PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
Hububatta Tek Diskli mi Baltalı mı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ziyaretci96" data-source="post: 1206009" data-attributes="member: 69588"><p>İrtem ya da güngör gibi büyük markalar neden diskli üretim yapıyorlar?</p><p></p><p>Biz sabahtan beri yanlış bir şeyi tartışıyoruz. </p><p>Benim yanımda baltalı mibzerle ekim yapan komşunun tohum çıkışı berbat olmuş. Sebebi ise mibzer bir kere çok eski,toprak işlemesi iyi yapılmamış yani burdaki olumsuzluk baltalı mibzerin kötü olduğu anlamına gelmez. Tam tersini düşünelim çok iyi hazırlanmış bir tarlada diskli mibzerle ekim yapılmış ama çıkış alakısız olmuş,burda ise akla diskli mibzerin kötü olduğu gelmemeli. Sorun ekici ayakların yapısıyla alakalı değil,tamamen ekim yaptığınız makine ile alakalıdır. </p><p>Bu yüzden diskli iyidir,baltalı kötüdür diyemeyiz. Ekici ayak yapısını bölgesel farklılık olarak görmeliyiz.</p><p>Soğuk iklimlerde tohumu arzuladığımız derinliğe atabilmemiz için baltalı ayak kullanmamız daha doğru olur.</p><p>Ilıman ya da yarı ılıman bölgelerde,hele birde tohum yatağı iyi hazırlanmamışsa diskli mibzer kullanılabilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci96, post: 1206009, member: 69588"] İrtem ya da güngör gibi büyük markalar neden diskli üretim yapıyorlar? Biz sabahtan beri yanlış bir şeyi tartışıyoruz. Benim yanımda baltalı mibzerle ekim yapan komşunun tohum çıkışı berbat olmuş. Sebebi ise mibzer bir kere çok eski,toprak işlemesi iyi yapılmamış yani burdaki olumsuzluk baltalı mibzerin kötü olduğu anlamına gelmez. Tam tersini düşünelim çok iyi hazırlanmış bir tarlada diskli mibzerle ekim yapılmış ama çıkış alakısız olmuş,burda ise akla diskli mibzerin kötü olduğu gelmemeli. Sorun ekici ayakların yapısıyla alakalı değil,tamamen ekim yaptığınız makine ile alakalıdır. Bu yüzden diskli iyidir,baltalı kötüdür diyemeyiz. Ekici ayak yapısını bölgesel farklılık olarak görmeliyiz. Soğuk iklimlerde tohumu arzuladığımız derinliğe atabilmemiz için baltalı ayak kullanmamız daha doğru olur. Ilıman ya da yarı ılıman bölgelerde,hele birde tohum yatağı iyi hazırlanmamışsa diskli mibzer kullanılabilir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
Hububatta Tek Diskli mi Baltalı mı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt