PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Hububat boy atmadı, saman zamlandı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="bull trakmarket" data-source="post: 581548" data-attributes="member: 31244"><p><strong>Ynt: Hububat boy atmadı, saman zamlandı</strong></p><p></p><p>Şunu söyliyim, geçen yılda aynı şekilde tarlalarımın sapını verdim biçen arkadaşa, babamın oğlu değil, fiyat şu olur bu olur demedim dememde, tarlaların yarısının sapını aldı, iyisini aldı işine geleni aldı kurtarırını aldı kurtarmayanını bıraktı, kalanlar tarlada kaldı, geçen yıl bereket vardı 40 dönümden 800-900 balya çıkan yerler vardı, bu yıl 40 dönümden 100 bilemedin 200 balya çıktı çıkmadı, yani geçtiğimiz yılın yarısındanda az bir sap olayı vardı tarlalarda, ondan önceki yıl zaten olduğu gibi kaldı tarlada.</p><p></p><p> Velhasılı, tarlanın sapı için fiyat belirleyen zaten yok, alıcısı varsa alıyor piyasa neyse konuşuluyor biçim hesabından düşülür herkez işine bakar, bu yıl kamyoncu geliyor balya bağlayanın kolunu koparacaklar gözümün önünde balyacı 6,5 diyor kamyoncular biri 7 diğeri 7,5 diyor adamın kolu kopacak çekiştiryolar, yani bunda ben seyirciyim zaten bana düşmez konuşmak, bağlamaya uğraşan masraf eden balyayı taşıyıp ihtiyacı olana götürüp satanlar piyasayı belirliyor, bu her zaman böyledir.</p><p> Seneyede böyle olacak, ben demiycemki sapımın fiyatı şu al kardeşim ver bana illaki şu kadar para, saçmalık olur, bu işi yapanlar piyasayı maliyet artı arz talebe göre belirliyor görüyorum, fiyat otomatikman piyasa ne derse o şekilde oluşuyor, kimsede bunun önünde duramaz, dururum diyen yalan söyler, piyasa ne derse o olur.</p><p></p><p> bu durumda kalkıp belirli bir kesimi suçlayıcı beyanat vermek, sanki oluşan piyasadan üreticinin suçu varmış gibi konuşmak son derece yanlıştır, alan almış satan satmışmı tamam olay bitmiş, sen eğerki bu drumdan hoşnut değilsen yaparsın bilimsel çalışmanı, alırsın önlemlerini, kimseye laf sokmadan ülke genelinde bir fiyat istikrarı oluşmasını sağlarsan, işte o zaman sen başkansın, yada başkanlarsınızdır, odalar birliği ile varmı böyle bir çalışmanız? yok.... o zaman ne demeye beyanat veriyorsun, sus oturda cehaletin çıkmasın ortaya, yada kalkın çalışın bişeyler yapın artık, fiyat istikrarını tüm ürünlerde sağlamaya çalışın, yapamıyorsanız batıda örneklerini inceleyin hiçbişey bilmiyorsanız kopya çekin yine bu durum yaşanmaz, ama artık üreticiyi birbirine düşerecek vede üreticiyi suçlayacak beyanat verilmesin, o kadar okumuş dokumuşu varken tarlada üretim için canını dişine takan, her imkanı değerlendirmek için can atan kesimi suçlayıp durmayın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bull trakmarket, post: 581548, member: 31244"] [b]Ynt: Hububat boy atmadı, saman zamlandı[/b] Şunu söyliyim, geçen yılda aynı şekilde tarlalarımın sapını verdim biçen arkadaşa, babamın oğlu değil, fiyat şu olur bu olur demedim dememde, tarlaların yarısının sapını aldı, iyisini aldı işine geleni aldı kurtarırını aldı kurtarmayanını bıraktı, kalanlar tarlada kaldı, geçen yıl bereket vardı 40 dönümden 800-900 balya çıkan yerler vardı, bu yıl 40 dönümden 100 bilemedin 200 balya çıktı çıkmadı, yani geçtiğimiz yılın yarısındanda az bir sap olayı vardı tarlalarda, ondan önceki yıl zaten olduğu gibi kaldı tarlada. Velhasılı, tarlanın sapı için fiyat belirleyen zaten yok, alıcısı varsa alıyor piyasa neyse konuşuluyor biçim hesabından düşülür herkez işine bakar, bu yıl kamyoncu geliyor balya bağlayanın kolunu koparacaklar gözümün önünde balyacı 6,5 diyor kamyoncular biri 7 diğeri 7,5 diyor adamın kolu kopacak çekiştiryolar, yani bunda ben seyirciyim zaten bana düşmez konuşmak, bağlamaya uğraşan masraf eden balyayı taşıyıp ihtiyacı olana götürüp satanlar piyasayı belirliyor, bu her zaman böyledir. Seneyede böyle olacak, ben demiycemki sapımın fiyatı şu al kardeşim ver bana illaki şu kadar para, saçmalık olur, bu işi yapanlar piyasayı maliyet artı arz talebe göre belirliyor görüyorum, fiyat otomatikman piyasa ne derse o şekilde oluşuyor, kimsede bunun önünde duramaz, dururum diyen yalan söyler, piyasa ne derse o olur. bu durumda kalkıp belirli bir kesimi suçlayıcı beyanat vermek, sanki oluşan piyasadan üreticinin suçu varmış gibi konuşmak son derece yanlıştır, alan almış satan satmışmı tamam olay bitmiş, sen eğerki bu drumdan hoşnut değilsen yaparsın bilimsel çalışmanı, alırsın önlemlerini, kimseye laf sokmadan ülke genelinde bir fiyat istikrarı oluşmasını sağlarsan, işte o zaman sen başkansın, yada başkanlarsınızdır, odalar birliği ile varmı böyle bir çalışmanız? yok.... o zaman ne demeye beyanat veriyorsun, sus oturda cehaletin çıkmasın ortaya, yada kalkın çalışın bişeyler yapın artık, fiyat istikrarını tüm ürünlerde sağlamaya çalışın, yapamıyorsanız batıda örneklerini inceleyin hiçbişey bilmiyorsanız kopya çekin yine bu durum yaşanmaz, ama artık üreticiyi birbirine düşerecek vede üreticiyi suçlayacak beyanat verilmesin, o kadar okumuş dokumuşu varken tarlada üretim için canını dişine takan, her imkanı değerlendirmek için can atan kesimi suçlayıp durmayın. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Hububat boy atmadı, saman zamlandı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt