PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
İç Anadolu'da açık besi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ibo71" data-source="post: 1080172" data-attributes="member: 44718"><p>iç anadolu için sisttemi anlatıyorum. yarı açık serbest sistem ve kapalı bağlı sistem olmak üzere iki ahır şarttır. neden şarttır şu anda ben şarkışladan mondofon alamıyorum serbest sistemde randıman vermediği için. halbuki kapalı bağlı sistemimde olsaydı mandıram boş durmayacaktı. orada mal simentale göre daha ucuz ama aynı karı bırakacaktı. simental pahalı şu anda sırf rengi için. diyelim simental aldık 50 mal alacağız içinden illaki 6sı 7 si ayak uyduramayacak ayırıp aynı seviyeye gelmesi için hiç yoksa son dönem onu bağlı sisteme geçirmek lazım ee o da yok bizde bu da ortalama karkas kgı düşürecek. en iyi sistem budur yapanda var bizim burda ancak para lazım. her hayvan yarı açık serbeste gitmez her hayvanda bağlıya gitmez. sizde demeyin sende git mandıran hangisinie uygunsa ondan al diye. bakın yukarda anlattım şu anda bağlı sisteme uygun hayvanlar daha hesaplı ama alamıyoruz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ibo71, post: 1080172, member: 44718"] iç anadolu için sisttemi anlatıyorum. yarı açık serbest sistem ve kapalı bağlı sistem olmak üzere iki ahır şarttır. neden şarttır şu anda ben şarkışladan mondofon alamıyorum serbest sistemde randıman vermediği için. halbuki kapalı bağlı sistemimde olsaydı mandıram boş durmayacaktı. orada mal simentale göre daha ucuz ama aynı karı bırakacaktı. simental pahalı şu anda sırf rengi için. diyelim simental aldık 50 mal alacağız içinden illaki 6sı 7 si ayak uyduramayacak ayırıp aynı seviyeye gelmesi için hiç yoksa son dönem onu bağlı sisteme geçirmek lazım ee o da yok bizde bu da ortalama karkas kgı düşürecek. en iyi sistem budur yapanda var bizim burda ancak para lazım. her hayvan yarı açık serbeste gitmez her hayvanda bağlıya gitmez. sizde demeyin sende git mandıran hangisinie uygunsa ondan al diye. bakın yukarda anlattım şu anda bağlı sisteme uygun hayvanlar daha hesaplı ama alamıyoruz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
İç Anadolu'da açık besi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt