PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Hububat boy atmadı, saman zamlandı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="bull trakmarket" data-source="post: 581546" data-attributes="member: 31244"><p><strong>Ynt: Hububat boy atmadı, saman zamlandı</strong></p><p></p><p>Yanlış olan neymiş, herkes herşeyi görüyor biliyor, birde böyle mesnetsiz vede yanlış yönlendirici, üreticiyi suçlayıcı laf edenler yokmu çok kızıyorum.</p><p></p><p> Benim bölgemde hayvancılığın biteli çok uzun zaman oldu, evet buna bağlı olarak ne saman makinemiz kaldı ne balya makinemiz duruyor, hepsini sattık savdık, sonuçtada tarlamızdaki sapı balya yapmak için gelene verdiğimiz senede oldu, sapına tarla biçtirdiğimizde, çünkü artık köylerimizde eskisi gibi sap saman ihtiyacı denen bişey yok denecek kadar azdır.</p><p></p><p> Şimdi ben tarladaki sapı samanı ne yapayım? bu senede biçerciye verdim gitti, piyasa neyse biçimden düşersin dedk anlaştık, son beş onyıldaki gibi bir anlaşma yani, yok saman artmışmış yok balya fiyatı uçmuşmuş beni ilgilendirmez, çünkü ben kendim değerlendiremiyorum, balya yada saman yapıp satmıyorumki.</p><p></p><p> Sapı samanı alan biçercide balya makineside var, balya yapıyor stoklamıyor hemen gelene satıyor fiyat neyse gidiyor işte, hatta tarladan balya kamyonu, biçerdöver, balya makinesi, benim traktör ve römork, birde ekin yüklediğim kamyon hep beraber çıktık bu sene, anında görüntü ortalık tertemiz sen sağ ben selamet hesabı oldu.</p><p></p><p> Yani kısaca kamyoncu gelir balayı satın alır gider ihtiyaç olan yere götürür satar, ben satmam ben üreticiyim ama sap ve balya konusunda en ufak bir fiyat pazarlığım vede ağzımdan çıkmış bir rakam olmadı, olmazda.Fiyatı belirleyen alıcıyla balyayı uğraşıp masraf eden belirliyor, alan razı satan razı bananeki?</p><p></p><p> Şimdi kalkıpda ben tarla bitkisi üreticisi olarak, hayvancılıkla uğraşana ne gibi bir zararım olmuşturki bu sene, benmi fahiş fiyata balya yada saman satmışım, kel alaka diye ben buna derim.</p><p></p><p> Şunu kısa ve net söyleyeimde içim rahat etsin, bu ülkede çiftçilerin birbirine yardımcı olması lazım diyerek beyanat veren kişiden ziraat odası başkanı falan olmaz, topu ona buna atarak oda başkanlığı yapmak iş değildir, helede milleti birbirine düşürecek şekilde beyanat vermek hiç başkan işi değildir, herkes yerini bilecek, öyle kuru gürültüye açıklama yapılmaz, görende iş yapıyor sanacak, işe yarıyor bu adam sanacak, laf olsun torba dolsun açıklamalara sinirleniyorum, git bi gör piyasa nasıl oluşuyor gör, ondan sonra beyanat ver başkan, sana yakışanı yap, çalış araştır bilgi sahibi ol ondan sonra o koltuğun o makamın gereğini yerine getir, öyle açıklama yap tamammı, adamın sinirlerini altüst etme.</p><p></p><p> Bu kadarda olmaz gece gece sinirlendim ama hakedene gerekli cevap hiçolmazsa forumda verilmeli diye düşünüyorum.yoksa meydan boş sallayan sallayan oldu, suçlu yine üretici olacak bakın siz şu işe, tövbe tövbe.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bull trakmarket, post: 581546, member: 31244"] [b]Ynt: Hububat boy atmadı, saman zamlandı[/b] Yanlış olan neymiş, herkes herşeyi görüyor biliyor, birde böyle mesnetsiz vede yanlış yönlendirici, üreticiyi suçlayıcı laf edenler yokmu çok kızıyorum. Benim bölgemde hayvancılığın biteli çok uzun zaman oldu, evet buna bağlı olarak ne saman makinemiz kaldı ne balya makinemiz duruyor, hepsini sattık savdık, sonuçtada tarlamızdaki sapı balya yapmak için gelene verdiğimiz senede oldu, sapına tarla biçtirdiğimizde, çünkü artık köylerimizde eskisi gibi sap saman ihtiyacı denen bişey yok denecek kadar azdır. Şimdi ben tarladaki sapı samanı ne yapayım? bu senede biçerciye verdim gitti, piyasa neyse biçimden düşersin dedk anlaştık, son beş onyıldaki gibi bir anlaşma yani, yok saman artmışmış yok balya fiyatı uçmuşmuş beni ilgilendirmez, çünkü ben kendim değerlendiremiyorum, balya yada saman yapıp satmıyorumki. Sapı samanı alan biçercide balya makineside var, balya yapıyor stoklamıyor hemen gelene satıyor fiyat neyse gidiyor işte, hatta tarladan balya kamyonu, biçerdöver, balya makinesi, benim traktör ve römork, birde ekin yüklediğim kamyon hep beraber çıktık bu sene, anında görüntü ortalık tertemiz sen sağ ben selamet hesabı oldu. Yani kısaca kamyoncu gelir balayı satın alır gider ihtiyaç olan yere götürür satar, ben satmam ben üreticiyim ama sap ve balya konusunda en ufak bir fiyat pazarlığım vede ağzımdan çıkmış bir rakam olmadı, olmazda.Fiyatı belirleyen alıcıyla balyayı uğraşıp masraf eden belirliyor, alan razı satan razı bananeki? Şimdi kalkıpda ben tarla bitkisi üreticisi olarak, hayvancılıkla uğraşana ne gibi bir zararım olmuşturki bu sene, benmi fahiş fiyata balya yada saman satmışım, kel alaka diye ben buna derim. Şunu kısa ve net söyleyeimde içim rahat etsin, bu ülkede çiftçilerin birbirine yardımcı olması lazım diyerek beyanat veren kişiden ziraat odası başkanı falan olmaz, topu ona buna atarak oda başkanlığı yapmak iş değildir, helede milleti birbirine düşürecek şekilde beyanat vermek hiç başkan işi değildir, herkes yerini bilecek, öyle kuru gürültüye açıklama yapılmaz, görende iş yapıyor sanacak, işe yarıyor bu adam sanacak, laf olsun torba dolsun açıklamalara sinirleniyorum, git bi gör piyasa nasıl oluşuyor gör, ondan sonra beyanat ver başkan, sana yakışanı yap, çalış araştır bilgi sahibi ol ondan sonra o koltuğun o makamın gereğini yerine getir, öyle açıklama yap tamammı, adamın sinirlerini altüst etme. Bu kadarda olmaz gece gece sinirlendim ama hakedene gerekli cevap hiçolmazsa forumda verilmeli diye düşünüyorum.yoksa meydan boş sallayan sallayan oldu, suçlu yine üretici olacak bakın siz şu işe, tövbe tövbe. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Hububat boy atmadı, saman zamlandı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt