PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Humik asit efsane mi gerçek mi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Dr.Kimyager" data-source="post: 1380597" data-attributes="member: 87415"><p>Merhab</p><p></p><p>merhaba,</p><p>Hayvan gübresi desteğinize katılıyorum ancak humik asit hakkındaki görüşünüze katılmıyorum. Mililitre ölçüsünde ilaçları veya hormonları koca tarlaya uyguluyorsunuz. Etkisini görüyorsunuz. Bu nedenle düz mantıkla sadece miktar az , iş yapmaz gibi bir düşünce doğru bir mantık değildir. İşleyiş ve mekanizma kütleye göre çalışmamaktadır. toprak canlı bir yapıdır. Yüzeye attıgınız üre bitki tarafından nasıl alınabiliyorsa , humik asit te kök bölgesine kadar ulaşmakta ve Toprağı düzenlemekte. Mikro organizma faaliyetlerine kadar destekleyen bir üründür.Bu nedenle tüm tarlaya uygulamayı tavsiye ediyoruz. Humik asitle ilgili cok yazı var internette de bulabilirsiniz. Leonardit menşeli olduğu sürece etki görülmekte. Geleneksel yollarla yapılmış sıvı humik asitte doğal hormonlar bulunur. Ayrıca toprak düzenleyici etkisi ile ilgili olumlu görüş belirten yüzlerce makale , deneme ve çiftçi mevcut. Leonardit menşeli humik asiti öncelikle topraktan öneriyoruz. Zaten toprağın gübresidir. Yapraktan da etki görülür ama leonardit içindeki hormonların oranı köklendirmeye daha müsaittir. Ancak yeşil aksam için gereken hormon türlerinide içerir. Toz leonarditi uygulamak da iyi bir tercih ancak toprakta çözünmesi ve çalışması zaman almakta. Uygulama zorluğu, kullanılan leonarditin kalitesi, ağır metal içeriği vs gibi faktörleri değerlendirmek gerekir. Toz leonarditi de üretim izni olan tescilli firmalardan alırsanız kalite ve ağır metal konusunu bir nebze çözebilirsiniz. Hayvan gübresi içinde de humik asit mevcut. Solucan gübresinde de var mesela. Humik asite toprağın sütü demeleri de humuslu toprağın ana maddesi olduğu içindir. Leonardit menşeli alın veya yapın kendiniz kullanın. Hayvan gübresi de leonarditte kullanın. Dediginiz gibi toprağı düzeltmek gerek ve bu işin yolları bu üçünden geçmekte. Ancak dedigim gibi kaliteLi LEONARDİT ve leonardit MENŞELİ sıvı humik asit olmalı. Piyasada bitkisel menşeli ürünler mevcut. pH 4-6 arasında satılır.bunlar fulvik asittir küçük moleküllüdür ve toprak düzenleyici etkisi yoktur. Yapraktan kullanılabilir ancak. </p><p>ve yukarıda bahsettiğim hormonları İÇERMEZ. Üretim izinli, lisanslı firmaların bakanlık onaylı ürünlerini tercih ederseniz daha az yanılırsınız. Leonardit menşeli ürünün türü SIVI HUMİK ASİT yazar. Sınıfıda ORGANİK KAYNAKLI DİĞER ÜRÜNLER olarak tescil alınır. Bu forumda bir başka başlıkta humik asit ile ilgili bilgiler paylaşılmış. Onları da okursanız aklınızdaki soruların cevaplarını bulabilirsiniz.</p><p>İyi toprak iyi ürün demektir</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dr.Kimyager, post: 1380597, member: 87415"] Merhab merhaba, Hayvan gübresi desteğinize katılıyorum ancak humik asit hakkındaki görüşünüze katılmıyorum. Mililitre ölçüsünde ilaçları veya hormonları koca tarlaya uyguluyorsunuz. Etkisini görüyorsunuz. Bu nedenle düz mantıkla sadece miktar az , iş yapmaz gibi bir düşünce doğru bir mantık değildir. İşleyiş ve mekanizma kütleye göre çalışmamaktadır. toprak canlı bir yapıdır. Yüzeye attıgınız üre bitki tarafından nasıl alınabiliyorsa , humik asit te kök bölgesine kadar ulaşmakta ve Toprağı düzenlemekte. Mikro organizma faaliyetlerine kadar destekleyen bir üründür.Bu nedenle tüm tarlaya uygulamayı tavsiye ediyoruz. Humik asitle ilgili cok yazı var internette de bulabilirsiniz. Leonardit menşeli olduğu sürece etki görülmekte. Geleneksel yollarla yapılmış sıvı humik asitte doğal hormonlar bulunur. Ayrıca toprak düzenleyici etkisi ile ilgili olumlu görüş belirten yüzlerce makale , deneme ve çiftçi mevcut. Leonardit menşeli humik asiti öncelikle topraktan öneriyoruz. Zaten toprağın gübresidir. Yapraktan da etki görülür ama leonardit içindeki hormonların oranı köklendirmeye daha müsaittir. Ancak yeşil aksam için gereken hormon türlerinide içerir. Toz leonarditi uygulamak da iyi bir tercih ancak toprakta çözünmesi ve çalışması zaman almakta. Uygulama zorluğu, kullanılan leonarditin kalitesi, ağır metal içeriği vs gibi faktörleri değerlendirmek gerekir. Toz leonarditi de üretim izni olan tescilli firmalardan alırsanız kalite ve ağır metal konusunu bir nebze çözebilirsiniz. Hayvan gübresi içinde de humik asit mevcut. Solucan gübresinde de var mesela. Humik asite toprağın sütü demeleri de humuslu toprağın ana maddesi olduğu içindir. Leonardit menşeli alın veya yapın kendiniz kullanın. Hayvan gübresi de leonarditte kullanın. Dediginiz gibi toprağı düzeltmek gerek ve bu işin yolları bu üçünden geçmekte. Ancak dedigim gibi kaliteLi LEONARDİT ve leonardit MENŞELİ sıvı humik asit olmalı. Piyasada bitkisel menşeli ürünler mevcut. pH 4-6 arasında satılır.bunlar fulvik asittir küçük moleküllüdür ve toprak düzenleyici etkisi yoktur. Yapraktan kullanılabilir ancak. ve yukarıda bahsettiğim hormonları İÇERMEZ. Üretim izinli, lisanslı firmaların bakanlık onaylı ürünlerini tercih ederseniz daha az yanılırsınız. Leonardit menşeli ürünün türü SIVI HUMİK ASİT yazar. Sınıfıda ORGANİK KAYNAKLI DİĞER ÜRÜNLER olarak tescil alınır. Bu forumda bir başka başlıkta humik asit ile ilgili bilgiler paylaşılmış. Onları da okursanız aklınızdaki soruların cevaplarını bulabilirsiniz. İyi toprak iyi ürün demektir [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Humik asit efsane mi gerçek mi?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt