda 520-540kg canlı ağırlığa ulaşmak istiyorum ...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sait beylik, post: 860884, member: 44689"] [b]Ynt: Holstein Besisi[/b] arkadaşlar bugün itibariyle yeni dönem besi hayvanları almaya başladım ilk aldığım 3 hayvan 8 aylık ve 220-230kg aralarında bunlara 10 günlük alıştırma döneminden sonra yoğun yemle beslemeye geçicem kullanacağım hammaddeler arpa mısır kepek ptk canlı maya birde optijen ilk dönemde bu 10 günlük dönemde kademele olarak azaltarak 4kg saman 2 kg karma yem iki günde 0,5kg samanı azaltarak en sonunda 2kg saman ve 5kg karma yemle başlıcam besiye hayvanın canlı ağırlıkları arttıkça yemide artıracam burda kullanacağım yem ilk başta 15-16 protein 2550 enerjili orta denemde 14 protein 2700 enerjili son 1,5 aylık dönemdede 13protein 2900 enerji olacak bu besi yemlerinde ilk besi döneminde karma yemlerdeki tane yemlerin oranı %50 ikinci dönemde %60 son dönemdede %73-%75 arasında olacak son besi dönemindeki besi yeminde by pas yağ kullanıcam enerjiyi yükselmet için bu şekilde bir besleme yöntemiyle 6 ayın sonunda 520-540kg canlı ağırlığa ulaşmak istiyorum ... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Holstein Besisi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt