PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Humik asit efsane mi gerçek mi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mehmet22atay" data-source="post: 1380401" data-attributes="member: 85008"><p>ne kadar doğrudur bilmem ama benim mantığım şunu söylüyor lütfen yanlışım olursa düzeltin hümik asit (HM) organik maddece zengin leonarditten potasyum hidroksitle yapılıyor ve içindeki ornaik madde ve humic fulvic asidi çözerek sıvı hale getiriyor benim denememe göresi yapraktan yerince çok kötü durumda olan bitkiyi azcık destekliyor ama çok büyük fark değil yani dekarda maliyet 10 tl yi geçecekse yapmaya değmeyecek ölçüde toprağa 5 10 l bile uygulansa o kadar toparağı ort 20 30 cm işliyoruz ne kadar etkisi olur bilemem denemedim ama fazla etkileyeceğini düşünmüyorum leonardit madenini direk kullanmak mantıklı gibi geliyor dekar 150 300 kg arası leonardik cidden fark ettiriyor işleme kolaylığı ve sus tutma kapasitesi olarak ancak oda hayvan gübresi gibi 2 3 yıllarında etkisi güzel oluyor leonarditi direk toprağa uygulamak bence daha mantıklı faydası var mı bence var kökü sağlamlaştırdığınıda düşünüyorum topraklarımızı cidden yorduk müdavemesiz ekim gereksiz toprak işleme kimyasal gübre kullanımı ve zehirler topraklarımızı artık güçlendirip zor para kazandığımız şu sıralarda geçim kaynağımızı daha da kaybetmeyelim bence en etkilki toprak çözğmler yanmış hayvan gübreleri yeşil gübreleme ve düzgün müdaveme hele hele bezelye veya fiği ekip toprağa karıştırarak yapılan bakım cidden toprağı bir iki yıl içinde kendine getiriyor zaten çoğumuz düşük verimlerle çalışıyoruz 1 yol nadas bırakan kişilerde mevcut bir kere denense tarla boş kalmak yerine bunu ekip karıştırarak çok kaliteli hale gelebilir iyi akşamlar</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mehmet22atay, post: 1380401, member: 85008"] ne kadar doğrudur bilmem ama benim mantığım şunu söylüyor lütfen yanlışım olursa düzeltin hümik asit (HM) organik maddece zengin leonarditten potasyum hidroksitle yapılıyor ve içindeki ornaik madde ve humic fulvic asidi çözerek sıvı hale getiriyor benim denememe göresi yapraktan yerince çok kötü durumda olan bitkiyi azcık destekliyor ama çok büyük fark değil yani dekarda maliyet 10 tl yi geçecekse yapmaya değmeyecek ölçüde toprağa 5 10 l bile uygulansa o kadar toparağı ort 20 30 cm işliyoruz ne kadar etkisi olur bilemem denemedim ama fazla etkileyeceğini düşünmüyorum leonardit madenini direk kullanmak mantıklı gibi geliyor dekar 150 300 kg arası leonardik cidden fark ettiriyor işleme kolaylığı ve sus tutma kapasitesi olarak ancak oda hayvan gübresi gibi 2 3 yıllarında etkisi güzel oluyor leonarditi direk toprağa uygulamak bence daha mantıklı faydası var mı bence var kökü sağlamlaştırdığınıda düşünüyorum topraklarımızı cidden yorduk müdavemesiz ekim gereksiz toprak işleme kimyasal gübre kullanımı ve zehirler topraklarımızı artık güçlendirip zor para kazandığımız şu sıralarda geçim kaynağımızı daha da kaybetmeyelim bence en etkilki toprak çözğmler yanmış hayvan gübreleri yeşil gübreleme ve düzgün müdaveme hele hele bezelye veya fiği ekip toprağa karıştırarak yapılan bakım cidden toprağı bir iki yıl içinde kendine getiriyor zaten çoğumuz düşük verimlerle çalışıyoruz 1 yol nadas bırakan kişilerde mevcut bir kere denense tarla boş kalmak yerine bunu ekip karıştırarak çok kaliteli hale gelebilir iyi akşamlar [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Humik asit efsane mi gerçek mi?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt