PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Hümik Asit kullanımı nasıl en verimli ? Topraktan ? Tohumdan ? Yapraktan ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="doganbey1" data-source="post: 948649" data-attributes="member: 919"><p><strong>Ynt: Hümik Asit kullanımı nasıl en verimli ? Topraktan ? Tohumdan ? Yapraktan ?</strong></p><p></p><p>Benim konuya değinmişsin kardeşim. Neyse sizlere bir son dakika havadisi vereyim. Nasip olursa bu senenin son yarısında Humik-Fulvik Asit üretim merkezini açacağım. Hemen hemen her bitkide de denemelere başlayacağız. Hatta nasip olursa Keşanda mısır tarlasında bir deneme bu yaz yapılacak. Öncelikle;</p><p>Humik ve Fulvik asit nedir?</p><p>Humik ve fulvik asit organik yapılı bir maddedir. Humik asit çok uzun sürelerde oluşmaktadır. Milyon yıl diyebiliriz. Fulvik asit ise daha az süreli, hatta organik bitki artıklarından da oluştuğu öne sürülmektedir. Birçok şeye faydaları vardır. Tıptan tutun, otomotiv endüstrisi, tarıma kadar gider. </p><p>Leonardit Nedir?</p><p>Leonardir bir tür madendir. Humik ve fulvik asitlerin hammadde kaynağıdır. Çoğu yerde linyit ile karıştırılır vey işlerine öyle geldiği için söylenilebilir. Ama leonardit ayrı bir madendir. Toprağa atarsınız ama etkisini çok uzun sürede çok yavaş bir şekilde görürsünüz. Yani 1000 ton leonarditten SAF halde 10-20 kg humik ve fulvik asit çıkıyorsa düşünün ki bunun faydası ne kadar sürede etkili olacaktır.</p><p></p><p></p><p>Gelelim piyasada satılan çözeltilere. Bu çözeltiler Humik asit diye satılmaktadır. En büyük yanlışda burada yapılıyor. Bu çözeltilerin içinde hem humik asitler hemde fulvik asitler vardır. O yüzden ben bunlara humik fulvik çözelti demekteyim. </p><p></p><p>Humik Fulvik asitlerin faydası tartışılamaz. Gereksiz diyen arkadaşlar denedikleri zaman farkı görüyorlar ve devamlı kullanıyorlar. Şimdi şuna değinelim. Bu çözeltilerin kaliteli olanları var birde kalitesiz olanları vardır arkadaşlar. Sonuçta hammadde leonardit nasıl kalitesiz olacak diye sorabilirsiniz. Şöyle izah edeyim. Humik ve fulvik çözeltiyi; </p><p>* leonardit</p><p>* linyit</p><p>* gidya</p><p>* torf-turba dan elde edebilirsiniz fakat bunların içinde en verimli olanı leonardittir. Fabrikalarda gerek maliyetten kaçmak için gerek de milleti kazıklamak için bazı iş yerleri filtre etmeden direk basit yöntemlerle süzme işlemi gerçekleştiriyor ve bidonlayıp satıyor. Buna dikkat etmek gerek. Yoksa pülverizatörleriniz damlama filtreleriniz heba olabilir. Önemli olan kaliteli, güvenilir marka kullanımıdır. Birde bidonların diplerine iyi bakmak gerekiyor. Eğer dipte katı partiküller varsa onları sakın ola kullanmayın. Katı partikülleri süzerek atın. Ayrıca leonarditten elde edilecek olan çözeltiyi dha az maliyet için farklı hile yollarına başvuranlarda var. Bunlar toprağınızın yapısını bozabiliyor. Günü geldiğinde bunlarıda açıklarım.</p><p></p><p></p><p>Humik Fulvik Çözeltiyi nasıl kullanmalıyım?</p><p>Arkadaşlar adı üzerinde TOPRAK DÜZENLEYİCİ. Bu ürünleri toprağa uygulamalısınız ki tam verimi alın. Toprağada 5.6 litre çözeltiyi 40 litre su ile karıştırıp bir dekar için kullanabilirsiniz. Toprağa uyguladıktan sonra ekeceğiniz ürünü kaç cm ' e ekecekseniz ona uygun ölçüde karıştırmalısınız. </p><p></p><p>Humik fulvik asit çözelti pahalı mı?</p><p>Arkadaşlar bunu da şu şekilde cevaplayayım. Nasip olursa ben işletmemi kurarsam litresini 8-10 TL arasında o zamanki şartlara göre satmayı planlıyorum. Nedeni ise benim kullanacağım Üretimde sadece bir filtre makinası olan Dekantörün fiyatı 100.000 TL. Varın gerisini sizler düşünün. Bir yemek masası kadar olan bu alet ne yazık ki pahalı. Hal böyle olunca maliyet yükseliyor. Ha ben bunu kullanmasam olur mu olur. Ama sonra bana ve sülaleme çok küfredersiniz. Çünkü her kullanımda istenmeyen katı partiküller sizlerin başlarını belaya sokar. Amerikadan gelen ithal ürünün litresi ise 15 TL. Yaptığım analizlere göre benim ürettiğim ithal gelen üründen daha kaliteli. 5 lirayada litresini alabilirsiniz. Ama şunu unutmayın. İnsanları çok kolay kandırabilen bir sektördür bu. Suya mavi ve kırmızı boyayı katıp satan mı dersiniz, toprağı suyla karıştırıp sayan mı dersiniz çok şeylerle karşılaştım bu süreçte. Onun için dikkat edin. Analizlerini inceleyin. Ne kullandığınızı iyi bilin ve daima sorun soruşturun. </p><p></p><p>Benim bu zamana kadar gözlemlediğim etkileri şunlardı;</p><p>* Biberde sağlam gövde yapısı ve 2 hafta önce ürün alımı(Kasım sonuna kadar biber toplandı)</p><p>* Domateste sağlam kök ve gövde yapısı, ayrıca dallanmanın fazla olması</p><p>* Patlıcanda daha fazla meyve tutumu ve göze hitap eden ürün eldesi</p><p>* Mısırda tane doluluğu ve sağlam bir gövde,</p><p></p><p>Diğer bitkileride deneyeceğim. Bu uzun ve meşakkatli bir süreç. Allah yardım ederse nasip olursa üretime başladığım an sizlerinde desteğiyle farkı göreceğiz. İnşallah başarılı oluruz tümden. LÜTFEN PİŞMAN OLMAMANIZ İÇİN MERDİVEN ALTI ÜRETİMLERDEN UZAK DURUN. 3 KURUŞ UCUZ DİYE SAKIN OLA ALDANMAYIN. DESTEK İSTEYİN. Her türlü sorunuza cevap verebilirim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="doganbey1, post: 948649, member: 919"] [b]Ynt: Hümik Asit kullanımı nasıl en verimli ? Topraktan ? Tohumdan ? Yapraktan ?[/b] Benim konuya değinmişsin kardeşim. Neyse sizlere bir son dakika havadisi vereyim. Nasip olursa bu senenin son yarısında Humik-Fulvik Asit üretim merkezini açacağım. Hemen hemen her bitkide de denemelere başlayacağız. Hatta nasip olursa Keşanda mısır tarlasında bir deneme bu yaz yapılacak. Öncelikle; Humik ve Fulvik asit nedir? Humik ve fulvik asit organik yapılı bir maddedir. Humik asit çok uzun sürelerde oluşmaktadır. Milyon yıl diyebiliriz. Fulvik asit ise daha az süreli, hatta organik bitki artıklarından da oluştuğu öne sürülmektedir. Birçok şeye faydaları vardır. Tıptan tutun, otomotiv endüstrisi, tarıma kadar gider. Leonardit Nedir? Leonardir bir tür madendir. Humik ve fulvik asitlerin hammadde kaynağıdır. Çoğu yerde linyit ile karıştırılır vey işlerine öyle geldiği için söylenilebilir. Ama leonardit ayrı bir madendir. Toprağa atarsınız ama etkisini çok uzun sürede çok yavaş bir şekilde görürsünüz. Yani 1000 ton leonarditten SAF halde 10-20 kg humik ve fulvik asit çıkıyorsa düşünün ki bunun faydası ne kadar sürede etkili olacaktır. Gelelim piyasada satılan çözeltilere. Bu çözeltiler Humik asit diye satılmaktadır. En büyük yanlışda burada yapılıyor. Bu çözeltilerin içinde hem humik asitler hemde fulvik asitler vardır. O yüzden ben bunlara humik fulvik çözelti demekteyim. Humik Fulvik asitlerin faydası tartışılamaz. Gereksiz diyen arkadaşlar denedikleri zaman farkı görüyorlar ve devamlı kullanıyorlar. Şimdi şuna değinelim. Bu çözeltilerin kaliteli olanları var birde kalitesiz olanları vardır arkadaşlar. Sonuçta hammadde leonardit nasıl kalitesiz olacak diye sorabilirsiniz. Şöyle izah edeyim. Humik ve fulvik çözeltiyi; * leonardit * linyit * gidya * torf-turba dan elde edebilirsiniz fakat bunların içinde en verimli olanı leonardittir. Fabrikalarda gerek maliyetten kaçmak için gerek de milleti kazıklamak için bazı iş yerleri filtre etmeden direk basit yöntemlerle süzme işlemi gerçekleştiriyor ve bidonlayıp satıyor. Buna dikkat etmek gerek. Yoksa pülverizatörleriniz damlama filtreleriniz heba olabilir. Önemli olan kaliteli, güvenilir marka kullanımıdır. Birde bidonların diplerine iyi bakmak gerekiyor. Eğer dipte katı partiküller varsa onları sakın ola kullanmayın. Katı partikülleri süzerek atın. Ayrıca leonarditten elde edilecek olan çözeltiyi dha az maliyet için farklı hile yollarına başvuranlarda var. Bunlar toprağınızın yapısını bozabiliyor. Günü geldiğinde bunlarıda açıklarım. Humik Fulvik Çözeltiyi nasıl kullanmalıyım? Arkadaşlar adı üzerinde TOPRAK DÜZENLEYİCİ. Bu ürünleri toprağa uygulamalısınız ki tam verimi alın. Toprağada 5.6 litre çözeltiyi 40 litre su ile karıştırıp bir dekar için kullanabilirsiniz. Toprağa uyguladıktan sonra ekeceğiniz ürünü kaç cm ' e ekecekseniz ona uygun ölçüde karıştırmalısınız. Humik fulvik asit çözelti pahalı mı? Arkadaşlar bunu da şu şekilde cevaplayayım. Nasip olursa ben işletmemi kurarsam litresini 8-10 TL arasında o zamanki şartlara göre satmayı planlıyorum. Nedeni ise benim kullanacağım Üretimde sadece bir filtre makinası olan Dekantörün fiyatı 100.000 TL. Varın gerisini sizler düşünün. Bir yemek masası kadar olan bu alet ne yazık ki pahalı. Hal böyle olunca maliyet yükseliyor. Ha ben bunu kullanmasam olur mu olur. Ama sonra bana ve sülaleme çok küfredersiniz. Çünkü her kullanımda istenmeyen katı partiküller sizlerin başlarını belaya sokar. Amerikadan gelen ithal ürünün litresi ise 15 TL. Yaptığım analizlere göre benim ürettiğim ithal gelen üründen daha kaliteli. 5 lirayada litresini alabilirsiniz. Ama şunu unutmayın. İnsanları çok kolay kandırabilen bir sektördür bu. Suya mavi ve kırmızı boyayı katıp satan mı dersiniz, toprağı suyla karıştırıp sayan mı dersiniz çok şeylerle karşılaştım bu süreçte. Onun için dikkat edin. Analizlerini inceleyin. Ne kullandığınızı iyi bilin ve daima sorun soruşturun. Benim bu zamana kadar gözlemlediğim etkileri şunlardı; * Biberde sağlam gövde yapısı ve 2 hafta önce ürün alımı(Kasım sonuna kadar biber toplandı) * Domateste sağlam kök ve gövde yapısı, ayrıca dallanmanın fazla olması * Patlıcanda daha fazla meyve tutumu ve göze hitap eden ürün eldesi * Mısırda tane doluluğu ve sağlam bir gövde, Diğer bitkileride deneyeceğim. Bu uzun ve meşakkatli bir süreç. Allah yardım ederse nasip olursa üretime başladığım an sizlerinde desteğiyle farkı göreceğiz. İnşallah başarılı oluruz tümden. LÜTFEN PİŞMAN OLMAMANIZ İÇİN MERDİVEN ALTI ÜRETİMLERDEN UZAK DURUN. 3 KURUŞ UCUZ DİYE SAKIN OLA ALDANMAYIN. DESTEK İSTEYİN. Her türlü sorunuza cevap verebilirim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Hümik Asit kullanımı nasıl en verimli ? Topraktan ? Tohumdan ? Yapraktan ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt