PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
Hububatta Tek Diskli mi Baltalı mı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ziyaretci96" data-source="post: 1206108" data-attributes="member: 69588"><p>Avrupada da diskli mibzerler çok tercih ediliyor. Ayrıca irtem,hms ve güngör gibi markalarında diskli mibzer üretim payı epeyce geniş ve üretilen diskli mibzerlerin tamamı üniversal tip. </p><p>Mibzer almak isteyen bir çiftci burdaki yorumlarımızı okursa çiftçiliği bırakır. "Baltalı iyidir, diskli kötüdür" demek yanlış olur. Fakat çekilir tip olan mekanik mibzerlerin sorunlu olduğu bir gerçek, bunlarda ayar için dişli sistemi kaydırılarak ekim ayarı yapılıyor. Yalnız bununda çaresi üniversal tip diskli mibzer tercih etmektir.</p><p>Gel gelelim benim gibi toprak işlemesini az yapan bir çiftçi baltalı alırsa herhalde anızı yakmaktan başka bir çaresi kalmıyor. Hele birde pahalı mazot söz konusu olunca,gerçi hükümetimiz sözde onunda yarısını veriyor ama yinede iyi düşünmek gerekir. </p><p></p><p>Ben bu yıl çamurlu dediğiniz toprağa,kuruya ve felaket derecede taşlı olan yere ekim yaptım,görüntüleri burda paylaştım siz karar verin.</p><p>Ayar konusunda çektiğim sıkıntıyı 3-4 yıl sonra irtem 23'lü tek diskli olan üniversal makineyi alarak kurtulacam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci96, post: 1206108, member: 69588"] Avrupada da diskli mibzerler çok tercih ediliyor. Ayrıca irtem,hms ve güngör gibi markalarında diskli mibzer üretim payı epeyce geniş ve üretilen diskli mibzerlerin tamamı üniversal tip. Mibzer almak isteyen bir çiftci burdaki yorumlarımızı okursa çiftçiliği bırakır. "Baltalı iyidir, diskli kötüdür" demek yanlış olur. Fakat çekilir tip olan mekanik mibzerlerin sorunlu olduğu bir gerçek, bunlarda ayar için dişli sistemi kaydırılarak ekim ayarı yapılıyor. Yalnız bununda çaresi üniversal tip diskli mibzer tercih etmektir. Gel gelelim benim gibi toprak işlemesini az yapan bir çiftçi baltalı alırsa herhalde anızı yakmaktan başka bir çaresi kalmıyor. Hele birde pahalı mazot söz konusu olunca,gerçi hükümetimiz sözde onunda yarısını veriyor ama yinede iyi düşünmek gerekir. Ben bu yıl çamurlu dediğiniz toprağa,kuruya ve felaket derecede taşlı olan yere ekim yaptım,görüntüleri burda paylaştım siz karar verin. Ayar konusunda çektiğim sıkıntıyı 3-4 yıl sonra irtem 23'lü tek diskli olan üniversal makineyi alarak kurtulacam. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
Hububatta Tek Diskli mi Baltalı mı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt